FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Troy Quotes
Quiz about Troy Quotes

'Troy' Quotes Trivia Quiz


This is a quiz about some famous lines from the movie 'Troy'. Enjoy!

A multiple-choice quiz by ladyarwen17. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T
  8. »
  9. Troy

Author
ladyarwen17
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,343
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1212
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 87 (7/10), Guest 77 (10/10), Guest 111 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. During one of the scenes, Helen says this line to Paris: "I'm not afraid of dying. I'm afraid of ____." What, in fact, is Helen afraid of? Hint


Question 2 of 10
2. "All my life, I've lived by a code and the code is simple: Honor _____ , love your _____ and defend your _____." What words complete this quote? Hint


Question 3 of 10
3. "Do you know what's there, waiting, beyond that beach? Immortality! Take it! It's yours!" Who says these words?




Hint


Question 4 of 10
4. "War is young men dying and old men talking. You know this." Who does Odysseus say this to?


Hint


Question 5 of 10
5. "Before my time is done, I will look down on your corpse and smile." What did Agamemnon do to make Achilles say this?

Hint


Question 6 of 10
6. "I don't want a hero, my love. I want a man I can grow old with." Who says this? Hint


Question 7 of 10
7. "The gods envy us. They envy us because we're _____." What are they?
Hint


Question 8 of 10
8. "You don't ____ anyone. That's your problem." What, in fact, is Achilles' problem, according to Odysseus?


Hint


Question 9 of 10
9. "Sometimes you have to serve in order to lead." Who says this?
Hint


Question 10 of 10
10. "There are no pacts between ____ and men." What word completes this quote?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 10 2024 : Guest 87: 7/10
Apr 05 2024 : Guest 77: 10/10
Mar 06 2024 : Guest 111: 5/10
Mar 03 2024 : Guest 49: 8/10
Mar 01 2024 : Lrgindypants: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During one of the scenes, Helen says this line to Paris: "I'm not afraid of dying. I'm afraid of ____." What, in fact, is Helen afraid of?

Answer: tomorrow

Helen says this line to Paris on the night before he returns to Troy, signifying her fear of being alone again. Because of this, Paris decides to bring her home with him.
2. "All my life, I've lived by a code and the code is simple: Honor _____ , love your _____ and defend your _____." What words complete this quote?

Answer: the gods; woman; country

Hector tells this to his men to rally them in the first battle against the Greeks. The Trojan soldiers are encouraged. Still, they are unprepared to face the Greeks who have come to wage war on Troy and therefore, are easily defeated.
3. "Do you know what's there, waiting, beyond that beach? Immortality! Take it! It's yours!" Who says these words?

Answer: Achilles

Achilles says this to rally his men, the Myrmidon, minutes before they reach the shores of Troy, referring to the fact that they will be remembered forever if they help capture Troy. The men react enthusiastically and succeed in initially defeating the Trojans, although they do not join the battle again because of the dispute between Achilles and Agamemnon.
4. "War is young men dying and old men talking. You know this." Who does Odysseus say this to?

Answer: Achilles

Aware of the conflict between Achilles and Agamemnon, Odysseus gives this piece of advice to Achilles when he is summoned to Agamemnon's tent shortly after their victory at the Trojan beach. Achilles is unable to heed it, though, and lets his temper get the better of him.
5. "Before my time is done, I will look down on your corpse and smile." What did Agamemnon do to make Achilles say this?

Answer: Agamemnon took Briseis from him

Achilles says this to Agamemnon after Agamemnon taunts him and takes Briseis from him. Infuriated, Achilles refuses to keep fighting for Agamemnon, which results in the defeat of the Greeks.
6. "I don't want a hero, my love. I want a man I can grow old with." Who says this?

Answer: Helen

Helen says this in an effort to comfort Paris, whose pride has been wounded after his battle with Menelaus, wherein he had to run away to his brother. Paris is still disappointed, though, and works harder in practicing his archery.
7. "The gods envy us. They envy us because we're _____." What are they?

Answer: mortal

Achilles says this line to Briseis, the cousin of Paris and Hector. She is also a shrine maiden at the temple of Apollo, and this is said in an effort to enlighten her about the nature of the gods she serves. To this, Briseis replies that she had thought Achilles was a dumb brute but is apparently wrong in her assumption.
8. "You don't ____ anyone. That's your problem." What, in fact, is Achilles' problem, according to Odysseus?

Answer: He does not fear anyone

Odysseus gives this answer to Achilles when Achilles asks him if Agamemnon is supposed to be feared. Odysseus tries to convince Achilles to fight with the Greeks again. Achilles is not convinced, though and prepares to leave, instead.
9. "Sometimes you have to serve in order to lead." Who says this?

Answer: Odysseus

Odysseus tells this to Achilles when Achilles asks him why he serves Agamemnon. Odysseus, too, is a king of Ithaca and he knows his country cannot afford an enemy like Agamemnon.
10. "There are no pacts between ____ and men." What word completes this quote?

Answer: lions

Achilles says this to Hector before they begin fighting each other shortly after Hector kills Achilles' cousin, Patroclus. Hector knows he cannot win against Achilles and therefore, tries to make a pact about their being buried with honor, but Achilles refuses. Achilles defeats Hector and drags his body behind his chariot. King Priam comes to his tent later, though, to beg for his son's body that he may be given an honorable burial.
Source: Author ladyarwen17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Troy Average
2. "Troy": A Matter of Life and Death Average
3. 'Troy' and 'Troy' Again! Difficult
4. Troy Average
5. 'Troy' : Homer vs Peterson/Benioff Tough
6. Troy Average
7. Do You Know "Troy"? Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us