FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Apollo 13
Quiz about Apollo 13

Movie Quiz: Apollo 13: 10 Questions | Movies


This is a quiz on the movie "Apollo 13", the mission which didn't get to the moon. In the movie "Apollo 13" Tom Hank appears as Jim Lovell.

A multiple-choice quiz by Chrissy_Snow. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Apollo 13

Author
Chrissy_Snow
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,846
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5719
Last 3 plays: Guest 132 (0/10), Guest 207 (6/10), Guest 206 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. At the beginning of the movie, a narrator tells the story about the Apollo 1 mission, and how 3 astronauts died in it. It also talks about the rest of the Apollo missions. Who inspired the missions? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first man to walk on the moon? Hint


Question 3 of 10
3. How long did Jim tell his son it took to get to the moon? Hint


Question 4 of 10
4. In what year did the Apollo mission first land on the Moon?

Answer: (One Word (year only, four digits))
Question 5 of 10
5. Who were the astronauts on the Apollo 13 mission? Hint


Question 6 of 10
6. What did Marilyn (Jim's wife) drop in the shower, the morning of the launch? Hint


Question 7 of 10
7. What did Jack do, that almost caused him and the rest of the crew to die? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the Commander in the Apollo 13 mission? Hint


Question 9 of 10
9. Where did the spaceship finally land? Hint


Question 10 of 10
10. Did any of the astronauts in the Apollo 13 fly to the moon again?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 132: 0/10
Today : Guest 207: 6/10
Apr 15 2024 : Guest 206: 2/10
Apr 14 2024 : KrisInPA: 10/10
Apr 09 2024 : Guest 140: 9/10
Apr 07 2024 : Guest 174: 8/10
Apr 04 2024 : DAU60: 10/10
Mar 31 2024 : Guest 98: 10/10
Mar 31 2024 : Guest 32: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the beginning of the movie, a narrator tells the story about the Apollo 1 mission, and how 3 astronauts died in it. It also talks about the rest of the Apollo missions. Who inspired the missions?

Answer: President John F. Kennedy

John F. Kennedy had the idea of sending men from NASA to the Moon, and maybe even other planets. He thought it was possible, and it was.
2. Who was the first man to walk on the moon?

Answer: Neil Armstrong

The mission, in which Neil walked on the Moon, was the 11th Apollo mission.
3. How long did Jim tell his son it took to get to the moon?

Answer: 4 days

Jim's son was amazed, he thought it was too long, but Jim said that, 4 days was pretty fast.
4. In what year did the Apollo mission first land on the Moon?

Answer: 1969

The men that actually walked on the Moon in this mission were, Neil Armstrong and Edwin "Buzz" Aldrin. There was another guy (an astronaut by the name of Michael Collins) that was left on the spaceship.
5. Who were the astronauts on the Apollo 13 mission?

Answer: Jim, Fred, Jack

The original astronauts were: Jim Lovell, Fred "Freddo" Haise, and Ken Mattingly. Ken couldn't go because he was supposedly getting the measles, and they replaced him with Jack Swigert. Ken never got the measles.
6. What did Marilyn (Jim's wife) drop in the shower, the morning of the launch?

Answer: her ring

Marilyn couldn't get the ring, though she really tried. She panicked when the ring went down the drain.
7. What did Jack do, that almost caused him and the rest of the crew to die?

Answer: stir the oxygen tanks

Houston (the base) told Jack to stir the oxygen tanks, and he did. There was an explosion, a big hole was in the spaceship, and the oxygen was running out. Of course none of this was his fault.
8. Who was the Commander in the Apollo 13 mission?

Answer: Jim Lovell

Jim was like the director of the flight. Jim and Fred were going to be the ones to walk on the moon, and Jack would stay on the module.
9. Where did the spaceship finally land?

Answer: Pacific Ocean

They got to Earth thanks to Ken Mattingly, who knew a lot about these things. He worked on it, searched the problem and brought them back safe and sound.
10. Did any of the astronauts in the Apollo 13 fly to the moon again?

Answer: No

None of the astronauts ever flew again, but it wasn't because of fear. Jim had already said that he was retiring. Ken was the only one who did fly again, but since he was bumped from the crew he wasn't on the Apollo 13 flight. Jack was elected to Congress, but he died before he was able to take office. I was just informed, that Fred did fly but not in space, in Earth's own atmosphere.
Source: Author Chrissy_Snow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Apollo 13 Average
2. Apollo 13 Average
3. "Apollo 13" for Experts Tough
4. "Apollo 13" for the Fanatic Tough

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us