FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aliens  Alien 3
Quiz about Aliens  Alien 3

"Aliens" & "Alien 3" Trivia Quiz


This is a trivia quiz about the second and third "Alien" movies, "Aliens" and "Alien 3".

A multiple-choice quiz by XENOMORPH. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C
  8. »
  9. Alien

Author
XENOMORPH
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
95,557
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6423
Last 3 plays: clevercatz (7/10), stephedm (8/10), Guest 84 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the Pulse Rifle's full name? Hint


Question 2 of 10
2. What does a Pulse Rifle fire? Hint


Question 3 of 10
3. How many rounds do the sentry guns hold? Hint


Question 4 of 10
4. What small catch-phrase does Newt mutter a few times in "Aliens"? Hint


Question 5 of 10
5. How far did Bishop say it was from the main complex to the landing bay? Hint


Question 6 of 10
6. What does '85' say after hearing Ripley's description of a xenomorph? Hint


Question 7 of 10
7. What weapons does Superintendent Andrews say that they have on Fury 161? Hint


Question 8 of 10
8. About 30 minutes into "Alien 3", who dies, how and where? Hint


Question 9 of 10
9. On arriving at the scene of Murphy's death, Dr. Clemens said "It's Murphy." When asked how he knew it was him, he replied, "That's his _________." Hint


Question 10 of 10
10. 85 got his nickname because his is IQ is 85.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : clevercatz: 7/10
Jun 12 2024 : stephedm: 8/10
Jun 06 2024 : Guest 84: 10/10
Jun 06 2024 : Guest 176: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 86: 8/10
Jun 05 2024 : Guest 159: 6/10
Jun 05 2024 : Guest 159: 6/10
May 31 2024 : Guest 174: 7/10
May 22 2024 : Guest 198: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Pulse Rifle's full name?

Answer: M41A Pulse Rifle

Hicks says this to Ripley before she takes one to go and check on Newt.
2. What does a Pulse Rifle fire?

Answer: 10mm explosive tip caseless standard light armour piercing rounds

Ripley asks Gorman what the pulse rifles fire and this is his reply.
3. How many rounds do the sentry guns hold?

Answer: 500 rounds

You can see the counter on the sentries going down as the rounds are fired.
4. What small catch-phrase does Newt mutter a few times in "Aliens"?

Answer: Affirmative

Newt is the only human survivor on LV-426 apart from the ones who are already being used as hosts by the aliens.
5. How far did Bishop say it was from the main complex to the landing bay?

Answer: 180 meters

When he volunteers to go he says, "Believe me, I prefer not to. I may be synthetic but I'm not stupid."
6. What does '85' say after hearing Ripley's description of a xenomorph?

Answer: It's a beauty

85 is Mr. Aaron's nickname.
7. What weapons does Superintendent Andrews say that they have on Fury 161?

Answer: Some caving knives and a few fire axes

As Ripley says, "This is a maximum security prison and you're telling me that you have no weapons of any kind?"
8. About 30 minutes into "Alien 3", who dies, how and where?

Answer: Murphy, diced by a fan in a ventilation shaft

He was cleaning in the shaft and the alien spat at him, causing him to back into a large fan.
9. On arriving at the scene of Murphy's death, Dr. Clemens said "It's Murphy." When asked how he knew it was him, he replied, "That's his _________."

Answer: Boot

His boot was bloodstreaked and stuck to the side of the shaft.
10. 85 got his nickname because his is IQ is 85.

Answer: True

He does not like to be called this.
Source: Author XENOMORPH

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us