Quiz about The Hills Have Eyes
Quiz about The Hills Have Eyes

The Hills Have Eyes Trivia Quiz


These questions are from the original motion picture "The Hills Have Eyes" (1977).

A multiple-choice quiz by rieker01. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. H
  8. »
  9. Ha - Hm Movies

Author
rieker01
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,106
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
920
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (2/10), Guest 65 (6/10), twlmy (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who did Dee Wallace play in the movie? Hint

Baby
Tonya
Ruby
Lynne

2. What were the names of the two German Shepherds in the movie? Hint

Donald and Daisy
Donald and Rosie
Bill and Hillary
Beauty and Beast

3. Who was the first of the cannibals to die? Hint

Pluto
Mercury
Mars
Jupiter

4. What was the daughter's name, in the cannibal's clan? Hint

Katy
Lynne
Baby
Ruby

5. Who was the director of this movie? Hint

Tobey Hooper
Wes Craven
Sean Cunningham
Rob Zombie

6. How did Bob die? Hint

shot by the cannibals
lit on fire by the cannibals
strangled by the cannibals
drowned by the cannibals

7. Who killed Papa Jupiter? Hint

Bobby
Beast
Bob
Doug

8. What were Jupiter's children's names? Hint

Baby, Pluto, Venus, and Saturn
Mercury, Mars, Lynne, and Pluto
Pluto, Venus, Earth, and Uranus
Ruby, Mercury, Pluto, Mars

9. What was the name of Doug and Lynne's daughter? Hint

Tonya
Baby
Katy
Beauty

10. When Mars was going to kill Katy, what was in the blanket instead of the baby? Hint

Doll
Piglet
Nothing
Mercury's head


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did Dee Wallace play in the movie?

Answer: Lynne

Dee Wallace is perhaps best known for the role she played in "E.T". In this movie she played Lynne Wood, a victim of the cannibals. She was killed by Mars, who shot her twice.
2. What were the names of the two German Shepherds in the movie?

Answer: Beauty and Beast

Both dogs were adored by the family. Beauty was killed early on by Mercury. Beast exacted his revenge on him, by pushing him off a cliff. Now that is justice.
3. Who was the first of the cannibals to die?

Answer: Mercury

Mercury was a bit on the eccentric side. During his conversation with Pluto we found out he liked baby toes. He met his demise at the paws of Beast. He was played by Peter Locke.
4. What was the daughter's name, in the cannibal's clan?

Answer: Ruby

She was helpful in the end. She got the baby back to her father. She was portrayed by Janus Blythe who also revived her role in the sequel to the movie.
5. Who was the director of this movie?

Answer: Wes Craven

This was Wes's second horror movie. He is perhaps best known for "The Nightmare on Elm Street" movies, although he was only associated with three of the series.
6. How did Bob die?

Answer: lit on fire by the cannibals

Bob had stakes driven through his hands and was then set on fire by the cannibals. This all happened in front of his family. Doug did manage to free him but it was to late. We actually saw smoke coming from his mouth.
7. Who killed Papa Jupiter?

Answer: Bobby

He was tricked into opening the camper door, which then exploded. It was not good enough to kill him though. He was shot by Bobby several times before he died.
8. What were Jupiter's children's names?

Answer: Ruby, Mercury, Pluto, Mars

Papa Fred told Bob, when he went back to the gas station, that Jupiter had stolen himself a whore and had a bunch of kids. He also burned their house down and killed his sister. Jupiter killed his father for trying to leave.
9. What was the name of Doug and Lynne's daughter?

Answer: Katy

She was the daughter of Doug and Lynne Wood. She was carried off by Pluto only to be returned by Ruby. She was portrayed by Brenda Marinoff. Brenda also revived her role in the sequel.
10. When Mars was going to kill Katy, what was in the blanket instead of the baby?

Answer: Piglet

The cannibals stole the piglet earlier from Papa Fred. When Bobby went to the truck we saw the cage was empty. The piglet ran out from the blanket leaving Mar's highly upset.
Source: Author rieker01

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 71: 2/10
Jan 25 2023 : Guest 65: 6/10
Jan 21 2023 : twlmy: 9/10
Jan 16 2023 : Guest 97: 6/10
Dec 22 2022 : Guest 198: 7/10
Dec 22 2022 : Guest 174: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 107: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 107: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series The Horror Fanatic in Me!:

Some of my all time favorite slasher films!

  1. The Hills Have Eyes Average
  2. There's Something Wrong With Esther Average
  3. John's Horror Movie Mixture Tough
  4. John's Horror Movie Mixture Part 3 Very Difficult
  5. John's Horror Movie Mixture Part 2 Difficult
  6. The Night He Came Home Average
  7. Love Is in the Air Average

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us