FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Godfather Book or Movie
Quiz about The Godfather Book or Movie

"The Godfather:" Book or Movie? Quiz


You've seen "The Godfather" movies and read the book. Can you tell which of the following events happened only in the book, only in the movies, in both the book and the movies, or in neither?

A multiple-choice quiz by mkp51. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Mario Puzo

Author
mkp51
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,597
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
5296
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: EA901 (3/10), Guest 75 (7/10), Guest 192 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Don Corleone visits the dying Genco Abbandando at the hospital. (Consider only the original theatrical release of the movie.) Hint


Question 2 of 10
2. Luca Brasi pledges his undying loyalty to Don Corleone. Hint


Question 3 of 10
3. Paulie Gatto and his gang punish the men who assaulted Nazorine the baker's daughter. Hint


Question 4 of 10
4. Sonny Corleone and Lucy Mancini have a sexual liaison at Connie's wedding reception. Hint


Question 5 of 10
5. Kay Adams Corleone converts to Catholicism. Hint


Question 6 of 10
6. Fredo Corleone is murdered at the order of his brother Michael. Hint


Question 7 of 10
7. Young Vito Corleone and young Sal Tessio steal a rug. Hint


Question 8 of 10
8. Sonny Corleone sees his father kill Don Fanucci. Hint


Question 9 of 10
9. Moe Green is shot through the eye while getting a massage. Hint


Question 10 of 10
10. An old lady tells a horrific story about Luca Brasi. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 11 2024 : EA901: 3/10
Feb 01 2024 : Guest 75: 7/10
Jan 16 2024 : Guest 192: 9/10
Jan 11 2024 : Guest 66: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Don Corleone visits the dying Genco Abbandando at the hospital. (Consider only the original theatrical release of the movie.)

Answer: book only

Genco Abbandando is Don Corleone's lifelong friend and "Consiglieri." In the book ONLY, the Don visits him at the hospital.
2. Luca Brasi pledges his undying loyalty to Don Corleone.

Answer: both the book and one of the movies

Both the book and one of the movies ("The Godfather"). The scene in the movie is very close to what's described in the book.
3. Paulie Gatto and his gang punish the men who assaulted Nazorine the baker's daughter.

Answer: neither the book nor any of the movies

Neither the book nor any of the movies, however... in the book ONLY, Paulie Gatto and his gang DO punish the men who assaulted Bonasera the undertaker's daughter.
4. Sonny Corleone and Lucy Mancini have a sexual liaison at Connie's wedding reception.

Answer: both the book and one of the movies

Both the book and movie ("The Godfather"). Remember Tom Hagen knocking on that creaking bedroom door?
5. Kay Adams Corleone converts to Catholicism.

Answer: book only

Book only. It happens right near the very end, after she learns that Michael has lied to her about having Carlo Rizzi killed.
6. Fredo Corleone is murdered at the order of his brother Michael.

Answer: movie only

Movie only. ("The Godfather Part II"). Fredo betrays the family to Michael Corleone's arch-enemy, Hyman Roth, and pays with his life.
7. Young Vito Corleone and young Sal Tessio steal a rug.

Answer: neither the book nor any of the movies

Neither the book nor any of the movies. However... young Vito Corleone and young Pete Clemenza DO steal a rug in both the book and in "The Godfather Part II."
8. Sonny Corleone sees his father kill Don Fanucci.

Answer: book only

Book only. Sonny is 16 when he asks his father if he can join the "family business." In order to persuade his father to say "yes," Sonny tells him that he saw the killing of Fanucci.
9. Moe Green is shot through the eye while getting a massage.

Answer: movie only

Movie only ("The Godfather"). In the book, we learn that Moe Green is murdered, and by whom, but we aren't told how.
10. An old lady tells a horrific story about Luca Brasi.

Answer: book only

Book only. Michael learns this story from the aged Filomena while he's in exile in Sicily. The story she tells is too graphic to describe here.
Source: Author mkp51

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "The Godfather" Average
2. Cardinal Rodrigo Borgia Average
3. Have you read "The Godfather?" Tough

2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us