FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Princess Bride
Quiz about The Princess Bride

Average Movie Trivia: The Princess Bride | 10 Questions


'The Princess Bride': a tale of pirates, sports, and intrigue that teaches there is nothing stronger than true love. What a great movie!

A multiple-choice quiz by amymiehl. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Princess Bride

Author
amymiehl
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,487
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6706
Last 3 plays: Guest 107 (9/10), Guest 75 (10/10), Guest 76 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Poor Fred Savage! He's sick, so Grandpa comes to read him a story. As Grandpa begins the story, our friend asks, 'Wait a minute. Is this a ____________ book?!?' What goes in the blank?

Answer: (One Word)
Question 2 of 10
2. What sports team is featured on the pajama shirt Fred Savage is wearing? Hint


Question 3 of 10
3. When Prince Humperdinck presents Buttercup to the crowd of villagers as his wife-to-be, he is talking about celebrating a milestone anniversary for his country of Florin. How many years are they celebrating? Hint


Question 4 of 10
4. Vizzini does not think much of his two henchmen, Inigo and Fezzik. In fact, he lays into Inigo with this statement: 'When I found you, you were so slobbering drunk, you couldn't buy __________!!!' What goes in the blank? Hint


Question 5 of 10
5. While Inigo is talking to 'The Man in Black' before the duel, we discover how old he was when his father died. How old was he? Hint


Question 6 of 10
6. In this same conversation with 'The Man in Black', Inigo says to him, 'I do not mean to pry, but do you happen to have six fingers on your right hand?' How does Westley respond? Hint


Question 7 of 10
7. Count Rugen, the six fingered man, gave Inigo some scars after he killed Inigo's father. Where are Inigo's scars? Hint


Question 8 of 10
8. When Inigo and Fezzik take Westley to Miracle Max's place, Miracle Max has hope for Westley because he is ___________. What goes in the blank? Hint


Question 9 of 10
9. When Westley, Inigo, and Fezzik go to the castle to rescue Buttercup and kill Count Rugen, they manage to get past the guards when Fezzik goes up in flames while wearing the holocaust cloak. Who does Fezzik claim to be? Hint


Question 10 of 10
10. What are the last three words spoken in the film (They are spoken by the grandfather to his grandson)?

Answer: (Three Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 24 2024 : Guest 107: 9/10
Feb 13 2024 : Guest 75: 10/10
Feb 09 2024 : Guest 76: 7/10
Feb 05 2024 : Guest 173: 6/10
Jan 28 2024 : Guest 70: 7/10
Jan 22 2024 : Guest 174: 8/10
Jan 22 2024 : zevan: 9/10
Jan 19 2024 : Guest 47: 10/10
Jan 03 2024 : Guest 47: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Poor Fred Savage! He's sick, so Grandpa comes to read him a story. As Grandpa begins the story, our friend asks, 'Wait a minute. Is this a ____________ book?!?' What goes in the blank?

Answer: kissing

Later on, when there is a kissing scene, he tells his grandfather that it would be okay if he read it.
2. What sports team is featured on the pajama shirt Fred Savage is wearing?

Answer: Bears

Yes, he's got the Old 'Bears' jersey on!
3. When Prince Humperdinck presents Buttercup to the crowd of villagers as his wife-to-be, he is talking about celebrating a milestone anniversary for his country of Florin. How many years are they celebrating?

Answer: 500

Later to Count Rugen, 'I have Florin's 500th anniversary to plan, my wife to kill, and Guilder to frame for it. I'm swamped!'
4. Vizzini does not think much of his two henchmen, Inigo and Fezzik. In fact, he lays into Inigo with this statement: 'When I found you, you were so slobbering drunk, you couldn't buy __________!!!' What goes in the blank?

Answer: brandy

Vizzini to Fezzik: 'And you! Friendless! Brainless! Do you want me to send you back where I found you?!? Unemployed, in GREENLAND?!?' I'd have dumped ole Vizzini in a heartbeat!
5. While Inigo is talking to 'The Man in Black' before the duel, we discover how old he was when his father died. How old was he?

Answer: 11

He was eleven years old when his father was killed. He has been studying swordplay for the past 20 years. That would make him about 31 years old, give or take a few months.
6. In this same conversation with 'The Man in Black', Inigo says to him, 'I do not mean to pry, but do you happen to have six fingers on your right hand?' How does Westley respond?

Answer: 'Do you always begin conversations this way?'

He DOES hold up his hand to show Inigo that he only has five fingers. However, this is after asking, 'Do you always begin conversations this way?' This is how we learn the story of Inigo's quest to avenge his father.
7. Count Rugen, the six fingered man, gave Inigo some scars after he killed Inigo's father. Where are Inigo's scars?

Answer: face

Inigo has matching scars on each side of his face.
8. When Inigo and Fezzik take Westley to Miracle Max's place, Miracle Max has hope for Westley because he is ___________. What goes in the blank?

Answer: 'mostly dead'

If he's mostly dead, he's slightly alive. If he's 'all dead', there's only one thing you can do... check his pockets for loose change.
9. When Westley, Inigo, and Fezzik go to the castle to rescue Buttercup and kill Count Rugen, they manage to get past the guards when Fezzik goes up in flames while wearing the holocaust cloak. Who does Fezzik claim to be?

Answer: the Dread Pirate Roberts

Inigo: 'Now?' Westley: 'Light him.' Fezzik: '...The Dread Pirate Roberts is here for your SOUL!'
10. What are the last three words spoken in the film (They are spoken by the grandfather to his grandson)?

Answer: As you wish

'As you wish', as we all should know by now, was Westley's way of telling Buttercup that he loved her.
Source: Author amymiehl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us