FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Princess Bride
Quiz about The Princess Bride

The Princess Bride Quiz Challenge - How Much Do You Know? | Movies


This quiz tests knowledge of Rob Reiner and William Goldman's classic movie, 'The Princess Bride.'

A multiple-choice quiz by Patm. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Princess Bride

Author
Patm
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
70,025
Updated
Sep 12 23
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
6772
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (13/15), Guest 75 (15/15), Guest 97 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is Westley's response to anything Buttercup requests of him? Hint


Question 2 of 15
2. What is an R.O.U.S.? Hint


Question 3 of 15
3. Inigo wonders if Vizzini actually knows the true meaning of a certain word. What word is it? Hint


Question 4 of 15
4. What is 'odorless, tasteless, dissolves instantly in liquid, and is one of the more deadly poisons known to man'? Hint


Question 5 of 15
5. According to Vizzini, getting 'involved in a land war in Asia' and going in 'against a Sicilian when death is on the line' are examples of? Hint


Question 6 of 15
6. In Buttercup's dream (or nightmare), what were the King's final words? Hint


Question 7 of 15
7. What man does Inigo hope to encounter so that he may avenge his father's death? Hint


Question 8 of 15
8. Who played Fezzik?

Answer: (One word, first name only - No punctuation or accents)
Question 9 of 15
9. What do Fezzik and Inigo do to get on Vizzini's nerves? Hint


Question 10 of 15
10. When Fezzik and Inigo find Westley to be presumably dead, who do they take him to see? Hint


Question 11 of 15
11. What does the miracle man say about Westley when he tries to treat him? Hint


Question 12 of 15
12. What type of video game is the grandson playing in the beginning of the film? Hint


Question 13 of 15
13. When Buttercup jumps out of the boat, what does Vizzini warn her about? Hint


Question 14 of 15
14. What type of snack does the grandson keep in his room? Hint


Question 15 of 15
15. What did Fezzik find which helped him, Inigo, Buttercup, and Westley escape the castle? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 13 2024 : Guest 24: 13/15
Feb 13 2024 : Guest 75: 15/15
Feb 13 2024 : Guest 97: 14/15
Feb 07 2024 : Guest 66: 15/15
Feb 05 2024 : Guest 173: 14/15
Jan 31 2024 : Guest 24: 13/15
Jan 28 2024 : Guest 23: 15/15
Jan 22 2024 : Guest 172: 15/15
Jan 22 2024 : Guest 212: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Westley's response to anything Buttercup requests of him?

Answer: As you wish

Of course it is 'as you wish.'
2. What is an R.O.U.S.?

Answer: Rodent of unusual size

An R.O.U.S. is a 'Rodent of Unusual Size.'
3. Inigo wonders if Vizzini actually knows the true meaning of a certain word. What word is it?

Answer: Inconceivable

Huh? Vizzini doesn't know what that word means? Inconceivable!
4. What is 'odorless, tasteless, dissolves instantly in liquid, and is one of the more deadly poisons known to man'?

Answer: Iocane powder

The answer is...'Iocane, I'd bet my life on it!'
5. According to Vizzini, getting 'involved in a land war in Asia' and going in 'against a Sicilian when death is on the line' are examples of?

Answer: Classic blunders

These are classic blunders.
6. In Buttercup's dream (or nightmare), what were the King's final words?

Answer: 'Love her as I loved her and there will be joy.'

His final words were, 'Love her as I loved her and there will be joy.'
7. What man does Inigo hope to encounter so that he may avenge his father's death?

Answer: The six-fingered man

He wants to find Count Rugen, or 'six-fingered man' as Inigo refers to him. Count Rugen killed Inigo's father, Domingo Montoya, when Domingo refused to give the Count the six-fingered sword he had been making for the Count. Domingo put his life into making that sword, but Count was not impressed and wanted the sword for a discount. Domingo said the sword was now his son's, which provoked Count into stabbing and killing Domingo.
8. Who played Fezzik?

Answer: Andre the Giant

It was the late, great Andre the Giant, who did a great job in the movie.
9. What do Fezzik and Inigo do to get on Vizzini's nerves?

Answer: rhyme

'No more rhymes, now, I mean it!' 'Does anybody want a peanut?'
10. When Fezzik and Inigo find Westley to be presumably dead, who do they take him to see?

Answer: Miracle Max

Two of the more memorable cameo appearances in the film belong to Billy Crystal and Carol Kane (of 'Taxi' fame), playing the roles of Miracle Max and wife Valerie.
11. What does the miracle man say about Westley when he tries to treat him?

Answer: He's mostly dead

Max informs them that Westley is only 'mostly dead.' If he had been all dead you could have expected Max to check through his clothes to look for loose change.
12. What type of video game is the grandson playing in the beginning of the film?

Answer: baseball game

He was playing a baseball game.
13. When Buttercup jumps out of the boat, what does Vizzini warn her about?

Answer: the shrieking eels

He warns her of the shrieking eels.
14. What type of snack does the grandson keep in his room?

Answer: 'Cheetos'

He has a bag of 'Cheetos.'
15. What did Fezzik find which helped him, Inigo, Buttercup, and Westley escape the castle?

Answer: The Prince's Four Whites (Horses)

When Inigo tells Fezzik that he "finally did something right," I wonder if Fezzik thought of the rhyming word "fight" before saying he would not let it go to his head.
Source: Author Patm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor robmeister before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Cliffs of Trivia Very Easy
2. 'The Princess Bride': Vizzini Easier
3. The Princess Bride Easier
4. The Princess Bride Easier
5. Princess Bride Easier
6. Ultimate 'Princess Bride' Easier
7. The Princess Bride Easier
8. Princess Bride Average
9. Princess Bride Average
10. The Princess Bride Average
11. The Princess Bride Average
12. Number One 'Princess Bride' Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us