FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Film To Oscar Winning Actor
Quiz about Film To Oscar Winning Actor

Film To Oscar Winning Actor Trivia Quiz


This quiz makes you pick the film for which 10 actors and actresses won an Oscar for Best Actor or Best Actress. Don't be fooled by choices where the actor or actress won in the supporting category!

A multiple-choice quiz by Phoenix3000. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Awards and Festivals

Author
Phoenix3000
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
49,154
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2768
Last 3 plays: Guest 148 (8/10), MariaVerde (9/10), Guest 174 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Humphrey Bogart won Best Actor for which of the following films? Hint


Question 2 of 10
2. For which movie did Al Pacino take home the Best Actor Oscar? Hint


Question 3 of 10
3. For which of these movies did Robert De Niro win the Best Actor statuette? Hint


Question 4 of 10
4. Ingrid Bergman won her second Best Actress Oscar for which of these movies? Hint


Question 5 of 10
5. Katharine Hepburn recorded one of her multiple Best Actress Oscars for which of the following movies? Hint


Question 6 of 10
6. Dustin Hoffman took his first Best Actor Oscar for which film? Hint


Question 7 of 10
7. Jodie Foster's first Best Actress Oscar was awarded for which movie? Hint


Question 8 of 10
8. James Dean never won a Best Actor Oscar.


Question 9 of 10
9. Jimmy Stewart won the Best Actor award for which of these movies? Hint


Question 10 of 10
10. Julie Andrews sang her way to Best Actress in which movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : Guest 148: 8/10
Feb 20 2024 : MariaVerde: 9/10
Jan 29 2024 : Guest 174: 10/10
Jan 13 2024 : pughmv: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Humphrey Bogart won Best Actor for which of the following films?

Answer: The African Queen

Nominated for 'Casablanca' and 'Sierra Madre', Bogey lost out both times. He finally won in 1951.
2. For which movie did Al Pacino take home the Best Actor Oscar?

Answer: Scent of a Woman

Pacino was nominated multiple times for the 'Godfather' series, but lost out, finally winning in 1992.
3. For which of these movies did Robert De Niro win the Best Actor statuette?

Answer: Raging Bull

I told you to watch out for choices involving supporting roles. De Niro won Best Supporting Actor in 'Godfather II' in 1974, but didn't take Best Actor until 'Raging Bull' six years later.
4. Ingrid Bergman won her second Best Actress Oscar for which of these movies?

Answer: Anastasia

Again, Bergman won her third Oscar as a supporting actress in 'Orient Express', but won Best Actress in 1956 for 'Anastasia' (Yes, there is a film with that title that wasn't an animated musical). Her first Oscar was for 'Gaslight' in 1944.
5. Katharine Hepburn recorded one of her multiple Best Actress Oscars for which of the following movies?

Answer: The Lion in Winter

Tied with Streisand in 1968 for Best Actress, she also won for 'Morning Glory', 'Guess Who's Coming to Dinner', and 'On Golden Pond'.
6. Dustin Hoffman took his first Best Actor Oscar for which film?

Answer: Kramer vs. Kramer

Nominated for all four, Hoffman only won for 'Kramer vs. Kramer' in 1979. He also won in 1988 for 'Rain Man'.
7. Jodie Foster's first Best Actress Oscar was awarded for which movie?

Answer: The Accused

She won in 1988. Foster also won the award in 1991 for 'Silence of the Lambs'.
8. James Dean never won a Best Actor Oscar.

Answer: True

Though nominated in 'Giant' and 'East of Eden', he didn't live beyond his iconic first three major roles (including 'Rebel without a Cause') to win an Oscar.
9. Jimmy Stewart won the Best Actor award for which of these movies?

Answer: The Philadelphia Story

He was nominated for these other films, but only won in 1940.
10. Julie Andrews sang her way to Best Actress in which movie?

Answer: Mary Poppins

Julie won in 1964, beating out Audrey Hepburn, who was chosen over her to star in the film version of 'My Fair Lady'.
Source: Author Phoenix3000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us