FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Over the Hedge Characters
Quiz about Over the Hedge Characters

"Over the Hedge" Characters Trivia Quiz


This movie is the cutest movie I have ever seen. This quiz is about the characters in the DreamWorks movie "Over the Hedge".

A multiple-choice quiz by rlke6488. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. Over the Hedge

Author
rlke6488
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,516
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2357
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 209 (9/10), Guest 134 (9/10), Guest 50 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the turtle that is the leader of this family? Hint


Question 2 of 10
2. RJ is the raccoon who makes a deal with a bear that he will get all of his food back in one week.


Question 3 of 10
3. Who is the bear that gets his food stolen?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. Who is the hyperactive squirrel? Hint


Question 5 of 10
5. What is Heather's father's name? (HINT: He is voiced by William Shatner.) Hint


Question 6 of 10
6. What are the three baby porcupines always playing? Hint


Question 7 of 10
7. What character does Wanda Sykes voice? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the father porcupine? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the Verminator who comes to kill the animals? Hint


Question 10 of 10
10. In the end, RJ never joins the family and goes to live on his own.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Guest 209: 9/10
May 27 2024 : Guest 134: 9/10
May 25 2024 : Guest 50: 8/10
May 20 2024 : Guest 98: 10/10
May 17 2024 : Guest 151: 9/10
May 08 2024 : Guest 204: 0/10
May 01 2024 : Guest 100: 10/10
Apr 25 2024 : Guest 207: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the turtle that is the leader of this family?

Answer: Verne

He is an interesting leader because he is always so cautious and listens to his tail. When his tail tingles, he doesn't feel safe about something and won't do it.
2. RJ is the raccoon who makes a deal with a bear that he will get all of his food back in one week.

Answer: true

In the very first scene of the movie, RJ is hungry and is unable to get the bag of chips out of the vending machine. He decides to go to the Bear's cave and take a few things, but once he sees the mountain of food the bear has, he decides to take all of it.

The bear wakes up from his hibernation and RJ is so scared that he pushes all the food off the edge of the cliff. RJ then agrees that if the bear does not kill him, he will get all of his food back in one week.
3. Who is the bear that gets his food stolen?

Answer: Vincent

Vincent is storing all of his food for the winter, because he is hibernating. RJ is hungry so he goes and steals all of his food.
4. Who is the hyperactive squirrel?

Answer: Hammy

Hammy is the squirrel that is always running around. He is so hyper, that when given caffeine, time stops. He also is the cutest character in the movie and happens to be my favorite.
5. What is Heather's father's name? (HINT: He is voiced by William Shatner.)

Answer: Ozzie

Ozzie and Heather are the opossums who are always playing dead. Heather at first does not like the idea of playing dead, but when the time comes she does and even fools her father.
6. What are the three baby porcupines always playing?

Answer: hand-held video games

They are always playing with the hand-held video games they found while searching for food. They are so good at playing the games that they are capable of driving an actual car.
7. What character does Wanda Sykes voice?

Answer: Stella

Stella, the skunk, at first seems destined to never fall in love. She later meets the cat living in the house in suburbia and they fall in love, because he has no sense of smell.
8. What is the name of the father porcupine?

Answer: Lou

He does not have a lot of control over his children. In the beginning of the movie he offers to watch the children so his wife can relax, but the baby porcupines do not listen to him. He is voiced by Eugene Levy.
9. What is the name of the Verminator who comes to kill the animals?

Answer: Dwayne

This one is hard. Right when he comes, he says that his name is Dwayne. This is the only time it is mentioned in the movie.
10. In the end, RJ never joins the family and goes to live on his own.

Answer: false

RJ has never had a family before and he is touched to see how these animals love each other. In the end, Verne asks if he would like to be a part of their family and RJ agrees. So in the end, they all live happily ever after.
Source: Author rlke6488

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Over the Hedge Average
2. "I Can Burp My ABC's!" Average
3. Over the Hedge Average
4. Major Payne Difficult
5. Woody Allen's "Manhattan" Average
6. Dean Koontz' "Phantoms" Average

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us