Quiz about Russell Crowe Sidekicks
Quiz about Russell Crowe Sidekicks

Russell Crowe Sidekicks Trivia Quiz


How much attention do you REALLY pay to all those other people? And, sorry, spelling counts!)

A multiple-choice quiz by brumby6. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. Russell Crowe

Author
brumby6
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,330
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
850
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who played a beautiful call girl who looked like Veronica Lake?

Answer: (Two Words - initials KB)
2. Who played a blind photographer? Hint

Bryan Brown
Hugo Weaving
Anthony Hopkins
John Cusack

3. Who played a hard-hitting TV journalist and producer who always fought for his sources?

Answer: (Two Words - initials AP)
4. Who played a royal daughter? Hint

Charlize Theron
Cameron Diaz
Claire Danes
Connie Nielsen

5. Who played a policeman who provided technical assistance for a TV show?

Answer: (Two Words - initials KS)
6. Which Hollywood daughter played a magician's assistant? Hint

Gwyneth Paltrow
Bridget Fonda
Mira Sorvino
Marlo Thomas

7. Who played a power-mad villain who took over a small western town?

Answer: (Two Words - initials GH)
8. Who played a father desperate for his son to find love? Hint

Bryan Brown
Jack Thompson
Clint Eastwood
Burt Reynolds

9. Who played a long-suffering wife who believed in the healing power of love?

Answer: (Two Words - initials JC)
10. Who played a spoiled brat with too much power? Hint

Chris Rock
Joaquin Phoenix
Christian Bale
Brad Pitt

11. Who played a beautiful blonde looking to settle a score with the man who killed her pa?

Answer: (Two Words - initials SS)
12. Who played a baby-faced killer known simply as 'The Kid'? Hint

Macaulay Culkin
Paul Rudd
Tobey Maguire
Leonardo Di Caprio

13. Who played a handsome silver-haired judge who believed that maintaining dignity was all-important?

Answer: (Two Words - initials BR)
14. Who played a man who should have paid more attention to his son? Hint

Christopher Plummer
Richard Harris
Oliver Reed
Al Pacino

15. Who played an annoyingly self-righteous young police lieutenant?

Answer: (Two Words - initials GP)
16. Who played a screamingly annoying bimbo who at least knew CPR? Hint

Helen Slater
Lucy Liu
Drew Barrymore
Cameron Diaz

17. Who played a red-headed risk-taker who liked to make money? Hint

Ron Howard
David Caruso
Eric Stoltz
Paul Rudd

18. Who portrayed an older woman who fascinated a young boy and broke his hero's heart? Hint

Bo Derek
Charlotte Rampling
Helen Mirren
Susan Sarandon

19. Who played a desperate woman who had to rely on a stranger because her family was betrayed by her husband's employer?

Answer: (Two Words - initials MR)
20. Who played a former hunter and former slave in the salt mines of Carthage? Hint

Will Smith
Arsenio Hall
Djimon Hounsou
Samuel L. Jackson


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who played a beautiful call girl who looked like Veronica Lake?

Answer: Kim Basinger

Kim won an Oscar for her role as Lynn Margaret Bracken in 'L.A. Confidential.'
2. Who played a blind photographer?

Answer: Hugo Weaving

Hugo Weaving was Martin in 'Proof', and he also played Agent Smith in 'The Matrix' and Elrond in 'Lord of the Rings: Fellowship of the Ring.'
3. Who played a hard-hitting TV journalist and producer who always fought for his sources?

Answer: Al Pacino

Al portrayed '60 Minutes' producer Lowell Bergman in 'The Insider.'
4. Who played a royal daughter?

Answer: Connie Nielsen

Connie, who played Lucilla in 'Gladiator', is from Denmark.
5. Who played a policeman who provided technical assistance for a TV show?

Answer: Kevin Spacey

Kevin portrayed Jack Vincennes in 'L.A. Confidential.' Although neither he nor Russell received an Oscar nomination for this film, Kevin beat Russell out for Best Actor at the 2000 Academy Awards.
6. Which Hollywood daughter played a magician's assistant?

Answer: Bridget Fonda

Bridget, who played Myra Shumway in 'Rough Magic', is the daughter of Peter Fonda.
7. Who played a power-mad villain who took over a small western town?

Answer: Gene Hackman

Gene played Herod in 'The Quick and The Dead,' one of three films he made in 1995.
8. Who played a father desperate for his son to find love?

Answer: Jack Thompson

Jack, who played Harry Mitchell in 'The Sum of Us', is one of Australia's favorite actors and stars as Clieg Lars in 'Attack of the Clones'.
9. Who played a long-suffering wife who believed in the healing power of love?

Answer: Jennifer Connelly

Jennifer won an Oscar for her role as Alicia Nash in 'A Beautiful Mind.'
10. Who played a spoiled brat with too much power?

Answer: Joaquin Phoenix

Joaquin received an Oscar nomination for his portrayal of the evil emperor Commodus in 'Gladiator.'
11. Who played a beautiful blonde looking to settle a score with the man who killed her pa?

Answer: Sharon Stone

Sharon Stone, who played The Lady in 'The Quick and The Dead,' delayed production on this movie until Russell finished another film.
12. Who played a baby-faced killer known simply as 'The Kid'?

Answer: Leonardo Di Caprio

Leo, who played the Kid in 'The Quick and the Dead', was only trying to win his father's approval by winning gunfights.
13. Who played a handsome silver-haired judge who believed that maintaining dignity was all-important?

Answer: Burt Reynolds

Burt, on the right side of the law for once, played Judge Walter Burns in 'Mystery, Alaska.'
14. Who played a man who should have paid more attention to his son?

Answer: Richard Harris

Marcus Aurelius, portrayed by Richard Harris in 'Gladiator', underestimated his son once too often, resulting in his own death - at least in the film!
15. Who played an annoyingly self-righteous young police lieutenant?

Answer: Guy Pearce

Guy, who played Ed Exley in 'L.A. Confidential', is the only one of the four stars who has not won an Oscar since this film.
16. Who played a screamingly annoying bimbo who at least knew CPR?

Answer: Helen Slater

Helen played the not-so-super role of Mary in 'No Way Back.'
17. Who played a red-headed risk-taker who liked to make money?

Answer: David Caruso

David's energetic portrayal of Dino in 'Proof of Life' was one of the highlights of the movie.
18. Who portrayed an older woman who fascinated a young boy and broke his hero's heart?

Answer: Charlotte Rampling

Charlotte Rampling played Grace MacAlister, who charmed young Alan Marshall and destroyed East Driscoll, in 'Hammers Over The Anvil.'
19. Who played a desperate woman who had to rely on a stranger because her family was betrayed by her husband's employer?

Answer: Meg Ryan

'Proof of Life'. Enough said.
20. Who played a former hunter and former slave in the salt mines of Carthage?

Answer: Djimon Hounsou

Djimon, who played Juba in 'Gladiator', had previously portrayed a slave in 'Amistad.'
Source: Author brumby6

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us