FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Jedi
Quiz about I Jedi

I, Jedi Trivia Quiz


We'll take a look at the masters of the lightsaber, whether Jedi, Sith, or something else entirely. Identify who each character is from the paragraph. It's a simple quiz for "Star Wars" fans, and there are generous clues for the less familiar.

A multiple-choice quiz by trident. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Star Wars

Author
trident
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
210,692
Updated
Apr 22 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
14117
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 217 (10/10), dippo (6/10), Guest 216 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. I had often completed missions for the Jedi Council and fought in the Clone Wars. After the Dark Side prevailed and eliminated the Jedi, I fled to the desert planet of Tatooine. For years I lived in desolation, until one day a new Jedi candidate presented himself. Hint


Question 2 of 10
2. I was considered the most powerful Jedi in the galaxy. I strove to have the Jedi Council's confidence, but it always seemed just out of reach. Seduction from the Dark Side persuaded me to follow that path. I then became the Dark Lord of the Sith. Hint


Question 3 of 10
3. As the apprentice of Darth Sidious, I had completed many missions in the name of the Sith. My double-ended lightsaber was a menace to the Jedi, and even ended the life of Qui-Gon Jinn. My usefulness was only aided by my single-minded purpose... to kill. Hint


Question 4 of 10
4. I was the last hope of the Rebel Alliance and the Jedi Order. As twins born from a dark lord, my sister and I were separated and hidden at birth. I became a savior to many millions, and to my father. Hint


Question 5 of 10
5. I was a loyal member of the Jedi and helped on several peace-keeping missions. While stranded on Tatooine, I found a young boy who was strong in the Force. Because he showed great potential, I decided he needed training. The Jedi Council refused my request to train him, and I never got the chance. Shortly before my death, I made sure my Padawan, Obi-Wan Kenobi, would train the boy. Hint


Question 6 of 10
6. I helped the Confederacy of Independent Systems (CIS) defy the Republic. Their weakness was evident, and by gathering support from many wealthy financial backers, we started what came to be known as the Clone Wars. The weak Jedi who tried to stop me will tell you that what I have done was treasonous. I wonder, towards whom would this treason be, the Republic... or the Jedi? Hint


Question 7 of 10
7. Although I was 900 years old, that does not mean I cannot do what other Jedi do. Train Jedi for centuries, I have. I have strived to end the grasp of the Dark Side on all, but my actions have often failed. Strong is the dark side, yes... strong. Hint


Question 8 of 10
8. Many depended on me for my guidance and wisdom. I have been a long-standing member of the Jedi Council. My purple lightsaber and I have seen many conflicts, and have seemingly come out unscathed. My attempt to eliminate the threat of the Dark Side resulted in my betrayal and my death. Hint


Question 9 of 10
9. I wasn't a Jedi or a Sith, but that didn't make my fighting abilities any less worthy. I was trained by Count Dooku, and my unorthdox fighting style was difficult for any to encounter. By using my four limbs, constructed into my mechanically-operated body, I could defeat almost any opponent, and take a prized lightsaber in the process. Hint


Question 10 of 10
10. I indeed have the will to achieve what I want. My deception has fooled the Jedi, who were even on the same planet as I was for years! There is no doubt that I have brought the ways of the Dark Side to bear in the galaxy. I have even forced my will on the one who was to bring balance to the Force! Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 217: 10/10
May 29 2024 : dippo: 6/10
May 29 2024 : Guest 216: 10/10
May 23 2024 : Guest 147: 7/10
May 22 2024 : xchasbox: 10/10
May 21 2024 : Guest 98: 10/10
May 20 2024 : Guest 50: 9/10
May 20 2024 : Guest 122: 10/10
May 19 2024 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I had often completed missions for the Jedi Council and fought in the Clone Wars. After the Dark Side prevailed and eliminated the Jedi, I fled to the desert planet of Tatooine. For years I lived in desolation, until one day a new Jedi candidate presented himself.

Answer: Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi was the Padawan of Qui-Gon Jinn. Later he became a Jedi Knight and helped train Anakin Skywalker. Unfortunately, Anakin was seduced by Palpatine and turned to the Dark Side.
2. I was considered the most powerful Jedi in the galaxy. I strove to have the Jedi Council's confidence, but it always seemed just out of reach. Seduction from the Dark Side persuaded me to follow that path. I then became the Dark Lord of the Sith.

Answer: Anakin Skywalker

Anakin Skywalker was said to be the one in the prophecy who would bring balance to the force. Through the influence of Palpatine, he was seduced by the Dark Side and became Darth Vader.
3. As the apprentice of Darth Sidious, I had completed many missions in the name of the Sith. My double-ended lightsaber was a menace to the Jedi, and even ended the life of Qui-Gon Jinn. My usefulness was only aided by my single-minded purpose... to kill.

Answer: Darth Maul

Darth Maul was the apprentice (the only one as Sith law requires) of Darth Sidious. His distinctive features, his red and black face and spiked head, separated him from other warriors in the "Star Wars" world.
4. I was the last hope of the Rebel Alliance and the Jedi Order. As twins born from a dark lord, my sister and I were separated and hidden at birth. I became a savior to many millions, and to my father.

Answer: Luke Skywalker

Luke Skywalker and his sister Leia were the offspring of Anakin Skywalker, who became Darth Vader. Luke continuously evaded attempts from the Dark Side to convert him, and in the process, somehow convinced his father to help him. Vader then betrayed the Emperor.
5. I was a loyal member of the Jedi and helped on several peace-keeping missions. While stranded on Tatooine, I found a young boy who was strong in the Force. Because he showed great potential, I decided he needed training. The Jedi Council refused my request to train him, and I never got the chance. Shortly before my death, I made sure my Padawan, Obi-Wan Kenobi, would train the boy.

Answer: Qui-Gon Jinn

Qui-Gon Jinn was a Jedi Master, but due to his differing beliefs, was not likely to be a member of the Jedi Council. He found Anakin Skywalker while stranded on Tatooine and asked the Council to train him, but the Council refused.
6. I helped the Confederacy of Independent Systems (CIS) defy the Republic. Their weakness was evident, and by gathering support from many wealthy financial backers, we started what came to be known as the Clone Wars. The weak Jedi who tried to stop me will tell you that what I have done was treasonous. I wonder, towards whom would this treason be, the Republic... or the Jedi?

Answer: Count Dooku

Dooku helped escalate the Clone Wars, not only by gaining support from those who would defy the Republic, but by creating a clone army from the template of Jango Fett. His actions provided a strong case for the elevation of power for Palpatine.
7. Although I was 900 years old, that does not mean I cannot do what other Jedi do. Train Jedi for centuries, I have. I have strived to end the grasp of the Dark Side on all, but my actions have often failed. Strong is the dark side, yes... strong.

Answer: Yoda

Yoda, being perhaps the most knowledgeable Jedi of all time, helped in the training of Jedi for many centuries. His position on the Jedi Council was highly respected, and his views intently followed. After retreating to the distant planet of Dagobah, he trained the last hope for the Jedi, Luke Skywalker. He died shortly after Luke returned to finish his training.
8. Many depended on me for my guidance and wisdom. I have been a long-standing member of the Jedi Council. My purple lightsaber and I have seen many conflicts, and have seemingly come out unscathed. My attempt to eliminate the threat of the Dark Side resulted in my betrayal and my death.

Answer: Mace Windu

Mace Windu was known for his wisdom on and off the battlefield. Anakin Skywalker trusted him enough to confide in him, but Anakin would later betray him. Anakin gave Palpatine the chance to finish off Windu with his Force lightning.
9. I wasn't a Jedi or a Sith, but that didn't make my fighting abilities any less worthy. I was trained by Count Dooku, and my unorthdox fighting style was difficult for any to encounter. By using my four limbs, constructed into my mechanically-operated body, I could defeat almost any opponent, and take a prized lightsaber in the process.

Answer: General Grievous

General Grievous was a previously full-bodied warrior in the service of his people. He was a brilliant military strategist, and won many battles. After a crash on his shuttle, he was rebuilt in cyborg form, creating a devastating blend of skill and cunning.
10. I indeed have the will to achieve what I want. My deception has fooled the Jedi, who were even on the same planet as I was for years! There is no doubt that I have brought the ways of the Dark Side to bear in the galaxy. I have even forced my will on the one who was to bring balance to the Force!

Answer: Emperor Palpatine

Darth Sidious, Senator Palpatine, Supreme Chancellor Palpatine, and finally Emperor Palpatine, were all the same person, achieving one goal: galactic domination. His will brought the Empire upon many people, and also killed many in the process. He was successful in seducing Anakin Skywalker to the Dark Side, but was eventually betrayed by Darth Vader, the very same person he had seduced.
Source: Author trident

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us