FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mr Poppers Penguins 2011
Quiz about Mr Poppers Penguins 2011

Mr. Popper's Penguins (2011) Trivia Quiz


Even though this film only achieved moderate success in the box office, it is entertaining and satisfying.

A multiple-choice quiz by christopherm. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. M
  8. »
  9. Mp - Mz Movies

Author
christopherm
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
345,574
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
331
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 199 (0/10), GBfan (9/10), MargW (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which actor portrays the character of Mr. Popper? Hint


Question 2 of 10
2. Mr. Popper's father is an adventurer traveling around the world. In the film, the scene is set in 1976. How does Mr. Popper communicate with his father? Hint


Question 3 of 10
3. Pippi is Mr. Popper's personal assistant. She is adept at alliteration. Which letter of the alphabet is her favorite? Hint


Question 4 of 10
4. Mr. Popper has grown into an adult. What is his field of expertise? Hint


Question 5 of 10
5. In order to achieve a higher place of prominence within his firm, which item or property is Mr. Popper ordered to obtain? Hint


Question 6 of 10
6. Which supremely acclaimed actress portrays the character of Selma Van Grundy? She is well known for her acting in the series, "Murder, She Wrote." Hint


Question 7 of 10
7. Mr. Popper initially wants nothing to do with his inherited penguins. However, when his family arrives, Mr. Popper is obliged to keep the penguins. Mr. Popper is handy with impromptu names. Which of the following names has Mr. Popper not chosen for his penguins? Hint


Question 8 of 10
8. Who happens to be the antagonist or villain, if you will, in this film? He happens to want the penguins for his own personal gain. Hint


Question 9 of 10
9. Mr. Popper inadvertently discovers that the penguins seem to be attracted to one old vintage movie star. It is probably the cane and the waddle that attracted the penguins to this star. Who is it? Hint


Question 10 of 10
10. In the satisfying finale, Mr. Popper takes the penguins to their natural habitat. Where is this very cold place? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 26 2024 : Guest 199: 0/10
Jun 23 2024 : GBfan: 9/10
May 30 2024 : MargW: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actor portrays the character of Mr. Popper?

Answer: Jim Carrey

Jim Carrey portrays the character of Mr. Thomas Dylan Popper. Jim Carrey, who has a voluminous and successful filmography, injects his characteristic humor into the character of Mr. Popper. It is reported that Ben Stiller was the original choice for the role, but Stiller declined.
2. Mr. Popper's father is an adventurer traveling around the world. In the film, the scene is set in 1976. How does Mr. Popper communicate with his father?

Answer: radio

Sadly, Mr. Popper's father is somewhat distant from his family, in a very literal sense. However, the senior Popper tries to maintain contact with his son by HAM radio. The father's call sign is, "Bald Eagle," and the young Mr. Popper's call sign is "Tippytoe." As Thomas Dylan Hopper grows to adulthood, he has mixed feelings about his father.
3. Pippi is Mr. Popper's personal assistant. She is adept at alliteration. Which letter of the alphabet is her favorite?

Answer: p

Her name is Pippi Peponopolis. She introduces herself by saying, "I'm Mr. Popper's personal assistant. I process his paperwork and I procure his periodicals."
4. Mr. Popper has grown into an adult. What is his field of expertise?

Answer: He is involved with real estate.

Mr. Popper is associated with a real estate acquisition and development firm. Mr. Popper has a great knack for dealing with recalcitrant property owners and almost always manages to close the deal.
5. In order to achieve a higher place of prominence within his firm, which item or property is Mr. Popper ordered to obtain?

Answer: Tavern on the Green

Mr. Popper's firm is intent upon purchasing the Tavern on the Green, which is one of the few remaining privately owned properties in Central Park. The greedy firm wants to completely renovate the property and turn it into something more profitable.
6. Which supremely acclaimed actress portrays the character of Selma Van Grundy? She is well known for her acting in the series, "Murder, She Wrote."

Answer: Angela Lansbury

Angela Lansbury portrays the very posh Selma Van Grundy. She is a rich socialite who adamantly adheres to her principles. Anglela Lansbury has enjoyed an exquisite and magnificently lauded career in entertainment. Her career has spanned well over seventy years in television, film and production.
7. Mr. Popper initially wants nothing to do with his inherited penguins. However, when his family arrives, Mr. Popper is obliged to keep the penguins. Mr. Popper is handy with impromptu names. Which of the following names has Mr. Popper not chosen for his penguins?

Answer: Gorgonzola

Mr. Popper is quite eager to rid himself of the penguin infestation, so to speak. However, when his family arrives, his children are enamored with the penguin family. Naturally, the family wants to know if the penguins have names. Mr. Potter makes up names as each penguin displays a certain characteristic.
8. Who happens to be the antagonist or villain, if you will, in this film? He happens to want the penguins for his own personal gain.

Answer: Nat Jones (penguin expert from the NYC zoo)

Nat Jones, the penguin expert from the New York City zoo, wants the penguins in order to trade them for other animals from other zoos. His debacle occurs when he declares that the penguins are only birds in search for a treat.
9. Mr. Popper inadvertently discovers that the penguins seem to be attracted to one old vintage movie star. It is probably the cane and the waddle that attracted the penguins to this star. Who is it?

Answer: Charlie Chaplin

One of the penguins taps into the television remote control and finds a Charlie Chaplin movie. The penguins are entranced by the characteristic penguin walk of Charlie Chaplin. So, from that point on, Mr. Popper entertains the penguins with vintage Chaplin films.
10. In the satisfying finale, Mr. Popper takes the penguins to their natural habitat. Where is this very cold place?

Answer: Antarctica

In a humane gesture and a final display for his ultimate fondness for the penguins, Mr. Popper takes the penguins and his family to the South Pole in order to release the penguins into their natural habitat.
Source: Author christopherm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us