FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Trilogy of Remakes  Part 2
Quiz about Trilogy of Remakes  Part 2

Trilogy of Remakes : Part 2 Trivia Quiz


Recently Hollywood seems to have gone remake crazy, so I thought why not do a quiz, or two, or three? This is the second part of my trilogy about remakes.

A multiple-choice quiz by deaks. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Remakes of Movies

Author
deaks
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
172,059
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
796
- -
Question 1 of 10
1. Lots of movies are actually remakes under a different name. Let's see if you know your remakes. Which of the following movies DOES NOT tell the story of a man who dies too soon due to a mistake by an over-eager angel, and is given a new life in the body of a recently deceased millionaire? Hint


Question 2 of 10
2. Bruce Willis starred in "Last Man Standing" (1996) as a hit-man. This movie is based on which classic 1964 Clint Eastwood western? Hint


Question 3 of 10
3. 1997 saw Bruce Willis as an assassin hired to kill someone in the American government in the movie "The Jackal". This is a remake of a 1973 movie called "Day Of The Jackal". In this film the assassin's target was the French president Charles De Gaulle. Who plays the assassin in the 1973 movie? Hint


Question 4 of 10
4. In 2002 Adam Sandler starred in, "Mr. Deeds" as Longfellow Deeds. He is a man from Mandrake Falls who owns a pizzeria and loves writing verses for greeting cards. He inherits 40 billion dollars from his deceased uncle and moves to Manhattan. This was a remake of a 1936 movie, and also a television series in 1969. By what name is the original movie and television series known by? Hint


Question 5 of 10
5. In 1934 there was a movie called "Death Takes A Holiday". The premise is that Death wants to know what it is like to act as a mortal for a short time, and when he does, he ends up falling in love. This movie was remade in 1998, with Brad Pitt. What is the name of the 1998 movie?

Answer: (Three Words)
Question 6 of 10
6. In 1960 Swedish director Ingmar Bergman directed a movie called "Jungfrukallan", also known in its English title as "The Virgin Spring". It is about parents whose daughter is brutalized and murdered. The murderers then try to find somewhere to sleep and eat. Unbeknownst to them, they arrive at the dead girl's parents' home. When the parents discover the truth about their house guests, they exact a murderous revenge. This was remade into a controversial movie in the 1970s. By what name is this 1972 movie better known? Hint


Question 7 of 10
7. 1951 saw the release of "The Thing From Another World". It is about scientists at an Arctic research station who discover a spacecraft buried in the ice. Death and destruction ensue when they take the pilot of the ship to their station and he is accidentally revived. This movie was remade in 1982 as "The Thing" starring Kurt Russell. Who directed this 1982 movie? Hint


Question 8 of 10
8. In 1997 Penelope Cruz starred in a Spanish movie called "Abre Los Ojos", also know as "Open Your Eyes". A few years later this movie was remade starring Penelope Cruz in the same role of Sofia. What is the title of the 2001 movie? Hint


Question 9 of 10
9. "The Truth About Charlie" was made in 2002 and starred Mark Wahlberg and Thandie Newton. A woman travels to Paris to find her husband. She learns that he's died and stashed away millions of dollars that he had stolen. This is a remake of which 1963 classic starring Cary Grant and Audrey Hepburn? Hint


Question 10 of 10
10. In 1998 Michael Douglas, Gwyneth Paltrow and Viggo Mortenson starred in the movie "A Perfect Murder". A story in which Michael Douglas hires his wife's lover, played by Viggo Mortenson, to murder her. Which 1954 Alfred Hitchcock classic, starring Ray Milland and Grace Kelly, is this a remake of? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lots of movies are actually remakes under a different name. Let's see if you know your remakes. Which of the following movies DOES NOT tell the story of a man who dies too soon due to a mistake by an over-eager angel, and is given a new life in the body of a recently deceased millionaire?

Answer: Heaven's Gate

"Heaven's Gate" (1980) was a western starring Kris Kristofferson and Christopher Walken and was about the 1881 cattle wars in Johnson County. It cost an estimated $40 million to make and flopped at the cinemas.
"Here Comes Mr. Jordan" (1941) starred, Robert Montgomery and Claude Raines.
"Down To Earth" (2001) starred, Chris Rock and Regina King.
"Heaven Can Wait" (1978) starred, Warren Beatty and James Mason.
2. Bruce Willis starred in "Last Man Standing" (1996) as a hit-man. This movie is based on which classic 1964 Clint Eastwood western?

Answer: A Fistful Of Dollars

"A Fistful Of Dollars" (1964) was the first of a series of spaghetti westerns starring Clint Eastwood. It is about a man who arrives in town and gets involved in a feud between two warring families. Both movies are actually a remake of a 1961 Japanese movie called "Yojimbo".
3. 1997 saw Bruce Willis as an assassin hired to kill someone in the American government in the movie "The Jackal". This is a remake of a 1973 movie called "Day Of The Jackal". In this film the assassin's target was the French president Charles De Gaulle. Who plays the assassin in the 1973 movie?

Answer: Edward Fox

This highly acclaimed British thriller, starring Edward Fox, shows the assassination attempt from build-up to execution, from the perspective of the assassin. Edward has also appeared in, "A Bridge Too Far" (1977), "Never Say Never Again" (1983) and "Nicholas Nickleby" (2002).
4. In 2002 Adam Sandler starred in, "Mr. Deeds" as Longfellow Deeds. He is a man from Mandrake Falls who owns a pizzeria and loves writing verses for greeting cards. He inherits 40 billion dollars from his deceased uncle and moves to Manhattan. This was a remake of a 1936 movie, and also a television series in 1969. By what name is the original movie and television series known by?

Answer: Mr. Deeds Goes To Town

Gary Cooper played Mr. Deeds in the 1936 movie, and Monte Markham
played the same role in the 1969 television series.
5. In 1934 there was a movie called "Death Takes A Holiday". The premise is that Death wants to know what it is like to act as a mortal for a short time, and when he does, he ends up falling in love. This movie was remade in 1998, with Brad Pitt. What is the name of the 1998 movie?

Answer: Meet Joe Black

Brad Pitt had a small part in the movie, "Thelma And Louise" (1991). He has also starred in, "An Interview With The Vampire" (1994), "Fight Club" (1999) and "Oceans 11" (2002). "Meet Joe Black" also starred Anthony Hopkins.
6. In 1960 Swedish director Ingmar Bergman directed a movie called "Jungfrukallan", also known in its English title as "The Virgin Spring". It is about parents whose daughter is brutalized and murdered. The murderers then try to find somewhere to sleep and eat. Unbeknownst to them, they arrive at the dead girl's parents' home. When the parents discover the truth about their house guests, they exact a murderous revenge. This was remade into a controversial movie in the 1970s. By what name is this 1972 movie better known?

Answer: The Last House On The Left

"The Last House On The Left" (1972) was director Wes Craven's 2nd movie. It was controversial for its time, because of the raw violence, and had the tag-line; "To avoid fainting, keep repeating 'It's only a movie, it's only a movie". Although a bit dated now it still is an uncompromising movie. It starred Martin Kove as a deputy, who went on to greater fame as Det. Victor Isbecki in the American TV series "Cagney And Lacey".
7. 1951 saw the release of "The Thing From Another World". It is about scientists at an Arctic research station who discover a spacecraft buried in the ice. Death and destruction ensue when they take the pilot of the ship to their station and he is accidentally revived. This movie was remade in 1982 as "The Thing" starring Kurt Russell. Who directed this 1982 movie?

Answer: John Carpenter

The 1982 version differs from the original in that it was set in the Antarctic. Also in that the creature was actually in a dog and, could take the form of anyone, or thing, it had killed. Generally referred to as "John Carpenters, The Thing", this was a classic horror remake that was made at a time when special effects were beginning to boom in movies.

It contained some stunning and memorable creature effects and, is generally considered a better movie than the original.
8. In 1997 Penelope Cruz starred in a Spanish movie called "Abre Los Ojos", also know as "Open Your Eyes". A few years later this movie was remade starring Penelope Cruz in the same role of Sofia. What is the title of the 2001 movie?

Answer: Vanilla Sky

"Vanilla Sky" (2001) also starred Tom Cruise, and was a very complex and bizarre movie about a man who has a car accident and is horribly disfigured.
9. "The Truth About Charlie" was made in 2002 and starred Mark Wahlberg and Thandie Newton. A woman travels to Paris to find her husband. She learns that he's died and stashed away millions of dollars that he had stolen. This is a remake of which 1963 classic starring Cary Grant and Audrey Hepburn?

Answer: Charade

The 1963 classic thriller "Charade" starred, Audrey Hepburn as a woman who is pursued by several men who want the fortune her murdered husband had stolen from a WWII payroll.
10. In 1998 Michael Douglas, Gwyneth Paltrow and Viggo Mortenson starred in the movie "A Perfect Murder". A story in which Michael Douglas hires his wife's lover, played by Viggo Mortenson, to murder her. Which 1954 Alfred Hitchcock classic, starring Ray Milland and Grace Kelly, is this a remake of?

Answer: Dial M For Murder

Alfred Hitchcock liked to have cameo appearances in his movies, and in "Dial M For Murder" he appeared in a class reunion photograph.
Source: Author deaks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us