Quiz about 310 to Yuma 2007
Quiz about 310 to Yuma 2007

"3:10 to Yuma" (2007) Trivia Quiz


I noticed there wasn't a quiz for "3:10 to Yuma" yet. I watched it and loved it, so I figured there needed to be a quiz for it. Please beware, this quiz contains spoilers.

A multiple-choice quiz by Shauneef. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. T
  8. »
  9. Tg - Tm Movies

Author
Shauneef
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
280,543
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
755
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (1/10), Guest 75 (9/10), Guest 107 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who plays Ben Wade in 3:10 to Yuma? Hint

Christian Bale
Lennie Loftin
Peter Fonda
Russell Crowe

2. In his absence, what is the name of the leader of Wade's gang? Hint

Dan Evans
Byron McElroy
William Evans
Charlie Prince

3. Who directed the film? Hint

James Mangold
Peter Fonda
Delmer Daves
Ben Foster

4. The character Dan Evans is played by which actor? Hint

Russell Crowe
Dallas Roberts
Ben Foster
Christian Bale

5. What city are the posse trying to get to? Hint

Yuma
Tombstone
Tempe
Contention City

6. The 3:10 to Yuma is a train.

True
False

7. Why does Dan offer to help transport Ben Wade to the train? Hint

He doesn't offer, he is forced
He hates Ben Wade
The payoff will get him out of debt
So justice will be served

8. What does Ben Wade like to do in his spare time? Hint

Write stories
Paint
Draw
Sing

9. At the beginning of the movie, what burns down? Hint

Ben's house
The sheriff's office
The church
Dan's barn

10. How do the men trick Wade's gang? Hint

By sending up false smoke signals
They steal their horses
They tell everyone they are going a different way
They send a stagecoach ahead without Wade in it


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who plays Ben Wade in 3:10 to Yuma?

Answer: Russell Crowe

Ben Wade is the outlaw who is being transported to Yuma Prison. He is a thief and a murderer with no clear conscience until the end of the movie.
2. In his absence, what is the name of the leader of Wade's gang?

Answer: Charlie Prince

In this remake, he is very convincingly played by Ben Foster. At one point, another gang member suggests that Wade got what he deserved and that the gang should move on without him. Prince insists they ride to Contention City and rescue Wade.
3. Who directed the film?

Answer: James Mangold

Delmer Daves directed the original in 1957. Peter Fonda plays Byron McElroy and Ben Foster plays Charlie Prince. James Mangold has directed many movies, including "Walk The Line", "Identity" and "Cop Land".
4. The character Dan Evans is played by which actor?

Answer: Christian Bale

Christian Bale plays a very heroic Dan Evans in the remake. Van Heflin played him in the original. Dan Evans is the hero of the movie who insists on taking Ben Wade to the train, even after the others have deserted him.
5. What city are the posse trying to get to?

Answer: Contention City

Contention City is now a ghost town in Arizona. The post office in Contention City only stayed open for 8 years and much of the town is in ruins now. In the movie, the Contention City train leaves at 3:10 and will take the outlaw Ben Wade to prison in Yuma, Az.
6. The 3:10 to Yuma is a train.

Answer: True

Unfortunately, the train is late and they have to wait for it. This makes it even more impossible for Evans to get Wade on the train, since the townspeople are shooting at them while they wait inside the train station.
7. Why does Dan offer to help transport Ben Wade to the train?

Answer: The payoff will get him out of debt

Throughout the movie, it is made clear that Dan is helping because he needs the money to get out of debt and save his ranch. At the end of the movie, when offered more money, he chooses to do the right thing and make sure Wade gets on that train.
8. What does Ben Wade like to do in his spare time?

Answer: Draw

He draws many pictures throughout the movie. These include a picture of a bird that he leaves before holding up a stagecoach, a picture of the woman at the tavern in Bisby and a picture of Dan Evans.
9. At the beginning of the movie, what burns down?

Answer: Dan's barn

Ben's barn is burnt down because he is in debt. He is told that his house will be next if he doesn't pay his taxes by Monday. He joins the posse taking Wade to Yuma in order to earn enough money to pay his debt and keep his house.
10. How do the men trick Wade's gang?

Answer: They send a stagecoach ahead without Wade in it

When Wade's gang catch up with the stagecoach, they kill the driver and set it on fire. They tell the passenger that he will be freed if he tells them where the posse is taking Wade. He tells them and is burned to death anyway.
Source: Author Shauneef

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 70: 1/10
Jan 13 2023 : Guest 75: 9/10
Dec 31 2022 : Guest 107: 9/10
Dec 14 2022 : Guest 173: 8/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us