FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name The Common ActorActress
Quiz about Name The Common ActorActress

Name The Common Actor/Actress Trivia Quiz


This is a quiz about some of my favorite actors and actresses from the big screen. I will list the titles of three movies and you determine which of the stars appeared in all three.

A multiple-choice quiz by BAMBOOMANIA. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Name the People
  8. »
  9. Name the Player

Author
BAMBOOMANIA
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
388,057
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
621
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 97 (8/10), Guest 24 (10/10), Guest 107 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the common actor/actress in these films?

"Anchors Aweigh" (1945)
"An American in Paris" (1951)
"Brigadoon" (1954)
Hint


Question 2 of 10
2. Who is the common actor/actress in these films?

"The Parent Trap" (1961)
"That Darn Cat!" (1965)
"The Trouble with Angels" (1966)
Hint


Question 3 of 10
3. Who is the common actor/actress in these films?

"To Kill a Mockingbird" (1962)
"Tender Mercies" (1983)
"Secondhand Lions" (2003)
Hint


Question 4 of 10
4. Who is the common actor/actress in these films?

"The Blues Brothers" (1980)
"Splash" (1984)
"Little Shop of Horrors" (1986)
Hint


Question 5 of 10
5. Who is the common actor/actress in these films?

"Ghost" (1990)
"Ghosts of Mississippi" (1996)
"How Stella Got Her Groove Back" (1998)
Hint


Question 6 of 10
6. Who is the common actor/actress in these films?

"Oh God" (1977)
"Tootsie" (1982)
"Mr. Mom" (1983)
Hint


Question 7 of 10
7. Who is the common actor/actress in these films?

"Roman Holiday" (1953)
"The Big Country" (1958)
"The Omen" (1976)
Hint


Question 8 of 10
8. Who is the common actor/actress in these films?

"Car Wash" (1976)
"Stir Crazy" (1980)
"Brewster's Millions" (1985)
Hint


Question 9 of 10
9. Who is the common actor/actress in these films?

"Rebel Without a Cause" (1955)
"Bob & Carol & Ted & Alice" (1969)
"Brainstorm" (1983)
Hint


Question 10 of 10
10. Who is the common actor/actress in these films?

"Popeye" (1980)
"Dead Poets Society" (1989)
"Awakenings" (1990)
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 97: 8/10
Jun 21 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 107: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the common actor/actress in these films? "Anchors Aweigh" (1945) "An American in Paris" (1951) "Brigadoon" (1954)

Answer: Gene Kelly

Kelly was born Eugene Curran Kelly August 23, 1912 in East Liberty, PA. My absolute favorite was "Singin' in the Rain" released in 1952.
Let me tell you - this man could dance! Fred Astaire was great but I'll take Gene Kelly just about every time. He also appeared in "Xanadu" along with Olivia Newton-John in 1980.
2. Who is the common actor/actress in these films? "The Parent Trap" (1961) "That Darn Cat!" (1965) "The Trouble with Angels" (1966)

Answer: Hayley Mills

She was also a very young "Pollyanna" in 1960. Mills has had a very active movie and TV career. Her older sister Juliet starred in the '70s sitcom "Nanny and the Professor".
3. Who is the common actor/actress in these films? "To Kill a Mockingbird" (1962) "Tender Mercies" (1983) "Secondhand Lions" (2003)

Answer: Robert Duvall

Duvall's career has been prolific. In addition to his movie career, he has appeared on lots of TV shows, most notably in the mini-series "Lonesome Dove". One of his early movie roles was in the 1970 film "M*A*S*H" as Major Frank Burns.
4. Who is the common actor/actress in these films? "The Blues Brothers" (1980) "Splash" (1984) "Little Shop of Horrors" (1986)

Answer: John Candy

Candy was from Canada and part of the Second City troupe. One of his biggest hits was "Planes, Trains and Automobiles" co-starring Steve Martin. My favorite of this comedic giant was lovable "Uncle Buck".
5. Who is the common actor/actress in these films? "Ghost" (1990) "Ghosts of Mississippi" (1996) "How Stella Got Her Groove Back" (1998)

Answer: Whoopi Goldberg

She was born Caryn Johnson in New York City - the year 1955. Her first big breakthrough came in 1985 playing Celie in "The Color Purple". She is so great in "Sister Act"!
6. Who is the common actor/actress in these films? "Oh God" (1977) "Tootsie" (1982) "Mr. Mom" (1983)

Answer: Teri Garr

I absolutely loved her in "Young Frankenstein" ("that's Fronkensteen"). She appeared on many TV shows such as "Star Trek", "The Bob Newhart Show", "The Sonny and Cher Comedy Hour" and even "The Andy Griffith Show".
7. Who is the common actor/actress in these films? "Roman Holiday" (1953) "The Big Country" (1958) "The Omen" (1976)

Answer: Gregory Peck

Gregory Peck was born on April 5, 1916. Some of his other movies included "Moby Dick" in 1956 and "To Kill a Mockingbird" in 1962. He was offered the role of Grandpa Joe in "Charlie and the Chocolate Factory" but died before he could accept. In 1982 Peck starred in the TV mini-series "The Blue and the Gray" portraying Abraham Lincoln.
8. Who is the common actor/actress in these films? "Car Wash" (1976) "Stir Crazy" (1980) "Brewster's Millions" (1985)

Answer: Richard Pryor

Richard Pryor did it all--stand-up comedy, TV, films, writer, producer.
He even appeared in an episode of "The Partridge Family". His own TV show on NBC--"The Richard Pryor Show"--was short-lived due to some of the controversial material. On that show you will also see a young Robin Williams and Paula Poundstone.
9. Who is the common actor/actress in these films? "Rebel Without a Cause" (1955) "Bob & Carol & Ted & Alice" (1969) "Brainstorm" (1983)

Answer: Natalie Wood

She starred in my all-time favorite Christmas movie, "Miracle on 34th Street" as well as "West Side Story". Sadly, she drowned in 1981 under mysterious circumstances. Her co-star in the movie "Brainstorm", Christopher Walken, was a guest on the yacht where the drowning occurred, as well as Natalie's husband Robert Wagner.

The filming of "Brainstorm" had not been completed at the time of Wood's death.
10. Who is the common actor/actress in these films? "Popeye" (1980) "Dead Poets Society" (1989) "Awakenings" (1990)

Answer: Robin Williams

The greatest of all time. Not only was he a brilliant energetic stand-up performer but he was hilarious as Mork from Ork. His dramatic roles gave you an insight as to just how talented and creative he was. He appeared regularly for "Comic Relief" benefits along with Billy Crystal and Whoopi Goldberg. He died in 2015.
Source: Author BAMBOOMANIA

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us