Quiz about Deaths in Russell Crowe Films
Quiz about Deaths in Russell Crowe Films

Deaths in Russell Crowe Films Trivia Quiz


Deaths frequently occur in Russell Crowe films. You are asked in this quiz to name the character (not the actor) doing the killing OR being killed, the weapon which was used in these deaths, sometimes the film, or other trivia about the deaths.

A multiple-choice quiz by micajah. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. Russell Crowe

Author
micajah
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
78,642
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
13 / 25
Plays
555
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The first name of the character who killed Rambo and the movie in which it occurred? Hint

Ellen, 'The Quick and the Dead'
Midori, 'Heaven's Burning'
Terry, 'Proof of Life'
Colin, 'Heaven's Burning'

2. What is the last name of the character who kills Dudley Smith? Hint

Exley
Meeks
Mahood
White

3. Who kills The Marshall who appears only in flashbacks in one of Crowe's films? Hint

Ellen
The Kid
Herod
The Whore

4. Bailey Pruitt dies dramatically. What kills him? Hint

stroke
over-drinking
helicopter accident
heart attack

5. Who kills Zeek and in which movie? Hint

Lachlan, 'For the Moment'
The Kid, 'The Quick and The Dead'
The Man, 'The Silver Brumby'
Colin, 'Heaven's Burning'

6. Clyde is an intelligent but somewhat unsavory character who is killed by which character? Hint

Ace
Buzz
Sid
Hando

7. Spotted Horse 'cannot be killed by a bullet'. What kills him? Hint

a bullet and a knife
two bullets
a thrown daggar
stampeding horses

8. Who killed Jack Vincennes? Hint

Dudley Smith
Mahood
Leland Meeks
The Kid

9. Who killed the man that is found under Mrs. Leffert's house? Hint

Dudley Smith
Bud White
Matthew Reynolds
Richard Stensland

10. It takes him a while to die, but which character is resonsible for Colin's death? Hint

Sakijo
Midori
Mahood
Yukio

11. This card-obsessed show-off character's self-confidence dies with him when he is killed by which character? Hint

The Lady
John Herod
Johnny Stampanato
Sid 6.7

12. What is responsible for Matthew Reynolds' death? Hint

a gun
a knife
a car
a fist

13. Which character kills Hando and with what? Hint

Hando, knife
Gabe, gasoline
Davey, knife
Gabe, gun

14. Juaco is killed by which character near the end of which film? Hint

Peter, 'Proof of Life'
Martin, 'Proof'
Colin, 'Heaven's Burning'
Herod, 'The Quick and the Dead'

15. What is responsible for the death of Susan Lefferts? Hint

gun
surgery
knife
poison

16. Russell Crowe's character, Alex, dies oddly in what film? Hint

Blood Oath
Rough Magic
Proof
The Crossing

17. Where does Sid Hudgens die and where is his body found? Hint

office, office
Nite Owl Cafe, Victory Motel
Victory Motel, office
The Formosa, office

18. An easy one. Who kills Commodus? Hint

Proximo
Marcus
Graccus
Maximus

19. Who kills Ratsy? Hint

Cort
Herod
Ace
The Kid

20. Who is accused of killing Ugly? Hint

Herod
Martin
Mahood
Yukio

21. Who shoots the character played by Tomas Arana in 'L.A. Confidential'? Hint

Edmund Exley
Dudley Smith
Leland 'Buzz' Meeks
Wendell White

22. Who killed Russell Crowe's character's son in 'Gladiator'? Hint

pretorians
skinheads
magicians
gunfighters

23. Russell Crowe's character, Colin, killed how many men? Hint

four
none
two
three

24. What was used by her husband in his attempt to kill Midori and how did she finally die? Hint

knife, fire
knife, suicide
gun, suicide
gun, fire

25. Hando killed only one person. How did he do it? Hint

with his hands
with a knife
with a gun
with his head


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first name of the character who killed Rambo and the movie in which it occurred?

Answer: Terry, 'Proof of Life'

Rambo is the first ELT rebel in the 'downtown' camp that Terry kills in 'Proof of Life'.
2. What is the last name of the character who kills Dudley Smith?

Answer: Exley

Ed Exley shoots Dudley Smith in the back near the end of 'L.A. Confidential'. Early in the film, Smith asks Exley if he would ever be willing to shoot a hardened criminal that he knew would go free in the back. Exley says, 'No.'
3. Who kills The Marshall who appears only in flashbacks in one of Crowe's films?

Answer: Ellen

Before Herod hangs Ellen's father in 'The Quick and the Dead', he gives her a gun and tells her if she shoots the rope in two, her father can go free. She shoots and kills her father.
4. Bailey Pruitt dies dramatically. What kills him?

Answer: heart attack

As Bailey finishes his presentation in a New York courtroom, he smiles at the judge, drops to the floor, and dies of a heart attack. The movie is 'Mystery, Alaska'.
5. Who kills Zeek and in which movie?

Answer: Lachlan, 'For the Moment'

Zeek, the flight instructor in 'For the Moment' is trapped in a burning airplane and asks someone to shoot him to prevent a horrible death. Lachlan obliges.
6. Clyde is an intelligent but somewhat unsavory character who is killed by which character?

Answer: Sid

Clyde is hoping to see his cyber fantasy come alive, but instead is faced with Sid 6.7 who promptly kills him in 'Virtuosity'.
7. Spotted Horse 'cannot be killed by a bullet'. What kills him?

Answer: two bullets

It takes Cort a second bullet to finish off one of his opponents in 'The Quick and the Dead'.
8. Who killed Jack Vincennes?

Answer: Dudley Smith

Dudley Smith shoots Jack in the heart as he sits in the kitchen of Dudley's home in 'L.A. Confidential'.
9. Who killed the man that is found under Mrs. Leffert's house?

Answer: Richard Stensland

Richard Stensland kills his partner, Buzz Meeks, in an argument over heroin in 'L.A. Confidential'.
10. It takes him a while to die, but which character is resonsible for Colin's death?

Answer: Yukio

Yukio is in a jealous rage when he tracks down Colin and Midori - shooting them both. Colin dies of his wound before Midori shoots herself in 'Heaven's Burning'.
11. This card-obsessed show-off character's self-confidence dies with him when he is killed by which character?

Answer: John Herod

Ace Hanlon is killed in the competition by John Herod in the film 'The Quick and the Dead'.
12. What is responsible for Matthew Reynolds' death?

Answer: a knife

Matthew Reynolds' throat is slit in a motel room during or after his liasion with the D.A. in 'L.A. Confidential'.
13. Which character kills Hando and with what?

Answer: Davey, knife

Davey stabs Hando in the neck as he is attacking Gabe at the beach. Ironically, he uses the knife that Hando had loaned him the money to buy. The film is 'Romper Stomper'.
14. Juaco is killed by which character near the end of which film?

Answer: Peter, 'Proof of Life'

Juaco, who has tormented Peter Bowman throughout his captivity, is killed by Peter near the landing zone in 'Proof of Life'.
15. What is responsible for the death of Susan Lefferts?

Answer: gun

Susan Lefferts is shot and killed in The Nite Owl bathroom in 'L.A. Confidential'.
16. Russell Crowe's character, Alex, dies oddly in what film?

Answer: Rough Magic

Alex Ross is wished dead by Bridget Fonda's character in 'Rough Magic'. He is later brought back to life.
17. Where does Sid Hudgens die and where is his body found?

Answer: Victory Motel, office

Sid Hudgens is beaten to death at the Victory Motel by Dudley Smith and his 'man'. The body is found in Hudgen's office which has been made to appear ransacked. The film is 'L.A. Confidential'.
18. An easy one. Who kills Commodus?

Answer: Maximus

Maximus puts a dagger into Commodus' throat at the end of 'Gladiator'.
19. Who kills Ratsy?

Answer: Herod

Herod gives Ratsy 10 seconds to run, then turns and shoots him in the back in the film 'The Quick and the Dead'.
20. Who is accused of killing Ugly?

Answer: Martin

Russell Crowe's character, Andy, accuses the blind man, Martin, of killing the alley cat in the film 'Proof'.
21. Who shoots the character played by Tomas Arana in 'L.A. Confidential'?

Answer: Wendell White

As the Arana character is bearing down on Exley during the shoot-out at the Victory Motel, White comes up from the crawlspace and shoots him twice with his shotgun.
22. Who killed Russell Crowe's character's son in 'Gladiator'?

Answer: pretorians

Pretorians rode to Spain from Germania and crucified both Maximus' son and wife in 'Gladiator'.
23. Russell Crowe's character, Colin, killed how many men?

Answer: three

Colin killed Mahood's brother, Mahood's father, and Mahood in the film 'Heaven's Burning.'
24. What was used by her husband in his attempt to kill Midori and how did she finally die?

Answer: gun, suicide

Midori was shot by Yukio outside the ball tent, and she later shot herself as she lay beside Colin in the burning car. The film was 'Heaven's Burning'.
25. Hando killed only one person. How did he do it?

Answer: with his hands

Hando strangled the store attendant during the robbery when he, Davey, and Gabe are running toward the end of 'Romper Stomper'.
Source: Author micajah

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Russell Crowe Sidekicks Average
2. Russell Crowe On The Set Difficult
3. Russell Crowe Co-Stars Tough
4. Russell Crowe Movie Lines Tough

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us