FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about From the Egg to the Queen Part 2
Quiz about From the Egg to the Queen Part 2

From the Egg to the Queen, Part 2 Quiz


This is Part 2 of the quiz that tests your knowledge of the stages of the Alien life and its characteristics. Again, Elfbasher's Alien Underworld website has a lot of this information, but watching the movies will definitely help!

A multiple-choice quiz by AlienGoddess. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Alien

Author
AlienGoddess
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
185,828
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5346
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 31 (8/10), Guest 107 (9/10), Guest 194 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What causes the egg to open? Hint


Question 2 of 10
2. Generally, it takes a chestburster at least several days to grow into its full adult Alien size.


Question 3 of 10
3. Can Aliens swim?


Question 4 of 10
4. What earth animal do the facehuggers resemble the most? Hint


Question 5 of 10
5. When the eggs in the hive are protected, such as those in "Alien", how long can they last? Hint


Question 6 of 10
6. What external characteristic do the adult Aliens typically exhibit? Hint


Question 7 of 10
7. In appearance, the Queen is a bit different from the other Alien drones. Which is NOT true about how she looks different? Hint


Question 8 of 10
8. Can an Alien "inherit" certain attributes from its host?


Question 9 of 10
9. What is the one action that the queen will undertake in the most dire of circumstances? Hint


Question 10 of 10
10. Alien and human DNA have been combined to create an entirely new Alien species.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 31: 8/10
Jul 16 2024 : Guest 107: 9/10
Jul 12 2024 : Guest 194: 10/10
Jul 06 2024 : Guest 67: 8/10
Jul 01 2024 : aissacox: 10/10
Jun 28 2024 : Parabellum: 8/10
Jun 28 2024 : selene_moon: 9/10
Jun 23 2024 : Guest 86: 10/10
Jun 21 2024 : Guest 147: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What causes the egg to open?

Answer: External movement outside of the egg

When there is movement near the egg, a sensory device detects the movement and the egg opens up at the top. Inside is the facehugger, and it shoots out rapidly toward the source of movement. Aliens have even cocooned hosts and placed eggs in front of them, so that when they regained consciousness, this whole process started.
2. Generally, it takes a chestburster at least several days to grow into its full adult Alien size.

Answer: False

It usually only takes a chestburster a few hours to grow to its adult size. In "Alien" and "Alien 3", the Aliens that were born grew very quickly.
3. Can Aliens swim?

Answer: Yes

In "Alien Resurrection", the Aliens apparently had no difficulty swimming through the flooded chamber after Ripley and her pals. In fact, they swam through the water very well. It seems the only thing they can't do is sprout wings and fly.
4. What earth animal do the facehuggers resemble the most?

Answer: Spider

Like spiders, facehuggers have eight very long "legs" which they use to wrap around the head of the host. Their movement is also very similar to the way spiders and other arachnids move. The main differences are that facehuggers have a different sort of skin than spiders and that they have tails. Facehuggers are also much more deadly than most spiders!
5. When the eggs in the hive are protected, such as those in "Alien", how long can they last?

Answer: Centuries

In "Alien", the eggs were protected by a blue gas that hovered above the eggs and voiced a signal when it was tampered with. These eggs had obviously been there for a very long time, and were the same ones that were discovered by the colonists in "Aliens".
6. What external characteristic do the adult Aliens typically exhibit?

Answer: They salivate profusely

Aliens salivate profusely, or, to put it indelicately, they slobber all over the place! This has been shown time and time again in every single "Alien" movie; you could say it's their trademark. Sometimes the drool is really goopy and slimy, and other times it runs like water. Either way, it's pretty disgusting!
7. In appearance, the Queen is a bit different from the other Alien drones. Which is NOT true about how she looks different?

Answer: She has fewer limbs (arms and legs)

The Queen does look different from the other Aliens; however, she has multiple limbs, not fewer. She stands much taller and has a longer scorpion-like tail. Her head is much larger and is shaped to look more like a crown, which is fitting.
8. Can an Alien "inherit" certain attributes from its host?

Answer: Yes

Sometimes Aliens obtain features from their host, including how the Alien moves or thinks. Throughout the "Alien" movies, most of the hosts were human, but in "Alien 3", the host for the main Alien was a dog. This Alien therefore moved and acted similar to a dog as compared to other Aliens.
9. What is the one action that the queen will undertake in the most dire of circumstances?

Answer: Separate herself from the egg sac

The Queen's egg sac is very large and is part of her abdomen. Since laying eggs is probably the Queen's most important function, it would have to be a desperate thing for her to separate from the egg sac as it can't be reattached. In "Aliens", the Queen did this as Ripley destroyed the hive and fired grenades into the egg sac.
10. Alien and human DNA have been combined to create an entirely new Alien species.

Answer: True

Ripley's human DNA was combined with the Queen's Alien DNA in "Alien Resurrection". This action resulted in a new Alien being which was shaped like an Alien but had human skin, eyes, teeth, and tongue. It was also more deadly than its predecessors as it killed the queen singlehandedly. I hope you enjoyed these quizzes and that you learned something more about these fearsome creatures!
Source: Author AlienGoddess

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us