Quiz about Rear Window
Quiz about Rear Window

How much do you know about Rear Window? | Quiz


Questions relating to the characters and plot of one of Hitchcock's greatest films. Give it a whirl and tell me what you think.

A multiple-choice quiz by southpaw0869. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Rear Window

Author
southpaw0869
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
126,304
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3655
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 104 (10/10), Guest 98 (9/10), Guest 104 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. James Stewart's character is named L.B. Jeffries. For which names are "L.B." initials? Hint

We are never told
Laurence Bates
Lloyd Benjamin
Lyndon Barneby

2. In the beginning of the film L.B. Jeffries has a broken leg. How did he suffer that injury? Hint

Eluding rebels from Kashmir
Photographing a crash at a race track
Running with the bulls in Pamplona
In a plane crash over Angel Falls

3. What is the middle name of Grace Kelly's character? Hint

Carol
Ellen
Marie
Nancy

4. What is Lisa Fremont's occupation? Hint

None of these
Headmistress at an all-girls' school
Hostess at a Manhattan restaurant
Executive secretary for a Wall Street law firm

5. The plot centers around Lars Thorwald and his missing invalid wife. What is her first name? Hint

Eloise
Anna
Ingrid
Ursula

6. In which city is the story based? Hint

London
Chicago
New York
San Francisco

7. After Mrs. Thorwald's murder, Jeff calls Lt. Thomas Doyle to inform him of her questionable disappearance. How did they come to know each other? Hint

They were in the military together during the war
They were childhood friends
They were roommates at Columbia University
They met when Jeff was a police photographer

8. How many rings did Mrs. Thorwald have in her jewelry collection? Hint

3
4
2
1

9. In which precinct is Lt. Doyle assigned? Hint

19th
11th
6th
3rd

10. What do Stella and Lisa find when they dig up Lars Thorwald's flower bed? Hint

Mrs. Thorwald's body
A small saw and butcher knife
Mrs. Thorwald's clothing
Nothing


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. James Stewart's character is named L.B. Jeffries. For which names are "L.B." initials?

Answer: We are never told

James Stewart is called either Jeff or Mr. Jeffries. The names corresponding to his initials are never revealed (when considering how other characters address him directly); in fact, outside of him identifying himself to Mrs. Doyle and the Doyle's babysitter, (both well later into the film), the only reference to his full name is the text on his cast early in the film.
2. In the beginning of the film L.B. Jeffries has a broken leg. How did he suffer that injury?

Answer: Photographing a crash at a race track

At the beginning of the film, as the camera pans across his apartment, you can see two photos taken at a race track chronicling a horrific crash, along with a broken camera.
3. What is the middle name of Grace Kelly's character?

Answer: Carol

Her entrance is one of the most famous shots in cinema history. Even today she is still one of the most beautiful women ever in film.
4. What is Lisa Fremont's occupation?

Answer: None of these

Although her exact title is never mentioned, it is inferred through her recounting of her day's activities with Jeff that she is involved with the high fashion industry.
5. The plot centers around Lars Thorwald and his missing invalid wife. What is her first name?

Answer: Anna

We learn her name from the posrtcard found by Lt. Doyle when he first investigates her disappearance.
6. In which city is the story based?

Answer: New York

"Vertigo" is set in San Francisco; "Rope" was based on the Leopold and Loeb murder in Chicago; and the climax of "The 39 Steps" occurred in London.
7. After Mrs. Thorwald's murder, Jeff calls Lt. Thomas Doyle to inform him of her questionable disappearance. How did they come to know each other?

Answer: They were in the military together during the war

When Stella expresses concern about Jeff calling the police, he replies that it is a call to a guy he served with in the war. This fact is later confirmed when Doyle asks Jeff sardonically "How did we ever get along in that plane for three years?"
8. How many rings did Mrs. Thorwald have in her jewelry collection?

Answer: 3

Jeff recalls for Lisa and Stella that Thorwald removed three rings from a handbag: one with a large diamond, one with a colored stone, and a plain gold band.
9. In which precinct is Lt. Doyle assigned?

Answer: 6th

Jeff specifies the precinct to connect to for the operator when first calling Doyle.
10. What do Stella and Lisa find when they dig up Lars Thorwald's flower bed?

Answer: Nothing

At the end of the film Stella inquires about what was initially buried there. Although we are never told what was actually buried, we find out from a policeman that Thorwald dug up the object and placed it in a hatbox back in his apartment.
Source: Author southpaw0869

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Guest 104: 10/10
Nov 29 2022 : Guest 98: 9/10
Nov 29 2022 : Guest 104: 10/10
Nov 29 2022 : Guest 209: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 6/10
Nov 24 2022 : batman144: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 124: 1/10
Nov 24 2022 : Guest 223: 0/10
Nov 24 2022 : Guest 223: 1/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Rear Window Easier
2. Rear Window Average

12/5/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us