FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Inconceivable Princess Bride Questions
Quiz about Inconceivable Princess Bride Questions

Inconceivable "Princess Bride" Questions Quiz


A mixture of questions about this fabby film - I always think that the measure of a good film is whether it contains Shrieking Eels...

A multiple-choice quiz by Flapjack44. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P
  8. »
  9. The Princess Bride

Author
Flapjack44
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,613
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
15832
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: golfnut66 (17/20), Guest 209 (15/20), Butterflyblade (6/20).
- -
Question 1 of 20
1. Right at the beginning of the film, the camera cuts in on the little boy playing a video game. What type of game is it? Hint


Question 2 of 20
2. Fill in the blank word: The Cliffs of ________

Answer: (1 word - It'll drive you mad if you don't get it!)
Question 3 of 20
3. What has a 'long and glorious tradition'? Hint


Question 4 of 20
4. At the top of the cliff, Vizzini used an axe to cut the rope the Man in Black was climbing. He did not succeed in cutting the rope all the way through though.


Question 5 of 20
5. What was the Spaniard's father's first name? Hint


Question 6 of 20
6. How many years has the Spaniard being hunting for his father's killer? Hint


Question 7 of 20
7. Vizzini told Fezzik to finish off the Man in Black 'his way'. When Vizzini described what the way consisted of, Fezzik didn't like it. Why did Fezzik not like 'his way'? Hint


Question 8 of 20
8. What does iocane powder taste of? Hint


Question 9 of 20
9. When Westley was working with the Dread Pirate Roberts on his ship, what job did he do? Hint


Question 10 of 20
10. What is the instrument of torture called? The ________

Answer: (It's an object that does something mechanical)
Question 11 of 20
11. How was it possible to get into the Pit of Despair? Hint


Question 12 of 20
12. When Humperdinck was angry and ran into the Pit of Despair to torture Westley, he set the instrument of torture to 50, although it had never been set so high before.


Question 13 of 20
13. What garden implement did the Albino have? Hint


Question 14 of 20
14. Miracle Max gave Inigo and Fezzik a miracle pill to feed Westley. Were they told not to let Westley swim for an hour after taking the pill? Yes or No.


Question 15 of 20
15. What type of cloak did Westley say he needed, and which Fezzik just happened to have with him when they were on the wall overlooking the castle gate? Hint


Question 16 of 20
16. Who played the Impressive Clergyman?

Answer: (Dud wasn't in the film though... (answer is two words))
Question 17 of 20
17. In the castle fight, what was the first weapon that we see Count Rugen use to wound Inigo? Hint


Question 18 of 20
18. How was Buttercup going to kill herself? Hint


Question 19 of 20
19. Did Westley agree to fight 'to the death' with Prince Humperdinck?


Question 20 of 20
20. What career change does Westley suggest to Inigo? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 24 2024 : golfnut66: 17/20
Feb 23 2024 : Guest 209: 15/20
Feb 21 2024 : Butterflyblade: 6/20
Feb 17 2024 : Guest 104: 18/20
Feb 15 2024 : Guest 24: 17/20
Feb 13 2024 : Guest 75: 19/20
Feb 13 2024 : Guest 208: 19/20
Feb 12 2024 : Guest 172: 12/20
Feb 12 2024 : Guest 174: 17/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Right at the beginning of the film, the camera cuts in on the little boy playing a video game. What type of game is it?

Answer: Sports: Baseball

It was the first shot in the film, accompanied by the boy's coughing (as he was ill). Fred Savage, who plays the little boy, was more recently seen all grown up in "Austin Powers: Goldmember".
2. Fill in the blank word: The Cliffs of ________

Answer: Insanity

I loved the overblown names given to everything in the film. In addition to the Cliffs of Insanity and Shrieking Eels, there were also the Pit of Despair, Fire Swamp, Lightning Sand and, of course, The Rodents of Unusual Size.
3. What has a 'long and glorious tradition'?

Answer: Starting wars

"I've hired you to help me start a war! It's a prestigious line of work, with a long and glorious tradition!" - Vizzini
4. At the top of the cliff, Vizzini used an axe to cut the rope the Man in Black was climbing. He did not succeed in cutting the rope all the way through though.

Answer: False

He cut it through and it certainly dropped over the cliff side, but by some miracle, the Man in Black was clinging to the side of the rocks a la "Spider-Man". Neither did he use an axe.
5. What was the Spaniard's father's first name?

Answer: Domingo

Mandy Patinkin is the actor who played the Spaniard, Inigo Montoya. His full name is Mandel Bruce Patinkin. He was born in 1952, in Chicago, Illinois. He is better known (in Britain anyway) as Dr. Jeffrey Geiger in "Chicago Hope".
6. How many years has the Spaniard being hunting for his father's killer?

Answer: Twenty

20 years is mentioned many times, my favourite being when Fezzik told him that Count Rugen had been found. Inigo fell into his soup!
7. Vizzini told Fezzik to finish off the Man in Black 'his way'. When Vizzini described what the way consisted of, Fezzik didn't like it. Why did Fezzik not like 'his way'?

Answer: He thought it wasn't sportsmanlike

He deliberately missed with the rock so that the pair could fight in a 'civilized' way. Fezzik was played by André the Giant. Sadly he died of a heart attack aged just 46.
8. What does iocane powder taste of?

Answer: Nothing

There is no such thing as iocane powder...
9. When Westley was working with the Dread Pirate Roberts on his ship, what job did he do?

Answer: Valet

Westley tells Buttercup as they are walking through the Fire Swamp that the pirate fancied having a valet, having never had one before.
10. What is the instrument of torture called? The ________

Answer: Machine

Inspired choice of label I thought! That would have taken some focus groups years to decide on...
11. How was it possible to get into the Pit of Despair?

Answer: Secret knot on the tree trunk

The forest scenes (where, of course, the Pit of Despair was located) were filmed at Burnham Beeches, one of the best examples of ancient woodland in Britain.
12. When Humperdinck was angry and ran into the Pit of Despair to torture Westley, he set the instrument of torture to 50, although it had never been set so high before.

Answer: True

Count Rugen said earlier in the film that he would start the Machine on 1 and maybe at some point in the future try 5, but that 5 could wait as he wasn't sure what it would do. He was horrified when he saw what Humperdinck was going to do.
13. What garden implement did the Albino have?

Answer: A Wheelbarrow

The wheelbarrow was used to cart bodies around. The Albino was played by Mel Smith of "Alas Smith and Jones" fame. (A comic duo popular in Britain in the 1980-90s). Griff Rhys Jones was the other half of the partnership.
14. Miracle Max gave Inigo and Fezzik a miracle pill to feed Westley. Were they told not to let Westley swim for an hour after taking the pill? Yes or No.

Answer: Yes

The line about swimming was said as the trio were leaving Miracle Max's house. Apparently Billy Crystal (who played Miracle Max) and Rob Reiner (who directed the film) are good friends.
15. What type of cloak did Westley say he needed, and which Fezzik just happened to have with him when they were on the wall overlooking the castle gate?

Answer: Holocaust

Fezzik got the cloak from Miracle Max, apparently it fit so well, he had been given it as a gift so he was able to help Westley! Cary Elwes, who played Westley, was born in London, England. He reprised the dashing hero role (sort of) in "Robin Hood: Men in Tights". Oh dear.
16. Who played the Impressive Clergyman?

Answer: Peter Cook

Peter Cook was half of "Pete and Dud" (Dud being, of course, Dudley Moore). He was originally from the seaside town of Torquay, England.
17. In the castle fight, what was the first weapon that we see Count Rugen use to wound Inigo?

Answer: Small Dagger

I remember the feeling of absolute mortification the first time I saw the film and thought Inigo wasn't going to get his revenge!
18. How was Buttercup going to kill herself?

Answer: Dagger

She kept the dagger in a box in her desk. Robin Wright, who played Buttercup, was born in Dallas, Texas on 8 April 1966, but actually grew up in San Diego, California.
19. Did Westley agree to fight 'to the death' with Prince Humperdinck?

Answer: No

He said they would fight 'to the pain', whereby Westley would mutilate the Prince and leave him to 'wallow in freakish misery'. Nice and friendly then.
20. What career change does Westley suggest to Inigo?

Answer: Piracy

He said it as they were about to jump down onto the white horses and ride away at the end.
Source: Author Flapjack44

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Cliffs of Trivia Very Easy
2. 'The Princess Bride': Vizzini Easier
3. The Princess Bride Easier
4. The Princess Bride Easier
5. The Princess Bride Easier
6. Ultimate 'Princess Bride' Easier
7. Princess Bride Easier
8. The Princess Bride Easier
9. Princess Bride Average
10. Princess Bride Average
11. The Princess Bride Average
12. Number One 'Princess Bride' Average

3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us