FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Have you read The Godfather
Quiz about Have you read The Godfather

Have you read "The Godfather?" Quiz


You've seen all three of "The Godfather" movies... but have you read the book? This quiz will be a challenge to those who haven't read Mario Puzo's novel "The Godfather," and should be fairly easy for those who have read it.

A multiple-choice quiz by mkp51. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P
  8. »
  9. Mario Puzo

Author
mkp51
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,445
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1531
Last 3 plays: Guest 165 (11/15), Guest 165 (9/15), Guest 75 (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the name of the restaurant where Michael Corleone kills Sollozzo and Captain McCluskey, and where is it located? Hint


Question 2 of 15
2. The name of the mob family that Don Corleone employs as negotiators during his meeting to make peace with the rest of the Five Families: Hint


Question 3 of 15
3. How did Moe Green first make a name for himself? Hint


Question 4 of 15
4. What is the name of Johnny Fontane's first wife? Hint


Question 5 of 15
5. Johnny Fontane finds out what's the matter with his suddenly weak singing voice. The problem turns out to be: Hint


Question 6 of 15
6. The names of the Five Families: Hint


Question 7 of 15
7. The name of the highway on which Sonny Corleone is shot: Hint


Question 8 of 15
8. After he kills Sollozzo and McCluskey, Michael Corleone is sent to live in Sicily. He lives under the protection of a "gabbellotto" named Don Tommasino. What is a "gabbellotto?" Hint


Question 9 of 15
9. The name of Johnny Fontane's close friend and sidekick: Hint


Question 10 of 15
10. What eventually happens to Fabrizzio, the man who kills Apollonia? Hint


Question 11 of 15
11. The names of the two youths who assault Amerigo Bonasera's daughter: Hint


Question 12 of 15
12. How many times is Don Corleone hit when he is shot by Sollozzo's "button men?" Hint


Question 13 of 15
13. The name of the man to whom Clemenza gives the job of killing Paulie Gatto: Hint


Question 14 of 15
14. Who kills Moe Green? Hint


Question 15 of 15
15. Before she marries Michael Corleone, what is Kay Adams' occupation, and where does she live? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 03 2024 : Guest 165: 11/15
Mar 03 2024 : Guest 165: 9/15
Feb 25 2024 : Guest 75: 10/15
Feb 19 2024 : Guest 74: 15/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the restaurant where Michael Corleone kills Sollozzo and Captain McCluskey, and where is it located?

Answer: Luna Azure, the Bronx

The Luna Azure is a small family restaurant in the Bronx. In the movie, the Sollozzo/McCluskey killing scene takes place in Louis in the Bronx.
2. The name of the mob family that Don Corleone employs as negotiators during his meeting to make peace with the rest of the Five Families:

Answer: Bocchiccio

The Bocchiccios never forgive an insult and never leave an injury to them unavenged.
3. How did Moe Green first make a name for himself?

Answer: as an executioner for Murder Incorporated in Brooklyn

Moe Green starts out as an executioner for Murder Incorporated. Then he branches out into gambling and heads west to seek his fortune.
4. What is the name of Johnny Fontane's first wife?

Answer: Virginia

Virginia is a petite, pretty brunette who remains friends with Johnny, even after their divorce.
5. Johnny Fontane finds out what's the matter with his suddenly weak singing voice. The problem turns out to be:

Answer: warts on his vocal cords

Dr. Jules Segal tells Johnny that once those warts are removed, he'll probably be as good as new!
6. The names of the Five Families:

Answer: Stracci, Cuneo, Corleone, Tattaglia, Barzini

Vito Corleone, Philip Tattaglia, Emilio Barzini, Anthony Stracci, and Otto Cuneo were all impressive looking "men with a belly..." and controlled New York's Five Families.
7. The name of the highway on which Sonny Corleone is shot:

Answer: Jones Beach Causeway

Sonny is assassinated by a Tommy gun-wielding firing squad at a toll booth on the Jones Beach Causeway.
8. After he kills Sollozzo and McCluskey, Michael Corleone is sent to live in Sicily. He lives under the protection of a "gabbellotto" named Don Tommasino. What is a "gabbellotto?"

Answer: a local Mafia chief who protects the real estate holdings of the rich.

Don Tommasino is a local Mafia chief who protects the real estate holdings of the rich against the claims of the poor.
9. The name of Johnny Fontane's close friend and sidekick:

Answer: Nino Valenti

Nino Valenti and Johnny Fontane are lifelong friends, but after he became a star, Johnny didn't keep his promise to Nino to bring him out to Hollywood and help him begin a show biz career. Nino is an excellent singer and mandolin player!
10. What eventually happens to Fabrizzio, the man who kills Apollonia?

Answer: He is found and executed by a Corleone "button man."

Michael Corleone finds Fabrizzio running a pizza shop in Buffalo, New York. Fabrizzio pays the ultimate price for killing Michael's first wife.
11. The names of the two youths who assault Amerigo Bonasera's daughter:

Answer: Jerry Wagner and Kevin Moonan

Jerry Wagner and Kevin Moonan should have taken that jail time! By the time Paulie Gatto and his thugs finished with them, Moonan and Wagner probably wished they were dead!
12. How many times is Don Corleone hit when he is shot by Sollozzo's "button men?"

Answer: 5

Only one bullet is life-threatening... the one that hits him in the back.
13. The name of the man to whom Clemenza gives the job of killing Paulie Gatto:

Answer: Rocco Lampone

Rocco Lampone "makes his bones" with this "hit." By the way, in the book, there's no cannoli in the car.
14. Who kills Moe Green?

Answer: Al Neri

Al Neri goes to Las Vegas, takes care of the matter of Moe Green on behalf of Michael Corleone, and then goes on vacation somewhere in the Caribbean.
15. Before she marries Michael Corleone, what is Kay Adams' occupation, and where does she live?

Answer: teacher, New Hampshire

Kay Adams is a teacher living in a little unnamed town in New Hampshire. She lives with her parents.
Source: Author mkp51

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "The Godfather" Average
2. Cardinal Rodrigo Borgia Average
3. "The Godfather:" Book or Movie? Tough

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us