FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about MonsterinLaw
Quiz about MonsterinLaw

Monster-in-Law Quiz for Experts | Movies


I thought this movie was hilarious. Jane Fonda and Jennifer Lopez were great together.

A multiple-choice quiz by allie9_21. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Monster-In-Law

Author
allie9_21
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,754
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3559
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), Guest 107 (9/10), Guest 172 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Charlie was a woman of many talents. What was her occupation in the film? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of Jane Fonda's character?

Answer: (One Word (First Name Only))
Question 3 of 10
3. What was Charlie allergic to, and what was it in that she ate? Hint


Question 4 of 10
4. Kevin was Viola's son from which husband? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of Kevin's ex-girlfriend, who kissed him at his engagement party?

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. Who was Viola's so-called phyciatrist? Hint


Question 7 of 10
7. Who was Viola's assistant?

Answer: (first name only)
Question 8 of 10
8. What color did Viola have planned as the color for the wedding? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of Kevin's grandmother, who tortures Viola? Hint


Question 10 of 10
10. Where did Kevin and Charlie go on their honeymoon? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 172: 9/10
Jul 17 2024 : Guest 107: 9/10
Jul 10 2024 : Guest 172: 5/10
Jun 23 2024 : Guest 136: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Charlie was a woman of many talents. What was her occupation in the film?

Answer: all of these

In the beginning of the movie, Charlie meets Kevin on the beach as she is walking the dogs and he is jogging. Then, she is caterering at a party Kevin and his friends are attending. Lastly, when he goes to her apartment for the first time, she tells him that she is also a yoga instructor. However, her heart truly belongs in fashion design.
2. What was the name of Jane Fonda's character?

Answer: Viola

Jane Fonda played the future mother-in-law, Viola. She would have stopped at nothing to break up the two before they married. In Viola's eyes, no woman was good enough for her only son, Kevin. We later find out that Viola's mother-in-law, Gertrude, felt the same way about Viola when she married Gertrude's son.
3. What was Charlie allergic to, and what was it in that she ate?

Answer: nuts in the gravy

Viola put the nuts in the gravy, but had a change of heart and decided not to serve it to Charlie. It was too late though, and someone else served the gravy to everyone. Charlie's lips and tongue swelled up and she could barely talk. Luckily, the swelling subsided before the wedding.
4. Kevin was Viola's son from which husband?

Answer: first

Kevin was Viola's son from her first husband, who died from a heart condition when their son was little. Viola had married a total of four times, but all the marriages ended soon after they occurred.
5. What was the name of Kevin's ex-girlfriend, who kissed him at his engagement party?

Answer: Fiona

Fiona, played by Monet Mazur, was part of Viola's plan to break Charlie and Kevin up. It just happened that Charlie walked in as Fiona was kissing Kevin. Fiona claimed that it was a congratulations kiss, but Charlie didn't believe her, since Fiona had originally told her that Kevin was gay.
6. Who was Viola's so-called phyciatrist?

Answer: Dr. Chamberlain

Viola hired Dr. Chamberlain, a waiter at the Ivy Restraunt, to pretend to be a psychatrist. He claimed that Viola needed to move in with Kevin immediately and be free of any stress. Of course, Viola did not make it easy for Charlie while Kevin was away on business. Charlie, however, found out Viola's plans and had a few tricks up her sleeve.
7. Who was Viola's assistant?

Answer: Ruby

Ruby, played by Wanda Sykes, was Viola's assistant, even after Viola was fired as a talk show host and replaced by a younger woman. Ruby stuck by Viola, even though Viola drove her crazy. Wanda Sykes did a wonderful job in this role.
8. What color did Viola have planned as the color for the wedding?

Answer: peach

In an attempt to upset Charlie, Viola planned most of the wedding, including using peach as the color for the wedding. Charlie discovered Viola's plan and the joke was on Viola when Charlie asked to be her Matron of Honor and wear a ruffly peach dress.
9. What is the name of Kevin's grandmother, who tortures Viola?

Answer: Gertrude

Gertrude was Kevin's grandmother, who tortured Viola since the day Viola married her son. Everything Gertrude said about Viola, Viola had said about Charlie. It was at that moment that Viola realized she was torturing Charlie in the same way. She then decided to back off and let the two marry.
10. Where did Kevin and Charlie go on their honeymoon?

Answer: Hawaii

After the wedding went smoothly, Charlie threw the bouquet of flowers and Viola, of all women, caught it. The happy couple planned to go to Hawaii for their honeymoon.
Source: Author allie9_21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Monster-In-Law Easier
2. Monster-In-Law Average
3. Monster-In-Law Average
4. Woody Allen's "Manhattan" Average
5. Dean Koontz' "Phantoms" Average
6. Major Payne Difficult

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us