Quiz about Matilda
Quiz about Matilda

How much do you know about Matilda? | Quiz


Hi Everyone! "Matilda" was a wonderful movie and I think you'll find this quiz very easy if you saw it. Good luck!

A multiple-choice quiz by lizzie465. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Matilda

Author
lizzie465
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,804
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
11324
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 188 (11/15), Guest 86 (14/15), Guest 92 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Matilda had a brother. What was his name? Hint

Martin
Mark
Matthew
Michael

2. What were the two things that Matilda did to her father? Hint

Make his hair pink, cut up his best suit
Hid his eye glasses, put beetles into his soup
Put a lot of red chillies in his food, cut his hair at night
Make his hair platinum blond, put super glue into his hat

3. What was one thing that Matilda loved to do? Hint

Make a fuss
Watch TV
Read books
Laugh at others

4. What is the name of Matilda's school? Hint

Munich Hall
Grinchel hall
Bardgewill Hall
Crunchem Hall

5. Who is the first girl Matilda makes friends with? Hint

Amanda
Jennifer
Hortensia
Lavender

6. What is the colour of the car which Mr. Wormwood sells to Ms. Trunchbull? Hint

Green
Blue
Red
Yellow

7. How many times did Hortensia say she had been in the Chokey? Hint

Twice
Several times
Once
Never

8. What are the two examples Ms. Honey gives to Mr. Wormwood of educated people? Hint

Scientist and doctor
Doctor and lawyer
Lawyer and professor
Teacher and education minister

9. After Bruce Bogtrotter finished eating the cake, Ms. Trunchbull gave the whole school a punishment. What were they supposed to do for detention? Hint

Scrub the desks
Write a 5000 word essay
Paint the walls
Copy from the dictionary

10. What were the two things which Matilda takes for Ms. Honey from Ms. Trunchbull's house? Hint

She never does any such thing
Her father's portrait and marbles
Her doll and chocolates
Her mothers jewelery box and hairbrush

11. Who rescues Matilda from the Chokey when she is locked in by Ms. Trunchbull? Hint

Rupert
Lavender
Ms. Honey
Nigel

12. What colour are the flowers that Amanda gave Ms. Honey? Hint

Yellow
Red
Lilac
Orange

13. Out of these options, when is the first time Matilda realises she has special powers? Hint

When she lifts the spoon to eat her cereal
When her father forced her to watch TV instead of read.
When she burns a hole into her mother's sweater
What powers?

14. What is the answer to the multiplication question that Ms. Honey asks Matilda? Hint

4,927
9,724
2,974
7,429

15. Where did Matilda say she got her adoption papers from? Hint

A lawyer
The library
Ms. Honey
Ms. Trunchbull


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Matilda had a brother. What was his name?

Answer: Michael

He was only interested in eating and watching the television, he had probably never even read a book in his whole life.
2. What were the two things that Matilda did to her father?

Answer: Make his hair platinum blond, put super glue into his hat

Matilda mixed her mother's platinum blonde hair dye into her father's hair oil. The substance was really strong and it ruined Harry Wormwood's hair!
3. What was one thing that Matilda loved to do?

Answer: Read books

At a very young age, Matilda had read many world famous classics by different authors. She walked to the library everyday, since her family owned only one book (a cookbook).
4. What is the name of Matilda's school?

Answer: Crunchem Hall

It was a horrible place! And the principal made it much worse.
5. Who is the first girl Matilda makes friends with?

Answer: Lavender

Lavender is a very sweet girl and is very helpful towards Matilda.
6. What is the colour of the car which Mr. Wormwood sells to Ms. Trunchbull?

Answer: Red

Mr. Wormwood was a crook. He repaired broken cars with cheap stuff and then sold them for unfair prices.
7. How many times did Hortensia say she had been in the Chokey?

Answer: Twice

The Chokey was a horrible narrow cupboard, with walls which had broken glass and nails sticking out of them. The Trunchbull loved to put little children in the Chokey, it was a punishment she enjoyed giving!
8. What are the two examples Ms. Honey gives to Mr. Wormwood of educated people?

Answer: Doctor and lawyer

Mrs. Wormwood told Ms. Honey that a girl does not get anywhere by being intelligent. Everyone should choose looks over books!
9. After Bruce Bogtrotter finished eating the cake, Ms. Trunchbull gave the whole school a punishment. What were they supposed to do for detention?

Answer: Copy from the dictionary

She told them to copy from the dictionary for five hours or go straight into the Chokey if they had any objections.
10. What were the two things which Matilda takes for Ms. Honey from Ms. Trunchbull's house?

Answer: Her doll and chocolates

Ms.Honey's doll had a China face.
11. Who rescues Matilda from the Chokey when she is locked in by Ms. Trunchbull?

Answer: Ms. Honey

Ms. Honey likes Matilda and is a very warm person.
12. What colour are the flowers that Amanda gave Ms. Honey?

Answer: Yellow

Ms. Trunchbull lifted Amanda up into the air by her pigtails!
13. Out of these options, when is the first time Matilda realises she has special powers?

Answer: When her father forced her to watch TV instead of read.

Matilda was a genius and she had special powers. She could move things by using her eyes. She made the television explode.
14. What is the answer to the multiplication question that Ms. Honey asks Matilda?

Answer: 4,927

Ms. Honey asks Matilda, who was six and a half years of age, to multiply 13 by 379 in her head. Matilda worked it out in about one second!
15. Where did Matilda say she got her adoption papers from?

Answer: The library

I think the library was the only place where Matilda ever went to, except of course her school.
Source: Author lizzie465

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 188: 11/15
Today : Guest 86: 14/15
Today : Guest 92: 10/15
Dec 06 2022 : Guest 79: 12/15
Dec 06 2022 : Guest 174: 10/15
Dec 06 2022 : Guest 85: 12/15
Dec 05 2022 : Guest 194: 4/15
Dec 05 2022 : Guest 107: 14/15
Dec 04 2022 : Guest 75: 15/15

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Matilda Easier
2. Matilda Average
3. Just Some More "Matilda" Average
4. Matilda Average
5. Major Payne Difficult
6. Woody Allen's "Manhattan" Average
7. Dean Koontz' "Phantoms" Average

12/8/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us