FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Same Character Different Actors And Not Remakes
Quiz about Same Character Different Actors And Not Remakes

Same Character, Different Actors. And Not Remakes! Quiz


The same character has been played by different actors in many movies. Here are ten questions about some of these characters.

A multiple-choice quiz by JasonQuest. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common

Author
JasonQuest
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,822
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1243
Last 3 plays: Guest 124 (4/10), Guest 68 (9/10), Guest 73 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following actors hasn't played Philip Marlowe? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following actors hasn't played Al Capone? Hint


Question 3 of 10
3. Kathy Bates played Molly Brown in "Titanic" and Tucker McGuire played the same character in "A Night to Remember" (also about the Titanic), but who played her in "The Unsinkable Molly Brown"? Hint


Question 4 of 10
4. Marlon Brando played Vito Corleone in "The Godfather". Who played the young Vito in Part 2? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following actors hasn't played Sherlock Holmes? Hint


Question 6 of 10
6. Harrison Ford and Ben Affleck have both played Jack Ryan. Who was the first actor to play that character? Hint


Question 7 of 10
7. What famous sleuth did Joan Hickson, Angela Lansbury and Margaret Rutherford all play at some point? Hint


Question 8 of 10
8. Peter Sellers made Inspector Clouseau famous, but he wasn't the only actor to play him. Which of the following also played Inspector Clouseau? Hint


Question 9 of 10
9. Which other famous detective has been played by such actors as Albert Finney, Tony Randall, and Peter Ustinov? Hint


Question 10 of 10
10. A bit different. The image of "The Lady in Red" has cropped up in popular culture all over the place, from Bugs Bunny cartoons to references in pop and rock music. Kelly LeBrock even starred as the title character in a film called "The Woman in Red" directed by Gene Wilder. Who played "The Lady in Red" in the film "Dillinger" in 1973? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : Guest 124: 4/10
Feb 16 2024 : Guest 68: 9/10
Feb 08 2024 : Guest 73: 6/10
Feb 06 2024 : triviabore: 6/10
Feb 06 2024 : fletchdg: 4/10
Feb 05 2024 : Guest 92: 6/10
Jan 29 2024 : Guest 176: 7/10
Jan 11 2024 : Guest 198: 9/10
Jan 06 2024 : TonyC8: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following actors hasn't played Philip Marlowe?

Answer: James Cagney

James Garner, Robert Montgomery, and Eliot Gould have also played the role.
2. Which of the following actors hasn't played Al Capone?

Answer: Henry Silva

Jason Robards in "The St. Valentine's Day Massacre", Rod Steiger in "Al Capone" (1959) and Robert DeNiro in "The Untouchables".
3. Kathy Bates played Molly Brown in "Titanic" and Tucker McGuire played the same character in "A Night to Remember" (also about the Titanic), but who played her in "The Unsinkable Molly Brown"?

Answer: Debbie Reynolds

Cloris Leachman also played Molly Brown in a TV movie called "S.O.S. Titanic" (1979).
4. Marlon Brando played Vito Corleone in "The Godfather". Who played the young Vito in Part 2?

Answer: Robert DeNiro

Marlon Brando received an Academy Awards for Best Actor for playing Vito Corleone in "The Godfather" and Robert DeNiro won Best Supporting Actor for the same character in "The Godfather Part 2".
5. Which of the following actors hasn't played Sherlock Holmes?

Answer: Clive Donner

Other actors who played Holmes include John Barrymore, Peter Cook, Raymond Massey, Peter O'Toole, and Christopher Plummer.
6. Harrison Ford and Ben Affleck have both played Jack Ryan. Who was the first actor to play that character?

Answer: Alec Baldwin

In "The Hunt for Red October".
7. What famous sleuth did Joan Hickson, Angela Lansbury and Margaret Rutherford all play at some point?

Answer: Miss Marple

Ruth Rendell isn't a fictitious character, she's actually an author of murder mysteries.
8. Peter Sellers made Inspector Clouseau famous, but he wasn't the only actor to play him. Which of the following also played Inspector Clouseau?

Answer: Alan Arkin

Roberto Benigni also tried his hand as Inspector Clouseau's son in "Son of the Pink Panther" (1993), directed by the original "The Pink Panther" director, Blake Edwards.
9. Which other famous detective has been played by such actors as Albert Finney, Tony Randall, and Peter Ustinov?

Answer: Hercule Poirot

Finney was Poirot in "Murder on the Orient Express", Randall in "The Alphabet Murders," and Ustinov played Poirot many times.
10. A bit different. The image of "The Lady in Red" has cropped up in popular culture all over the place, from Bugs Bunny cartoons to references in pop and rock music. Kelly LeBrock even starred as the title character in a film called "The Woman in Red" directed by Gene Wilder. Who played "The Lady in Red" in the film "Dillinger" in 1973?

Answer: Cloris Leachman

As well as film, there are references to a Lady in Red in songs by balladeer, Chris de Burgh, and rock group, Ten Years After, to name just two.
Source: Author JasonQuest

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us