FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Horror Film Remakes
Quiz about Horror Film Remakes

Horror Film Remakes Trivia Quiz


The horror film industry keeps pumping out remake after remake. I will give you a few clues, including the years of both films... you guess the title they share. Some American, some foreign. Good luck!

A multiple-choice quiz by scarygirl11. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Remakes of Movies

Author
scarygirl11
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
377,588
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
424
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (6/10), Guest 172 (8/10), Nlc56 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. The original film came out in the year 1980. The remake was in 2009. The location for both was Crystal Lake. Which movie title was for both of these films?

Answer: (Must be typed exactly like the title, with words and numbers.)
Question 2 of 10
2. This next horror title was shared by both the original film and its remake. The original came out in 1980 and starred Jamie Lee Curtis and Leslie Nielsen. Brittany Snow starred in the 2008 remake. Which one of these film titles am I referring to? Hint


Question 3 of 10
3. This 2004 zombie film was the sequel to a 1978 film of the same name. The original was directed by George A. Romero. Which one? Hint


Question 4 of 10
4. The original movie was released in 1958. The gruesome remake was in 1986. The plot involves an insect and the remake was directed by David Cronenberg. Which film was it? Hint


Question 5 of 10
5. This 2014 slasher was the remake of a 1976 narrated film that was loosely based on actual events. The killer was nicknamed "The Phantom Killer". Which one of these film choices was the correct answer? Hint


Question 6 of 10
6. Elijah Wood starred as a killer in this 2012 remake to a 1980 cult classic. The tagline for both films was "I warned you not to go out tonight". Name this gory and disturbing film.

Answer: (One word)
Question 7 of 10
7. This 1988 horror film got a reboot in 2009. The remake starred Edward Furlong, Shannon Elizabeth and Monica Keena. It was about a group of friends who encountered demon possessions at a party. Which of these films was it? Hint


Question 8 of 10
8. This 2006 film was a remake of a 1977 Wes Craven film of the same name. The original starred Michael Berryman and Dee Wallace. The setting was in the Nevada desert. Which film? Hint


Question 9 of 10
9. Nicolas Cage starred in this 2006 remake of a 1973 British horror film that starred Edward Woodward and Christopher Lee. Which of these films was the right answer? Hint


Question 10 of 10
10. The year 2005 brought us this remake of a 2002 Japanese horror film. This remake starred Jennifer Connelly, Tim Roth and John C. Reilly. It took place in an old apartment building and involved the ghost of a little girl. Which of these films was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : Guest 24: 6/10
Apr 30 2024 : Guest 172: 8/10
Apr 24 2024 : Nlc56: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The original film came out in the year 1980. The remake was in 2009. The location for both was Crystal Lake. Which movie title was for both of these films?

Answer: Friday the 13th

The original film was directed by Sean S. Cunningham. It starred Adrienne King, Betsy Palmer and Kevin Bacon to name a few. It was about a group of teens who got murdered at Camp Crystal Lake while trying to get it re-opened for the summer. The remake starred Derek Mears as Jason Voorhees and Jared Padalecki as Clay Miller, who was looking for his missing sister.
2. This next horror title was shared by both the original film and its remake. The original came out in 1980 and starred Jamie Lee Curtis and Leslie Nielsen. Brittany Snow starred in the 2008 remake. Which one of these film titles am I referring to?

Answer: Prom Night

Because of a tragic accident that caused the death of a young girl who fell out of a school window, a masked killer wound up targeting the ones responsible and began stalking and killing them one by one on prom night. The original 1980 version starred Jamie Lee Curtis as Kim, the older sister of the girl who died.

In the 2008 remake, Brittany Snow played the role of Donna Keppel. She and her friends went to their school prom, while she was being stalked by a man named Richard Fenton... who had no problem offing anyone who got in his way of getting to Donna!
3. This 2004 zombie film was the sequel to a 1978 film of the same name. The original was directed by George A. Romero. Which one?

Answer: Dawn of the Dead

Sarah Polley, Ving Rhames and Mekhi Phifer starred in this remake to the iconic 1978 film. A group of survivors took refuge in the town mall to escape hordes of zombies during a worldwide epidemic. The tagline for both films was "When there's no more room in Hell the dead will walk the Earth".
4. The original movie was released in 1958. The gruesome remake was in 1986. The plot involves an insect and the remake was directed by David Cronenberg. Which film was it?

Answer: The Fly

Jeff Goldblum and Geena Davis starred in the 1986 remake of 'The Fly'. A scientist named Seth had a teleportation experiment go horribly wrong, which wound up mashing his DNA with that of a housefly. His transformation was slow and gruesome! The original film starred Vincent Price and was produced and directed by Kurt Neumann.
5. This 2014 slasher was the remake of a 1976 narrated film that was loosely based on actual events. The killer was nicknamed "The Phantom Killer". Which one of these film choices was the correct answer?

Answer: The Town That Dreaded Sundown

There was a hooded serial killer on the loose in Texarkana, Arkansas. The original film took place in the year 1946, while the remake took place 65 years later... which had the viewer wondering if it was a copycat killer on the loose that time around.
6. Elijah Wood starred as a killer in this 2012 remake to a 1980 cult classic. The tagline for both films was "I warned you not to go out tonight". Name this gory and disturbing film.

Answer: Maniac

The original film starred Joe Spinell as the psycho killer who scalped his victims and had a thing for creepy mannequins. Make-up artist Tom Savini had a role in the 1980 version as a victim who got his head blown off with a shotgun.
7. This 1988 horror film got a reboot in 2009. The remake starred Edward Furlong, Shannon Elizabeth and Monica Keena. It was about a group of friends who encountered demon possessions at a party. Which of these films was it?

Answer: Night of the Demons

In the original film released in 1988, a group of friends decided to throw a party on Halloween night at a funeral parlor that went by the name of "Hull House". After they performed a seance, they wound up releasing demons that took over their souls one by one. Linnea Quigley starred in the original and had a very small cameo in the remake.
8. This 2006 film was a remake of a 1977 Wes Craven film of the same name. The original starred Michael Berryman and Dee Wallace. The setting was in the Nevada desert. Which film?

Answer: The Hills Have Eyes

Alexandre Aja wrote and directed the 2006 remake of this Wes Craven classic. A family vacationing with their RV became victims to a family of cannibals that stalked and terrorized them in the mountain areas away from civilization.
9. Nicolas Cage starred in this 2006 remake of a 1973 British horror film that starred Edward Woodward and Christopher Lee. Which of these films was the right answer?

Answer: The Wicker Man

In the original film, a police sergeant went to a village in Scotland to search for a young girl who went missing. The more time he spent there, the more he realized something was definitely wrong with the town and its residents! Nicolas Cage played the role of Sheriff Edward Malus in the 2006 remake.
10. The year 2005 brought us this remake of a 2002 Japanese horror film. This remake starred Jennifer Connelly, Tim Roth and John C. Reilly. It took place in an old apartment building and involved the ghost of a little girl. Which of these films was it?

Answer: Dark Water

Like the original, a woman and her young daughter moved to a run down old apartment to start a new life together. This was during a bitter custody battle between her and her ex husband over their daughter Cecilia. While living there strange things happened, including a very dark stain on the leaky ceiling... which just kept getting larger! Then there was the ghost of a little girl that kept appearing...
Source: Author scarygirl11

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us