FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Scrooged  with Bill Murray
Quiz about Scrooged  with Bill Murray

"Scrooged" with Bill Murray Trivia Quiz


Here are some easy and not-so-easy questions from one of my favorite Christmas movies. Enjoy!

A multiple-choice quiz by novmbr_raine. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Scrooged

Author
novmbr_raine
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
112,980
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
4656
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: SleepyPete (19/20), angostura (20/20), Guest 50 (13/20).
- -
Question 1 of 20
1. In what city does this movie take place? Hint


Question 2 of 20
2. On what classic story is this movie based? Hint


Question 3 of 20
3. Bill Murray plays the "Scrooge" character named Frank Cross. This character has a particular wall border in his office that says what? Hint


Question 4 of 20
4. Bill Murray's character had a brother in this movie. What was his first name? Hint


Question 5 of 20
5. Murray's character is visited by several ghosts. Who plays his dead boss who comes back as a ghost? Hint


Question 6 of 20
6. The Ghost of Christmas Past was played by what musician? Hint


Question 7 of 20
7. Murray's girlfriend, Claire, works for what organization? Hint


Question 8 of 20
8. The Ghost of Christmas Present was played by which television actress? Hint


Question 9 of 20
9. What was the slogan Murray's television network used to promote holiday programming? Hint


Question 10 of 20
10. What was the name of Murray's underappreciated secretary? Hint


Question 11 of 20
11. The underappreciated secretary has five children. What is wrong with her youngest son? Hint


Question 12 of 20
12. What does Murray's character tell his secretary to send to his brother James for Christmas? What does the secretary actually send him? Hint


Question 13 of 20
13. What famous jazz musician makes a brief cameo appearance playing Christmas music on the street? Hint


Question 14 of 20
14. Name the actor who portrays the employee that Murray fires in the beginning of the movie. Hint


Question 15 of 20
15. When Grace's youngest son, Calvin, finally speaks at the end of the movie, what does he say? Hint


Question 16 of 20
16. When Murray's character travels back in time to see Christmas past, what does his father give him for Christmas? Hint


Question 17 of 20
17. When Murray visited Christmas past again, what did he give his girlfriend, Claire, for Christmas? Hint


Question 18 of 20
18. When Murray visited Christmas present, what did his secretary have as a Christmas tree in her apartment? Hint


Question 19 of 20
19. While visiting Christmas past in 1955, what does the Ghost of Christmas Past say Frank did way too much of as a child? Hint


Question 20 of 20
20. When Murray's character visits Claire at the homeless shelter where she works, whom do the homeless people think he is? (hint... they keep calling him Dick). Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : SleepyPete: 19/20
Apr 15 2024 : angostura: 20/20
Apr 10 2024 : Guest 50: 13/20
Apr 03 2024 : Guest 188: 15/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what city does this movie take place?

Answer: New York City

There and many nice shots of New York in this movie.
2. On what classic story is this movie based?

Answer: A Christmas Carol

The film is a funny modern-day adaptation of Dickens's "A Christmas Carol."
3. Bill Murray plays the "Scrooge" character named Frank Cross. This character has a particular wall border in his office that says what?

Answer: a definition of 'cross'

Cross (k'ros): "A thing they nail people to."
4. Bill Murray's character had a brother in this movie. What was his first name?

Answer: James

The actor John Murray, who played Frank Cross's younger brother in the movie, is actually Bill Murray's brother.
5. Murray's character is visited by several ghosts. Who plays his dead boss who comes back as a ghost?

Answer: John Forsythe

John Forsythe played the ghost of Lew Hayward, Murray's former boss, who has long since passed on (based on Jacob Marley).
6. The Ghost of Christmas Past was played by what musician?

Answer: David Johansen

David Johansen played with a band called The New York Dolls. He also recorded under the name "Buster Poindexter."
7. Murray's girlfriend, Claire, works for what organization?

Answer: Operation Reach Out

Claire was a true humanitarian who devoted her life working at a homeless shelter.
8. The Ghost of Christmas Present was played by which television actress?

Answer: Carol Kane

Carol Kane was on the televion show "Taxi". She played Simka Dahblitz, Latka's girlfriend. As the Ghost of Christmas Present, she is subject to unpredictable bouts of violence with Frank.
9. What was the slogan Murray's television network used to promote holiday programming?

Answer: "Yule love it"

The television jingle, "Yule love it", is seen and heard throughout the movie since Murray's character is in charge of holiday programming.
10. What was the name of Murray's underappreciated secretary?

Answer: Grace

Grace was Murray's overworked and underpaid secretary (the Bob Cratchit character). She was a single mom with five children living in Harlem.
11. The underappreciated secretary has five children. What is wrong with her youngest son?

Answer: He doesn't speak.

Her youngest son, Calvin, hasn't spoken a word since he saw he father killed five years ago. (The Tiny Tim character).
12. What does Murray's character tell his secretary to send to his brother James for Christmas? What does the secretary actually send him?

Answer: bath towel/VCR

Murray's character wanted to send James a bath towel. The year before he sent James a shower curtain.
13. What famous jazz musician makes a brief cameo appearance playing Christmas music on the street?

Answer: Miles Davis

As Murray's character and his brother James are walking down a New York street at night, they pass a group of street musicians, one of whom was Miles Davis!
14. Name the actor who portrays the employee that Murray fires in the beginning of the movie.

Answer: Bobcat Goldthwait

Bobcat plays Elliott Loudermill, Murray's employee who makes the mistake of disagreeing with the boss and gets fired only days before Christmas.
15. When Grace's youngest son, Calvin, finally speaks at the end of the movie, what does he say?

Answer: "God bless us, every one"

Since Calvin is based on the Tiny Tim character, it is fitting that he quotes him directly! Calvin is motivated to speak after seeing Murray's character undergo positive changes.
16. When Murray's character travels back in time to see Christmas past, what does his father give him for Christmas?

Answer: 5 lbs. of veal

Actually, Murray wanted a "choo-choo" but his dad, being a butcher, brought home veal instead. What a terrible gift for a 4-year-old! The actor portraying the father, Earl Cross, is Brian Doyle-Murray who is also Bill Murray's brother.
17. When Murray visited Christmas past again, what did he give his girlfriend, Claire, for Christmas?

Answer: Ginsu knives

Remember those knives that could cut through cans? Claire's gift to Frank was The Kama Sutra.
18. When Murray visited Christmas present, what did his secretary have as a Christmas tree in her apartment?

Answer: The kids decorated Calvin like a tree

They couldn't afford a Christmas tree.
19. While visiting Christmas past in 1955, what does the Ghost of Christmas Past say Frank did way too much of as a child?

Answer: Watching television

Frank apparently did little else than watch television as he grew up. To make matters worse, all of Frank's childhood memories are from television shows, not reality!
20. When Murray's character visits Claire at the homeless shelter where she works, whom do the homeless people think he is? (hint... they keep calling him Dick).

Answer: Richard Burton

The homeless people beg him to do a few lines from "Hamlet".
Source: Author novmbr_raine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us