FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Star is Born 1976 Version
Quiz about A Star is Born 1976 Version

"A Star is Born" (1976 Version) Quiz


This is a quiz on the 1976 version of "A Star is Born". It's one of my top favorite films and a real tear jerker. I hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by Julie-N-Carol. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. A Star is Born

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,944
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1167
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 101 (8/10), Guest 49 (8/10), Guest 76 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who played Esther Hoffman?

Answer: (Two Words(Jewish) or just surname)
Question 2 of 10
2. What was the name of the man who discovered Esther? Hint


Question 3 of 10
3. Mr. Howard (the man who discovered Esther) is a rock star, and had many flaws. Which one(s) did he have? Hint


Question 4 of 10
4. Esther worked in a club before she met Mr. Howard.


Question 5 of 10
5. What does Esther say to Mr. Howard after she finds him with another woman? Hint


Question 6 of 10
6. What's the name of Mr. Howard's band? Hint


Question 7 of 10
7. What song does Esther sing her first time on an actual stage at the benefit concert? Hint


Question 8 of 10
8. How many Golden Globe Awards was the movie nominated for? Hint


Question 9 of 10
9. "A Star is Born" won for best motion picture (comedy or musical) at the Golden Globes in 1977.


Question 10 of 10
10. What song won an Oscar, two Grammys, and a Golden Globe for the film's female star?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 19 2024 : Guest 101: 8/10
Apr 19 2024 : Guest 49: 8/10
Apr 06 2024 : Guest 76: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who played Esther Hoffman?

Answer: Barbra Streisand

This was Barbra's 10th film. She played the "discovered" star Esther Hoffman.
2. What was the name of the man who discovered Esther?

Answer: John Norman

John Norman Howard was played by Kris Kristofferson. For some reason Esther feels the need to call him by his first and middle name.
3. Mr. Howard (the man who discovered Esther) is a rock star, and had many flaws. Which one(s) did he have?

Answer: All of them

John Norman told Esther that he drinks and throws his money away when she says she wants to marry him. Esther also catches him with another women later in the film.
4. Esther worked in a club before she met Mr. Howard.

Answer: True

Esther was singing when he came in and started a big commotion about bringing in his own alcohol. This ruined her act.
5. What does Esther say to Mr. Howard after she finds him with another woman?

Answer: "You can trash your life, but you're not going to trash mine."

She tells him this in the peak of her rage. She finally expresses to him that she does actually have confidence in herself, and doesn't need him.
6. What's the name of Mr. Howard's band?

Answer: Speedway

John tours with Speedway in the beginning scenes of the film, but they eventually leave for his lack of devotion. This lack of devotion was caused by John falling in love with Esther.
7. What song does Esther sing her first time on an actual stage at the benefit concert?

Answer: Woman in the Moon

She sings this song after John forces her on stage to take his place. This is her break-through song.
8. How many Golden Globe Awards was the movie nominated for?

Answer: Five

The film won all five awards. They were for best picture (musical or comedy), best actor in a leading role (musical or comedy), best actress in a leading role (musical or comedy), best original film score, and best original song.
9. "A Star is Born" won for best motion picture (comedy or musical) at the Golden Globes in 1977.

Answer: True

This picture was a smash at the Golden Globes that year. It surprised everyone since months before the film was shot the director/producer backed out.
10. What song won an Oscar, two Grammys, and a Golden Globe for the film's female star?

Answer: Evergreen

This song won Barbra these awards and it was her debut in song writing.
Source: Author Julie-N-Carol

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us