FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Movies of 2003  Part 1
Quiz about Movies of 2003  Part 1

Movies of 2003 - Part 1 Trivia Quiz


2003 was a great year for movies. How well do you know the movies released this year? Please note movies in the quiz are based on United Kingdom release dates.

A multiple-choice quiz by Lagunathemoron. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 2000s Movies

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,598
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2491
Last 3 plays: Guest 96 (4/10), Guest 96 (2/10), Guest 35 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. January gave us "8 Mile", a movie about a rapper called Rabbit who wants to make it big in a small town. What is the name of Rabbit's friend who shot himself in the street? Hint


Question 2 of 10
2. "Johnny English" was released in 2003, and was a "James Bond" spoof starring Rowan Atkinson. What was the name of English's useful sidekick? Hint


Question 3 of 10
3. "Bulletproof Monk" stars Sean William Scott, and Yun Fat Chow. Kar (Scott) runs into a rebel girl throughout the movie who causes trouble for him. The girl is known as "Bad Girl". What is her real first name? Hint


Question 4 of 10
4. A group of people travel down to the centre of the Earth in "The Core" in order to "fix it". With the help of a computer genius, they succeed. What is the nickname of the computer genius? Hint


Question 5 of 10
5. "Darkness Falls" is a horror movie based on which fictional character? Hint


Question 6 of 10
6. "X-Men 2" was released in May, and was the second "X-Men" movie. What is the name of Striker's son? Hint


Question 7 of 10
7. What was the first spoken line in "The Matrix Reloaded", the second movie of the "The Matrix" trilogy? Hint


Question 8 of 10
8. "Matrix Revolutions" is the third movie in "The Matrix" trilogy. The first half of the movie centers around Bane, a man possessed by Agent Smith in Zion. What is the name of the nurse Bane kills when he wakes up from his coma? Hint


Question 9 of 10
9. "The Italian Job" remake had a group of young people causing a traffic jam in L.A. The computer expert named himself after which program? Hint


Question 10 of 10
10. Sarah Connor is missing from "Terminator III" because she died shortly after the second movie. What was her cause of death? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 27 2024 : Guest 96: 4/10
May 16 2024 : Guest 96: 2/10
May 08 2024 : Guest 35: 5/10
May 08 2024 : Guest 62: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. January gave us "8 Mile", a movie about a rapper called Rabbit who wants to make it big in a small town. What is the name of Rabbit's friend who shot himself in the street?

Answer: Cheddar Bob

Eminem stars in this movie. A young man named Rabbit is underpaid at a factory and raps at a weekly battle. He meets the lovely actress Alex, and attempts to fight for what he believes in; family, friends and music. In a final rapping showdown, Rabbit insults himself so his rival does not manage to insult him back.
2. "Johnny English" was released in 2003, and was a "James Bond" spoof starring Rowan Atkinson. What was the name of English's useful sidekick?

Answer: Agent Bough

Johnny English and Bough are sent on a mission to reclaim the Queen's crown jewels from a Frenchman. The Frenchman attempts to rule England and transform it into a prison. However, English saves the day and becomes King himself by mistake. He abdicates and gives the throne back to the Queen.
3. "Bulletproof Monk" stars Sean William Scott, and Yun Fat Chow. Kar (Scott) runs into a rebel girl throughout the movie who causes trouble for him. The girl is known as "Bad Girl". What is her real first name?

Answer: Jade

Kar, Monk and Jade battle an evil German who is after the "Scroll of Eternal Youth". The German failed to capture the scroll from Monk in the Second World War, and is now after it. He finally succeeds in getting the scroll, but is defeated by Monk and Kar.
4. A group of people travel down to the centre of the Earth in "The Core" in order to "fix it". With the help of a computer genius, they succeed. What is the nickname of the computer genius?

Answer: Rat

Rat's real name is Taz Finch. "The Core" is about the Earth's core being badly damaged, causing things to go wrong on the planet, such as people with pacemakers dying, and birds falling from the sky. A group of men and women travel down to the centre, many sacrificing their lives for the sake of others.
5. "Darkness Falls" is a horror movie based on which fictional character?

Answer: Tooth Fairy

The Tooth Fairy, real name Matilda Dixon, takes the last tooth of a child. When she visits, the child must not look at her face, or else she kills the child when they are in darkness.
6. "X-Men 2" was released in May, and was the second "X-Men" movie. What is the name of Striker's son?

Answer: Jason

Jason is a mutant in the movie and confuses Xavier's mind. The second "X-Men" film is about Magneto and the X-Men working together for awhile. The movie ends with the death of one of the mutants.
7. What was the first spoken line in "The Matrix Reloaded", the second movie of the "The Matrix" trilogy?

Answer: "See you tommorow"

An office worker says this just before Trinity crashes in on her motorcycle.
8. "Matrix Revolutions" is the third movie in "The Matrix" trilogy. The first half of the movie centers around Bane, a man possessed by Agent Smith in Zion. What is the name of the nurse Bane kills when he wakes up from his coma?

Answer: Maggie

Maggie looks after Neo and Bane at the end of "The Matrix Reloaded", and at the start of this movie. Bane was overtaken by Agent Smith and tries to kill Neo in Zion.
9. "The Italian Job" remake had a group of young people causing a traffic jam in L.A. The computer expert named himself after which program?

Answer: Napster

One interesting fact about this movie is that it actually features the creator of Napster. In the movie, the computer genius tells his friends how he created Napster, but it was stolen by his friend. His 'friend' is none other than the creator of Napster.
10. Sarah Connor is missing from "Terminator III" because she died shortly after the second movie. What was her cause of death?

Answer: Leukemia

Sarah Connor had her ashes scattered by her family. However, as far as John Connor was concerned, she was buried. Her coffin is a decoy for an arsenal of weapons.
Source: Author Lagunathemoron

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us