FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Knights Tale
Quiz about A Knights Tale

Movies Quiz: A Knight's Tale | 15 Questions


This is a quiz for the best movie ever, and I mean ever. Except for the 'Princess Bride'. By the way, if you liked that movie check out my quiz for that one!

A multiple-choice quiz by sick_n_twisted. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. A Knight's Tale

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
47,612
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
8006
Last 3 plays: Guest 72 (8/15), Guest 172 (11/15), Guest 12 (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. In the beginning of the movie, what does Sir Ector have to do to win the joust? Hint


Question 2 of 15
2. Which of the following is one of the ways Roland describes to Wat that Sir Ector is dead? Hint


Question 3 of 15
3. How long do William, Wat, and Roland have to train for the tournament in Rouen? Hint


Question 4 of 15
4. What is the full name of the man who writes Will's patents of nobility?

Answer: (Two Words)
Question 5 of 15
5. How much does Chaucer owe in Rouen? Hint


Question 6 of 15
6. What name does William go by? Hint


Question 7 of 15
7. What is Wat's favorite threat? Hint


Question 8 of 15
8. Fill in the blank: 'You have been weighed, you have been measured, and ___________.' Hint


Question 9 of 15
9. What is the name of the woman William falls for? Hint


Question 10 of 15
10. Who sings the song that William and the woman in number nine dance to at the banquet? Hint


Question 11 of 15
11. From what country does William's alter ego come from? Hint


Question 12 of 15
12. Who is Thomas Colville, really? Hint


Question 13 of 15
13. Who sings the song that plays when William, Rolan, Wat, Chaucer, and Kate are returning to London? Hint


Question 14 of 15
14. William's father is blind.


Question 15 of 15
15. What kind of armor does William wear in the final joust against Adhemar? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : Guest 72: 8/15
Jun 18 2024 : Guest 172: 11/15
Jun 07 2024 : Guest 12: 11/15
Jun 07 2024 : Guest 209: 10/15
Jun 03 2024 : Guest 164: 6/15
Jun 02 2024 : Guest 82: 13/15
May 24 2024 : Guest 208: 0/15
May 24 2024 : Guest 166: 12/15
May 23 2024 : Guest 73: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the beginning of the movie, what does Sir Ector have to do to win the joust?

Answer: Not fall off his horse

'All Sir Ector has to do now, is not fall off his horse, and we've won!' says Wat, the hottie.
2. Which of the following is one of the ways Roland describes to Wat that Sir Ector is dead?

Answer: His spirit is gone, but his stench remains.

'Dead? What do you mean dead?' 'The spark of his life is covered in shite, his spirit is gone but his stench remains, does that answer your question?'
3. How long do William, Wat, and Roland have to train for the tournament in Rouen?

Answer: one month

Don't you know, that with 13 silver pieces, three men can change their stars?
4. What is the full name of the man who writes Will's patents of nobility?

Answer: Geoffrey Chaucer

Geoffrey Chaucer, if you didn't know, is an actual writer. He wrote 'The Canterbury Tales', which includes a short poetic story, 'The Knight's Tale'. But don't be fooled, it has nothing to do with the movie 'A Knight's Tale'. I've read it.
5. How much does Chaucer owe in Rouen?

Answer: 10 gold florins

Remember the creepy guys? Simon the Summoner and his friend, Peter the Perveyer of Religious Artifacts.
6. What name does William go by?

Answer: Sir Ulrich Von Lichtenstien

'And who are you?' 'I am, um,' 'You are Sir Um? Or have you forgotten?' 'I am Sir Ulrich Von Lichtenstien, of Gelderland.' ' What a mouthful. With a name like that, I would have forgotten too.'
7. What is Wat's favorite threat?

Answer: A good fonging

'Yes Master Falhurst, I'm sure a good fonging is on the way!'
8. Fill in the blank: 'You have been weighed, you have been measured, and ___________.'

Answer: you have been found wanting.

Even though it is Adhemar who says this, I still think it's kind of a cool quote.
9. What is the name of the woman William falls for?

Answer: Jocelyn

She certainly makes a fuss about telling him.
10. Who sings the song that William and the woman in number nine dance to at the banquet?

Answer: David Bowie

The song is called 'Golden Years'. Ah David Bowie. What a great artist.
11. From what country does William's alter ego come from?

Answer: Gelderland

I find myself, asking myself, if there really is a country called Gelderland. If you know, please send me a message and let me know.
12. Who is Thomas Colville, really?

Answer: The Black Prince of Wales

He's a hottie too. And such a great character.
13. Who sings the song that plays when William, Rolan, Wat, Chaucer, and Kate are returning to London?

Answer: Thin Lizzy

This one is called 'The Boys are Back in Town.' Another great.
14. William's father is blind.

Answer: True

How did he go blind? The world may never know. My friend Nicole and I have our own theories.
15. What kind of armor does William wear in the final joust against Adhemar?

Answer: none

He can't breathe with it on.
Source: Author sick_n_twisted

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us