Quiz about Terminator Movies
Quiz about Terminator Movies

'Terminator' Movies Trivia Quiz


This quiz has 25 questions on the first two 'Terminator' films. Most questions are fairly easy but there are a few tricky ones to make this quiz more of a challenge.

A multiple-choice quiz by HSolo. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Terminator

Author
HSolo
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
13,670
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
18 / 25
Plays
11809
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (15/25), red48 (5/25), Guest 129 (16/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What did Sarah Connor work as before the Terminator arrived from the future? Hint

Waitress
Cook
Police Officer
Teacher

2. Who was sent back in time to protect Sarah Connor? Hint

Kyle Jackson
John Connor
Kyle Reese
Ken Reese

3. Why was it easy to spot the 600 series of Terminator? Hint

It had rubber skin
It's power cell leaked a small amount of radiation
It reacted badly to large magnetic fields
It glowed in ultra violet light

4. What model of Terminator did Arnie play? Hint

Cyberdyne Systems model 111
Cyberdyne Systems model 645
Cyberdyne Systems model 402
Cyberdyne Systems model 101

5. Kyle: 'The Terminator's is an ___________ unit. Part man part machine'. What is the missing word? Hint

Intelligence
Elimination
Infiltration
Extermination

6. What futuristic weapon did the Terminator ask for at the gun shop? Hint

Ionic disrupter cannon
Temporal disruption laser
Plasma grenade
Phased Plasma rifle

7. What company built the defence computer that became self-aware and started the war between the Humans and the machines? Hint

US Computer Defence Sytems
NASA
Cyberdyne Systems
Cybernet Computer Industries

8. What was the computer system that became self aware and started the war with the Humans called?

Answer: (One Word)
9. Why didn't the person sent back to protect Sarah bring any weapons from the future? Hint

He did not want to risk futuristic weapons falling into the wrong hands
He dropped it just before he traveled through time
If he tried to take a weapon the power cell would have exploded
Nothing dead can travel though time

10. What did the Human resistance use to spot Terminators? Hint

Cats
Dogs
X-Ray machines
Radar

11. How was the Terminator from the first film finally destroyed? Hint

Fell into molten Lead
Crushed by a truck
Crushed in a hydraulic press
Frozen in liquid Oxygen

12. Where was Sarah Connor committed? Hint

Parkview Mental Hospital
California State Mental Hospital
Cyberdyne Medical Facility
Pescadero State Hospital

13. What parts from the first Terminator do Cyberdyne Systems have in storage? Hint

Power cell and an eye
An Arm and a leg
An arm and a power cell
Damaged CPU and an arm

14. When did the war with the machines start? Hint

January 1st 2000
August 29th 1997
December 31st 2003
October 23rd 2023

15. What did the Humans survivors call the nuclear war that was started by the defence computer?

Answer: (Two Words)
16. What is the name of John Connor's foster father? Hint

Steve
Dave
James
Todd

17. Who reprogrammed the Terminator and sent it back through time to protect John Connor?

Answer: (Two Words)
18. How long can a Terminator last on its existing power cell? Hint

120 years
5 years
65 years
18 months

19. What was the trick question the Terminator asked to find out whether he was talking to John's foster mother or the T-1000? Hint

'Whats wrong with Jack, I can hear him shouting?'
'Did you forget that it's my birthday next week?'
'What's wrong with Wolfie, I can hear him barking'
'Did you remember to take Wolfie to the vet?'

20. What was the first thing the Terminator (Arnie) said to Sarah in Terminator 2? Hint

'You will now be terminated'
'You look crazy, do you require shock therapy'
'I have been programmed to protect you'
'Come with me if you want to live'

21. When Sarah's Mexican gunrunner friend asks who the Terminator is, what does John tell him? Hint

John Smith
Uncle Bob
Jack Daniels
Uncle Jack

22. At John's insistence the Terminator said the following 'I swear I will not ____________ ' Hint

Kill you
Kill Sarah
Kill anyone
Steal your bike

23. Who does Sarah plan to kill because she believes it could prevent the war? Hint

Sam Dyson
Miles Dyson
Robert Patrick
The Terminator

24. What was in the tanker the T-1000 crashed at the steel works? Hint

Gasoline
Oil
Chemicals
Liquid Nitrogen

25. How was the T-1000 finally destroyed? Hint

Crushed in a hydraulic press
Fell into molten steel
Frozen solid and shot
Blown up with a grenade


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What did Sarah Connor work as before the Terminator arrived from the future?

Answer: Waitress

2. Who was sent back in time to protect Sarah Connor?

Answer: Kyle Reese

Sarah told John that Kyle was his father and if he did not send him back in time to protect her, he would never have been born and started the Human rebellion against the machines.
3. Why was it easy to spot the 600 series of Terminator?

Answer: It had rubber skin

KYLE:'The 600 series had rubber skin, we spotted them easy. But these are new, they look Human, sweat, bad breath, everything. Very hard to spot.'
4. What model of Terminator did Arnie play?

Answer: Cyberdyne Systems model 101

'It's not a man, it's a machine. It's a Terminator, Cyberdyne systems model 101.
5. Kyle: 'The Terminator's is an ___________ unit. Part man part machine'. What is the missing word?

Answer: Infiltration

'The Terminator's an infiltration unit. Part man, part machine. Underneath, it's a hyperalloy combat chassis, mircoprocessor controlled, fully armored. Very tough...But outside, it's living human tissue. Flesh, skin, hair...blood. Grown for the cyborgs.'
6. What futuristic weapon did the Terminator ask for at the gun shop?

Answer: Phased Plasma rifle

TERMINATOR:'Phased plasma rifle in the 40 watt range' GUN SHOP OWNER:'It's only what you see pal'
7. What company built the defence computer that became self-aware and started the war between the Humans and the machines?

Answer: Cyberdyne Systems

8. What was the computer system that became self aware and started the war with the Humans called?

Answer: Skynet

REESE:'Then I was assigned Recon-Security, last two years, under John Connor.' SILBERMAN: 'And who was the enemy?' REESE: 'SKYNET. A computer defense system built for SAC-NORAD ... '
9. Why didn't the person sent back to protect Sarah bring any weapons from the future?

Answer: Nothing dead can travel though time

SILBERMAN: 'Why didn't you bring any weapons? Something more advanced. Don't you have ray guns?' REESE: ' You go naked. Something about the field generated by a living organism. Nothing dead will go.'
10. What did the Human resistance use to spot Terminators?

Answer: Dogs

SARAH:'I was dreaming about dogs.' REESE:'We used them to spot Terminators.'
11. How was the Terminator from the first film finally destroyed?

Answer: Crushed in a hydraulic press

12. Where was Sarah Connor committed?

Answer: Pescadero State Hospital

She tried to blow up a computer factory, but she got shot and arrested.
13. What parts from the first Terminator do Cyberdyne Systems have in storage?

Answer: Damaged CPU and an arm

'Mr. Dyson, I know I haven't been here that long, but I was wondering if you could tell me... I mean, if you know... DYSON: 'Know what?' BRYANT: 'Well... where it came from.' DYSON: 'I asked them that question once. Know what they told me? Don't ask.'
14. When did the war with the machines start?

Answer: August 29th 1997

'3 billion Human lives ended on August 29th, 1997. The survivors of the nuclear fire called the war Judgment Day. They lived only to face a new nightmare, the war against the Machines... '
15. What did the Humans survivors call the nuclear war that was started by the defence computer?

Answer: Judgement Day

16. What is the name of John Connor's foster father?

Answer: Todd

'She's not my mother Todd'
17. Who reprogrammed the Terminator and sent it back through time to protect John Connor?

Answer: John Connor

TERMINATOR:' My mission is to protect you.' JOHN:' Yeah? Who sent you?' TERMINATOR:' You did. Thirty five years from now you reprogrammed me to be your protector here, in this time.'
18. How long can a Terminator last on its existing power cell?

Answer: 120 years

JOHN: 'How long do you live. I mean last?' TERMINATOR: 'A hundred and twenty years on my existing power cell.'
19. What was the trick question the Terminator asked to find out whether he was talking to John's foster mother or the T-1000?

Answer: 'What's wrong with Wolfie, I can hear him barking'

TERMINATOR:' Hey Janelle, what's wrong with Wolfy? I can hear him barking. Is he okay? Janelle(T-1000):' Wolfy's fine, honey. Where are you? Terminator unceremoniously hangs up the phone. Turns to John. TERMINATOR:' Your foster parents are dead. Let's go.'
20. What was the first thing the Terminator (Arnie) said to Sarah in Terminator 2?

Answer: 'Come with me if you want to live'

Sarah looks from the Terminator to John. Then back to the Terminator. Is this a nightmare? Or has she finally gone truly mad? Incredibly, Terminator politely reaches its hand down to her, offering to help her up. The last thing she ever expected to see. TERMINATOR:' Come with me if you want to live.'
21. When Sarah's Mexican gunrunner friend asks who the Terminator is, what does John tell him?

Answer: Uncle Bob

22. At John's insistence the Terminator said the following 'I swear I will not ____________ '

Answer: Kill anyone

JOHN:' Now remember, you're not gonna kill anyone, right?' TERMINATOR:' Right.' John looks at him. He's not convinced. JOHN:' Swear. TERMINATOR:' What?' JOHN:' Just say 'I swear I will not kill anyone.'
23. Who does Sarah plan to kill because she believes it could prevent the war?

Answer: Miles Dyson

TERMINATOR:' The Skynet funding bill is passed. The system goes online August 4th, 1997. Human decisions are removed from strategic defense. Skynet begins to learn, at a geometric rate. It becomes self-aware at 2:14 a.m. eastern time, August 29. In a panic, they try to pull the plug.'
24. What was in the tanker the T-1000 crashed at the steel works?

Answer: Liquid Nitrogen

25. How was the T-1000 finally destroyed?

Answer: Fell into molten steel

Source: Author HSolo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 07 2023 : Guest 174: 15/25
Feb 06 2023 : red48: 5/25
Jan 31 2023 : Guest 129: 16/25
Jan 31 2023 : Guest 1: 9/25
Jan 30 2023 : Guest 73: 24/25
Jan 30 2023 : Guest 155: 24/25
Jan 28 2023 : Guest 67: 17/25
Jan 27 2023 : Guest 94: 22/25
Jan 26 2023 : robbonz: 6/25

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "Terminator" Through the Years Average
2. Girls and Monsters Average
3. "Terminator" Parts 1 and 2 Average

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us