FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know Mrs Winterbourne
Quiz about Do You Know Mrs Winterbourne

Do You Know "Mrs. Winterbourne"? Quiz


This is a great movie. I couldn't believe there wasn't a quiz on it. Don't worry if you have seen it, you should be able to answer these questions.

A multiple-choice quiz by auntlolo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. M
  8. »
  9. Mp - Mz Movies

Author
auntlolo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
270,569
Updated
Dec 06 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
682
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who is the star of the movie? Hint


Question 2 of 10
2. Who is Ricki's co-star in a dual role? Hint


Question 3 of 10
3. The movie starts with Connie telling about where she lived, and why she left.


Question 4 of 10
4. Why does everyone think Connie is Patricia Winterbourne? Hint


Question 5 of 10
5. What is the song Hugh was always whistling? Hint


Question 6 of 10
6. What is the first thing Connie buys as Patricia Winterbourne? Hint


Question 7 of 10
7. What is the dance Paco wants Bill and Connie to do? Hint


Question 8 of 10
8. By the end of the movie Bill and Connie are married.


Question 9 of 10
9. What is Connie's full name by the end of the movie? Hint


Question 10 of 10
10. What does Connie originally want to name her baby? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the star of the movie?

Answer: Ricki Lake

She plays Connie Doyle a "blue collar", 18-year-old, and very naive girl from New Jersey. Ricki Lake was in this movie before she had her own show on television. This movie was made, also, before she lost a lot of weight. Fortunately, this works since she is playing a girl who has just had a baby.
2. Who is Ricki's co-star in a dual role?

Answer: Brendan Fraser

Brendan Frasier plays twins, Hugh and William (Bill) Winterbourne. Unfortunately, Hugh dies at the beginning of the movie in the train wreckage. Bill is quite the snob when we first meet him, but thanks to Connie he loosens up. Brendan Fraser shows what an actor he really is in this movie, by playing such opposite roles. Brendan Fraser is the perfect actor for the film.
3. The movie starts with Connie telling about where she lived, and why she left.

Answer: False

The movie actually starts with Steve Decunzo dead in a fleabag motel with two bullets in his chest. You then see Shirley Maclaine's character Grace confess to the murder of Steven Decunzo. This happens right outside of the Catholic church. The characters involved are Grace Winterbourne, the priest, and the two detectives investigating the murder. I think it really starts the movie off well when it starts and ends with someone's murder.

It gives you something to look forward to at the end.
4. Why does everyone think Connie is Patricia Winterbourne?

Answer: She is wearing Patricia's wedding ring when she's found.

Interestingly enough, Connie and Patricia are both pregnant at the time. On the train, Patricia takes her ring off, because it is becoming too tight to wear. Connie simply asks if she can try it on. Who knew this would change her life forever? When she wakes, and finds out who they think she is, she tries to tell them the truth. Unfortunately, they just don't have the time to listen.
5. What is the song Hugh was always whistling?

Answer: On the Sunny Side of the Street

In this scene, Grace Winterbourne is throwing a party - possibly a baby shower - for Connie. All of a sudden, the pianist plays this song. A girl Connie is talking to mentions remembering that this is Hugh's favorite song. Connie really puts her foot in her mouth when she says they sang it all the time! Grace wants to sing the song to the baby, and the girls mention what Connie told them. Grace pulls Connie on-stage to sing with her. Unfortunately Connie doesn't know the song.

She pulls it off, though, by making up some lyrics.

They really end up doing a great job. After they get off the stage Connie and her "mother" tell these girls to buzz off!
6. What is the first thing Connie buys as Patricia Winterbourne?

Answer: A plain gold necklace for the picture of her mom

Connie's mother died many years before. All she has of her mom, is a locket with her picture inside it.
7. What is the dance Paco wants Bill and Connie to do?

Answer: tango

Paco is Mrs. Winterbourne's Cuban butler. He is a good friend of the family, and he even gets Connie to come back to the Winterbourne house after she runs away. He tells her that she is just as much a Winterbourne as he is. In this scene, he is quite drunk when he wants them to tango. Thank goodness he did, or they might never have kissed!
8. By the end of the movie Bill and Connie are married.

Answer: True

The last scene in the movie shows William and Connie being pronounced man and wife. Grace Winterbourne then proclaims, "Oh, they're married!" It's definitely a great ending to a great movie.
9. What is Connie's full name by the end of the movie?

Answer: Mrs. Constance Helen Doyle Winterbourne

At the end the minister asks her - as Patricia Winterbourne - to take Bill as her husband. She says, "No, I Constance Helen Doyle, do all that." She takes a definite pause after she says "no". It's good moment of suspense! She even has Bill looking really confused.
10. What does Connie originally want to name her baby?

Answer: Cookie

When she first sees her baby, she says he is so cute and looks just like a cookie. Isn't that silly?! Mrs. Winterbourne gets her to change her mind, and she names him Hugh, supposedly after his father. Thank goodness! Can you imagine going through life with the name Cookie Winterbourne?! I hope you liked my quiz. Thanks and have fun quizzing!
Source: Author auntlolo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. My Father The Hero Easier
2. Mr. Popper's Penguins (2011) Easier
3. "Much Ado" at the Movies! Average
4. My Neighbor Totoro Average
5. Munich Average
6. My Fellow Americans Average
7. Mystery, Alaska Average
8. The Muse Average
9. Mrs. Miniver Average
10. Mr. Wrong Average
11. Mr. Mom Average
12. Mrs. Brown Average

7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us