Quiz about Number Please
Quiz about Number Please

Number, Please? Trivia Quiz


This short, released in 1920, features Harold Lloyd in his Glasses Character persona.

A multiple-choice quiz by ubermom. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. N

Author
ubermom
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,299
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
150
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The film opens with titles and shots of men who have loved and lost and tried to forget, only to be haunted by the face of the "one girl". We're introduced to Harold after a title that tells of "The devil-may-care type -- he who toys with death -- anything to forget the 'only girl.'" How is Harold toying with death? Hint

He's jumping off a high dive.
He's driving recklessly.
He's riding a roller coaster.
He's drinking heavily.

2. The girl arrives, in a roadster with rival Roy and a silly little dog named General Pershing. Harold, sitting down for a cold drink, spots her and immediately tries to get her attention. What does he do? Hint

He tries to lure her dog over with a treat.
He orders an enormous ice cream sundae and gestures to the girl to join him.
He tries to win a prize at a game.
He swaggers.

3. The girl is so shocked by Harold's wild antics that she drops her dog's leash and he runs off. Both Harold and Roy the rival take off in search of the pooch. Which one finds him first?

Answer: (One Word, Harold or Roy)
4. Soon we see a goof in the film. There's a cut to a close up as Harold attaches the dog's leash to the rival's arm. What mistake can we see in this shot? Hint

In the close-up, Harold isn't wearing his gloves.
The other end of the leash isn't attached to the carousel in the close-up.
Harold is wearing a different jacket.
Harold isn't wearing his tie in the close-up.

5. The girl sets Harold and Roy the rival a task -- whoever gets her mother's permission first can do what? Hint

Marry her.
Go on a balloon ride with her.
Take her to a movie.
Come to dinner.

6. Harold's first problem is looking up the phone number he needs. He ends up having to sneak a look into a phone book somebody else is using. Then comes more trouble. Which is *NOT* one of the problems Harold encounters as he tries to phone the girl's mother? Hint

Workmen haul away the phone booth just as it's Harold's turn to use it.
A woman hands Harold her baby, and the baby screams so loudly the girl's mother can't hear what Harold is saying.
A man accidentally burns through the phone line with his cigar.
The operator keeps putting the call through to wrong numbers.

7. While the girl waits for Harold and Roy to return, somebody steals her purse. How does Harold end up with the purse? Hint

The thief drops the purse, and only after picking it up does Harold realize it's stolen.
The thief, mistaking Harold for his accomplice, puts the purse in Harold's pocket.
The thief, spotting a cop, ditches the purse into Harold's pocket.
Roy spots the thief and takes the purse from him, then plants it on Harold to frame him.

8. Harold has just as much trouble trying to ditch the purse as he had trying to call the girl's mother. Which is *NOT* one of the problems he encounters? Hint

He tosses it over a fence only to have a baseball-playing boy hit it back.
He manages to get his pocket picked, but a cop spots the theft and makes the crook return the purse.
He attracts the attention of a dog who retrieves the purse every time Harold throws it away.
He tries to toss it into a moving bus but it bounces off a passenger's head and lands at Harold's feet.

9. Roy gets back to the girl first and learns that the stolen purse was hers. It's then that she reveals her especial reason for being upset at the theft of the purse. Why is she so upset? Hint

She's borrowed the purse from her mother without asking permission.
Her dog's license was in the purse.
The balloon passes were in the purse.
A love letter from Roy was in the purse.

10. Harold manages to get away from the cops by luring them into a ferris wheel car, then heads back to the girl. Just as he's learning that the purse was hers, he ends up getting rid of it. What happens to the purse? Hint

A goat eats it.
An organ grinder's monkey steals it.
It gets kicked off the pier into the sea.
Harold tosses it over his shoulder and it lands in the back seat of a speeding car.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The film opens with titles and shots of men who have loved and lost and tried to forget, only to be haunted by the face of the "one girl". We're introduced to Harold after a title that tells of "The devil-may-care type -- he who toys with death -- anything to forget the 'only girl.'" How is Harold toying with death?

Answer: He's riding a roller coaster.

Harold looks pretty bored, actually, for somebody who's toying with death. What he really ends up toying with are the various other passengers' hats (and a toupee) that blow off and fly into his face.
2. The girl arrives, in a roadster with rival Roy and a silly little dog named General Pershing. Harold, sitting down for a cold drink, spots her and immediately tries to get her attention. What does he do?

Answer: He tries to win a prize at a game.

He actually makes a pretty good throw the first time, knocking two dolls down. Not bad for a man wearing a special prosthetic glove on his right hand to disguise his missing thumb and index finger! But the girl doesn't even notice. She turns just in time to see a flustered Harold throw wildly on his second shot.

She turns her nose up at him, and in an impotent rage Harold just starts flinging balls wildly, breaking the Kewpie dolls in the next booth over. Needless to say, this doesn't impress the girl at all, or the owner of the Kewpie doll booth.
3. The girl is so shocked by Harold's wild antics that she drops her dog's leash and he runs off. Both Harold and Roy the rival take off in search of the pooch. Which one finds him first?

Answer: Harold

Harold chases General Pershing all over the place, getting smacked hard when he lands on the "Ring the Bell" platform. This leaves him so dazed that he becomes disturbed over his reflection in some funhouse mirrors. Just as he realizes that the mirrors are distorted, not his body, the dog gets in somebody's way and gets tossed aside -- right into Harold's arms.
4. Soon we see a goof in the film. There's a cut to a close up as Harold attaches the dog's leash to the rival's arm. What mistake can we see in this shot?

Answer: In the close-up, Harold isn't wearing his gloves.

Since Harold Lloyd didn't have a right thumb, he needed a hand double to be able to manipulate the catch on the leash with his right hand. But through the rest of the film, Harold is wearing gloves, with the right one specially made to provide prosthetics for his missing right thumb and index finger.

The hand double wears no gloves, making it especially obvious that those weren't Harold's hands.
5. The girl sets Harold and Roy the rival a task -- whoever gets her mother's permission first can do what?

Answer: Go on a balloon ride with her.

Her Uncle Dudley has a balloon, and gives her two passes, but tells her she must get her mother's consent first.

Roy the rival rushes off in his roadster. Harold, not as rich but making up for it in smarts, decides to use the telephone. But not all goes smoothly on the telephone front.
6. Harold's first problem is looking up the phone number he needs. He ends up having to sneak a look into a phone book somebody else is using. Then comes more trouble. Which is *NOT* one of the problems Harold encounters as he tries to phone the girl's mother?

Answer: Workmen haul away the phone booth just as it's Harold's turn to use it.

Poor Harold runs into one barrier after another, including an operator so wrapped up in gossip with her friend that she doesn't even notice anybody's trying to put a call through. We even get a multiple exposure shot that shows Harold, the operator, and three people the call went through to. Harold finally gets connected to the girl's mother -- only to find out Roy has just been there and gotten permission to take the girl on the balloon ride.
7. While the girl waits for Harold and Roy to return, somebody steals her purse. How does Harold end up with the purse?

Answer: The thief, spotting a cop, ditches the purse into Harold's pocket.

Harold, finding the purse in his pocket, tries to foist it off on Roy but keeps getting it back. The close-up for one of these attempts uses Harold's left hand -- with his glove on. No goofs in this shot! But when Roy drops the purse into Harold's hat -- which Harold has in his left hand -- he's missing the glove! Oops!
8. Harold has just as much trouble trying to ditch the purse as he had trying to call the girl's mother. Which is *NOT* one of the problems he encounters?

Answer: He tries to toss it into a moving bus but it bounces off a passenger's head and lands at Harold's feet.

He also tosses it up onto an awning only to have it slide down and land on his hat -- while a cop watches. Harold's attempts to look casual when cops and detectives spot him only make him look more and more guilty.
9. Roy gets back to the girl first and learns that the stolen purse was hers. It's then that she reveals her especial reason for being upset at the theft of the purse. Why is she so upset?

Answer: The balloon passes were in the purse.

Of course, Harold knows nothing of this and is still trying to ditch the purse. He tosses it onto the running board of a passing car and into the surf, but still can't get rid of it.
10. Harold manages to get away from the cops by luring them into a ferris wheel car, then heads back to the girl. Just as he's learning that the purse was hers, he ends up getting rid of it. What happens to the purse?

Answer: A goat eats it.

Of course, Roy gets the girl. A title tells us, "A lone wanderer roams the world facing the drab dawn of a dead tomorrow." Harold, forlorn, rides off -- on a kiddie train.
Source: Author ubermom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Referenced Topics
Movies   General   World   People   Trains   Goat  

Other Destinations
  Explore Other Quizzes by ubermom

  Go to Movies L-P Quizzes

  More N Quizzes

  FunTrivia Homepage

12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us