FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Alien 3
Quiz about Alien 3

Alien 3 Trivia Quiz


This quiz is all about the third installment in the "Alien" series, "Alien 3". Enjoy!

A multiple-choice quiz by katamari. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Alien

Author
katamari
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
256,888
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2162
Last 3 plays: Guest 67 (8/10), aissacox (9/10), Guest 203 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where did the first alien erupt from in the movie? Hint


Question 2 of 10
2. How did Newt die? Hint


Question 3 of 10
3. The planet Ripley crashed on was used as a what? Hint


Question 4 of 10
4. How was Murphy killed? Hint


Question 5 of 10
5. What was Clemen's job at the facility? Hint


Question 6 of 10
6. What was the planet that they were located on called? Hint


Question 7 of 10
7. Ripley had to do what to her hair when she arrived at the planet? Hint


Question 8 of 10
8. Who directed "Alien 3"? Hint


Question 9 of 10
9. What was the first line of the movie? Hint


Question 10 of 10
10. What was Ripley's excuse for having the autopsy done on Newt? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 06 2024 : Guest 67: 8/10
Jul 01 2024 : aissacox: 9/10
Jun 26 2024 : Guest 203: 8/10
Jun 26 2024 : Guest 174: 10/10
Jun 26 2024 : Guest 99: 9/10
Jun 25 2024 : Guest 96: 9/10
Jun 14 2024 : Guest 82: 10/10
Jun 12 2024 : stephedm: 7/10
Jun 09 2024 : Guest 185: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did the first alien erupt from in the movie?

Answer: A dog

The alien came out of the dog during the cremation of Hicks and Newt. The dog was impregnated while walking around the escape vessel.
2. How did Newt die?

Answer: She drowned in her cryotube.

She drowned when the face hugger caused a fire that melted the ice in the cryotube. Hicks was the one impaled by the pole.
3. The planet Ripley crashed on was used as a what?

Answer: A prison

The planet was used as a maximum security prison. It held double y-chromosome males.
4. How was Murphy killed?

Answer: He was diced by a fan.

The alien attacked Murphy, which caused him to trip and fall into a huge fan. He was later identified by his boot.
5. What was Clemen's job at the facility?

Answer: A doctor

He told Ripley that he was shipped there after nobody else on Earth would take him. He stayed there with the inmates when the other people left.
6. What was the planet that they were located on called?

Answer: Fiorina 161

LV - 426, Acheron, and Derelict were all names of things in "Alien". The first two were the same planet and the last was a space ship.
7. Ripley had to do what to her hair when she arrived at the planet?

Answer: Shave it

Clemens said people there should shave their heads because of a lice problem. It was never confirmed if that was true, but everyone shaved their heads anyway.
8. Who directed "Alien 3"?

Answer: David Fincher

Ridley Scott and James Cameron directed "Alien" and "Aliens". Sigourney Weaver played Ellen Ripley in all the "Alien" movies.
9. What was the first line of the movie?

Answer: Stasis interrupted

It was a computer voice talking. It was talking about a fire in the cryogenic compartment.
10. What was Ripley's excuse for having the autopsy done on Newt?

Answer: She was checking for cholera.

She was really looking for an alien, but she didn't want to tell. She did not think anyone would believe her.
Source: Author katamari

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us