FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Third Times a Charm
Quiz about Third Times a Charm

Third Time's a Charm Trivia Quiz


Movie sequels... here's one for movie threequels. Third parts of movies to be precise. Enter if you dare.

A multiple-choice quiz by StelskiSwizz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Remakes of Movies

Author
StelskiSwizz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,181
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
473
- -
Question 1 of 10
1. In "The Godfather Part III", who played the part of Michael Corleone's daughter, Mary Corleone? Hint


Question 2 of 10
2. In "Back to the Future Part III" Michael J. Fox played two characters. Name them both. Hint


Question 3 of 10
3. Who directed "Alien 3"? Hint


Question 4 of 10
4. Complete the title: "Police Academy 3: ________" Hint


Question 5 of 10
5. In "A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors", which soon to be "CSI" sleuth played one of the orderlies, known as Max? Hint


Question 6 of 10
6. "Toy Story 3" introduced us to the male doll Ken, but who voiced Ken in the movie? Hint


Question 7 of 10
7. "Harry Potter 3" is better known as "The Prisoner of Azkaban", but who played Sirius Black in this installment? Hint


Question 8 of 10
8. "Die Hard With a Vengeance" gave us Simon Gruber as the villain, but what relation was he to Hans Gruber from the original film? Hint


Question 9 of 10
9. In "Indiana Jones and the Last Crusade" we met Indiana's father. Who played Henry Jones Sr? Hint


Question 10 of 10
10. In the final insallment of "The Lord of the Rings: The Return of the King", one of the main characters died with the ring. Which character was this? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "The Godfather Part III", who played the part of Michael Corleone's daughter, Mary Corleone?

Answer: Sofia Coppola

Winona Ryder was one of the original choices, but ultimately the part went to the daughter of the director, Francis Ford Coppola. Sofia Coppola is best known for directing, her most famous being 'Lost in Translation'.
2. In "Back to the Future Part III" Michael J. Fox played two characters. Name them both.

Answer: Marty and Seamus McFly

Seamus McFly was Irish and moved to the Wild West in the 1800s, becoming one of Marty's first American relatives.
3. Who directed "Alien 3"?

Answer: David Fincher

David Fincher went on from this to direct the acclaimed films "Se7en", "Fight Club" and "The Social Network".
4. Complete the title: "Police Academy 3: ________"

Answer: Back in Training

After "Police Academy 2: Their First Assignment", the returning rookies came back, this time to train the new recruits, led as always by Mahoney (played by Steve Guttenburg).
5. In "A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors", which soon to be "CSI" sleuth played one of the orderlies, known as Max?

Answer: Laurence Fishburne

Although only having a small role in "A Nightmare on Elm Street 3", Laurence Fishburne went on to have parts in films such as "Boyz in the Hood" and all three parts of "The Matrix".
6. "Toy Story 3" introduced us to the male doll Ken, but who voiced Ken in the movie?

Answer: Michael Keaton

Michael Keaton is perhaps best known for his role as the titular "Batman" in 1989 but has worked in comedy in the past, most notably in "Beetlejuice".
7. "Harry Potter 3" is better known as "The Prisoner of Azkaban", but who played Sirius Black in this installment?

Answer: Gary Oldman

British born Gary Oldman is best known for his roles in "Leon" and "True Romance" and for his recurring role of Jim Gordon in Christopher Nolan's "Batman" films.
8. "Die Hard With a Vengeance" gave us Simon Gruber as the villain, but what relation was he to Hans Gruber from the original film?

Answer: Brothers

Another Brit playing another German - in the original we had Alan Rickman. Here, Jeremy Irons took over as the main baddy. This film was the first time we really got to see John McClane with a 'partner', here played by Samuel L. Jackson.
9. In "Indiana Jones and the Last Crusade" we met Indiana's father. Who played Henry Jones Sr?

Answer: Sean Connery

Scottish born Sean Connery is best known for his iconic take on the "James Bond" series, playing the secret agent seven times.
10. In the final insallment of "The Lord of the Rings: The Return of the King", one of the main characters died with the ring. Which character was this?

Answer: Gollum

Gollum was played by Andy Serkis, with the whole part being performed via motion capture. He did provide the voice for the character as well. After the trilogy, Serkis worked for the director again, this time helping portray the titular character in "King Kong", again using motion capture.
Source: Author StelskiSwizz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us