FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Princess Bride
Quiz about The Princess Bride

The Princess Bride Quiz for Experts | Movies


This is a quiz on my favorite movie. I have not read the book, so don't expect anything from the book unless it is also in the movie.

A multiple-choice quiz by orange_giant. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Princess Bride

Author
orange_giant
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
73,874
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
7752
Last 3 plays: Guest 104 (9/10), Guest 100 (10/10), Guest 174 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What Atari game is the Grandson playing at the very beginning of the movie? Hint


Question 2 of 10
2. Who played the grandson? Hint


Question 3 of 10
3. What did Buttercup call Westley at the beginning of the story? Hint


Question 4 of 10
4. What did 'As you wish' really mean? Hint


Question 5 of 10
5. What was Inigo's father's name? Hint


Question 6 of 10
6. Where does Iocane powder come from? Hint


Question 7 of 10
7. What was the name of Miracle Max's wife? Hint


Question 8 of 10
8. What is Count Rugen's first name? Hint


Question 9 of 10
9. What does R.O.U.S. stand for? Hint


Question 10 of 10
10. What is the last line in the movie, spoken by the grandfather? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 18 2023 : Guest 104: 9/10
Nov 18 2023 : Guest 100: 10/10
Nov 16 2023 : Guest 174: 9/10
Oct 31 2023 : Guest 165: 10/10
Oct 30 2023 : Guest 172: 10/10
Oct 30 2023 : dmc66: 8/10
Oct 30 2023 : Jerman8: 10/10
Oct 30 2023 : crossesq: 8/10
Oct 30 2023 : Guest 152: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What Atari game is the Grandson playing at the very beginning of the movie?

Answer: Baseball

2. Who played the grandson?

Answer: Fred Savage

He was also on my favorite show 'The Wonder Years'.
3. What did Buttercup call Westley at the beginning of the story?

Answer: Farm Boy

'Farm Boy, fetch me that pitcher.'
4. What did 'As you wish' really mean?

Answer: I love you

'...what he meant was, I love you.'
5. What was Inigo's father's name?

Answer: Domingo

'I swear on the soul of my father, Domingo Montoya, you will reach the top alive.'
6. Where does Iocane powder come from?

Answer: Australia

7. What was the name of Miracle Max's wife?

Answer: Valerie

I know that one was tough.
8. What is Count Rugen's first name?

Answer: Tyrone

9. What does R.O.U.S. stand for?

Answer: Rodents of Unusual Size

'What about the R.O.U.S.'s?' 'Rodents of unusual size? I don't think they exist.'
10. What is the last line in the movie, spoken by the grandfather?

Answer: As you wish.

'...you could come and read it again tomorrow.' - Grandson 'As you wish.'
Source: Author orange_giant

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us