Quiz about The Day The Earth Stood Still
Quiz about The Day The Earth Stood Still

The Day The Earth Stood Still Trivia Quiz


'The Day The Earth Stood Still' - I'm on a mission to save you all...

A multiple-choice quiz by neilos. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. The Day the Earth Stood Still

Author
neilos
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,792
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1452
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: ThickFingers (8/10), Guest 99 (9/10), Guest 174 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When first tracking the UFO, what does the fellow in the radar tower exclaim? Hint

Holy Christmas
Holy Smokes
Holy Mother of Mary
Holy Moley

2. Where does the ship eventually land? Hint

New York
Philadelphia
Chicago
Washington

3. Which famous actor played Klaatu? Hint

Michael Rennie
Michael Ford
Michael Wise
Michael North

4. Klaatu steps forth and speaks to the crowd, 'We have come to visit you in peace and with _______.'

Answer: (One Word)
5. After Klaatu is shot, Gort steps forward, and wipes out a few weapons. What does Klaatu say to stop him? Hint

Merenga
Deglet ovrosco
Perenga
Serenga

6. What is the name Klaatu takes after escaping from hospital? Hint

Mr. Cartright
Mr. Faulkner
Mr. Carpenter
Mr. Johnson

7. Klaatu asks Bobby who the greatest man in America is. Who does Bobby suggest? Hint

Professor Baumvine
Professor Barnhous
Professor Barnhardt
Professor Yakob

8. In Klaatu's show of power (dramatic but not destructive), how long is the world brought to a standstill? Hint

30 mins
45 mins
15 mins
20 mins

9. What is the famous phrase that Helen Benson says to Gort? Hint

Klaatu Barada Gort
Barada Klaatu Nikto
Klaatu Barada Nikto
Nikto Barada Gort

10. When was the film released in the US? Hint

1951
1956
1952
1958


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When first tracking the UFO, what does the fellow in the radar tower exclaim?

Answer: Holy Christmas

Who could forget the excitement in the young man's voice as he monitors the speed of the ship?
2. Where does the ship eventually land?

Answer: Washington

Stopping a game of baseball - how inconsiderate!
3. Which famous actor played Klaatu?

Answer: Michael Rennie

4. Klaatu steps forth and speaks to the crowd, 'We have come to visit you in peace and with _______.'

Answer: Goodwill

A fantastically presented piece of movie - the suspense builds up as the crowd stares in anticipation.
5. After Klaatu is shot, Gort steps forward, and wipes out a few weapons. What does Klaatu say to stop him?

Answer: Deglet ovrosco

6. What is the name Klaatu takes after escaping from hospital?

Answer: Mr. Carpenter

The name, of course, is taken from the suit Klaatu 'borrows' from the hospital laundry.
7. Klaatu asks Bobby who the greatest man in America is. Who does Bobby suggest?

Answer: Professor Barnhardt

8. In Klaatu's show of power (dramatic but not destructive), how long is the world brought to a standstill?

Answer: 30 mins

All this is missed by the two main characters (Klaatu and Helen Benson, as they are stuck in the lift).
9. What is the famous phrase that Helen Benson says to Gort?

Answer: Klaatu Barada Nikto

10. When was the film released in the US?

Answer: 1951

Capturing perfectly the mood of cold war paranoia.
Source: Author neilos

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : ThickFingers: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 99: 9/10
Jan 10 2023 : Guest 174: 10/10
Dec 06 2022 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us