FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ultimate ET
Quiz about Ultimate ET

Ultimate "E.T." Trivia Quiz


This is the definitive "E.T." quiz. It contains pretty much every single thing from "E.T." That includes behind the scenes and deleted scenes and special edition, and...just take the quiz.

A multiple-choice quiz by justate2pies. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G
  8. »
  9. E.T.

Author
justate2pies
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,164
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
7 / 20
Plays
2230
Last 3 plays: Guest 71 (4/20), Guest 199 (15/20), Guest 71 (6/20).
- -
Question 1 of 20
1. What was the original working title for this movie? Hint


Question 2 of 20
2. Which studio was originally going to make "E.T. The Extra-Terrestrial"? Hint


Question 3 of 20
3. Why did Universal use green plastic on the "E.T." videotape? Hint


Question 4 of 20
4. Michael Jackson recorded a song for the movie. What was the name of the song?

Answer: (Was in the "E.T." storybook. Four Words.)
Question 5 of 20
5. Does E.T. have DNA?


Question 6 of 20
6. What was E.T.'s first letter? Hint


Question 7 of 20
7. How does E.T.'s name come into existence (in the film)? Hint


Question 8 of 20
8. Which of the following was NOT used as a model for E.T.'s face? Hint


Question 9 of 20
9. Where does Elliot tell Michael that E.T. might be when they're trying to rescue him? Hint


Question 10 of 20
10. What word was E.T. trying to spell on the electronic word device?

Answer: (One word, begins with an 'N')
Question 11 of 20
11. Since what age was Keys waiting to meet a creature like E.T.? Hint


Question 12 of 20
12. Which film beat out "E.T." as the highest grossing film of all time? Hint


Question 13 of 20
13. What is Elliot's dog's name? Hint


Question 14 of 20
14. During which movie was Spielberg "inspired" to make a story about a homesick alien? Hint


Question 15 of 20
15. On Halloween, what did Spielberg dress as? Hint


Question 16 of 20
16. What kind of car does Mary drive? Hint


Question 17 of 20
17. Reportedly how much did Spielberg spend to digitally erase the guns? Hint


Question 18 of 20
18. How many people did it take to operate the animatronic E.T. puppet? Hint


Question 19 of 20
19. Which film festival was "E.T." screened at unofficially? Hint


Question 20 of 20
20. In the deluxe laserdisc version, how does the movie end? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 22 2024 : Guest 71: 4/20
Jun 07 2024 : Guest 199: 15/20
May 30 2024 : Guest 71: 6/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the original working title for this movie?

Answer: A Boy's Life

Other titles were "E.T. and Me", but it was cut in pre-production.
2. Which studio was originally going to make "E.T. The Extra-Terrestrial"?

Answer: Columbia

Since Spielberg worked for Columbia for "Close Encounters", he returned there to develop the script. Columbia, however, opted to do "Starman" (1984).
3. Why did Universal use green plastic on the "E.T." videotape?

Answer: To confound video pirates

I believe it was the only movie to do that. I could be wrong.
4. Michael Jackson recorded a song for the movie. What was the name of the song?

Answer: Someone In The Dark

He recorded the song, but it was never used. It later appeared in the "E.T." storybook and the "Thriller Special Edition" album.
5. Does E.T. have DNA?

Answer: Yes

E.T.'s got DNA. Way to go E.T.
6. What was E.T.'s first letter?

Answer: B

Thank you Gertie for teaching E.T. to talk.
7. How does E.T.'s name come into existence (in the film)?

Answer: It was written on a paper

When Elliot is in the classroom, you can see a sketch of E.T., and his name is written on it. Some people say that it was conceived by using the first and last letter in (E)llio(t)'s name.
8. Which of the following was NOT used as a model for E.T.'s face?

Answer: Debra Winger

Every picture of E.T. I see looks different. Is that just me?
9. Where does Elliot tell Michael that E.T. might be when they're trying to rescue him?

Answer: The bald spot

That's where Elliot last was with E.T. when he was phoning him, but we found a white, dying E.T. in the river. Scary stuff when you're 6 years old.
10. What word was E.T. trying to spell on the electronic word device?

Answer: Nuisance

Of course, E.T. isn't much of a speller. He's just a botanist. A magical botanist.
11. Since what age was Keys waiting to meet a creature like E.T.?

Answer: 10

Elliot was 10 when he got to meet E.T.
12. Which film beat out "E.T." as the highest grossing film of all time?

Answer: Titanic

13. What is Elliot's dog's name?

Answer: Harvey

That dog was really something, wasn't he?
14. During which movie was Spielberg "inspired" to make a story about a homesick alien?

Answer: Raiders of the Lost Ark

While on set, Spielberg grew homesick and isolated. He talked with Melissa Mathison about a concept for a homesick alien, and they were while on the set of "Raiders of the Lost Ark", the script was written.
15. On Halloween, what did Spielberg dress as?

Answer: A teacher

He dressed up as an old teacher lady, complete with the old lady voice. A kooky moment in time.
16. What kind of car does Mary drive?

Answer: Audi

I believe it was an Audi A4.
17. Reportedly how much did Spielberg spend to digitally erase the guns?

Answer: $100,000

I still think that the guns worked fine in the original.
18. How many people did it take to operate the animatronic E.T. puppet?

Answer: 12

All those people had to work in perfect unison and timing to make it believeable. That's a lot of people for one character.
19. Which film festival was "E.T." screened at unofficially?

Answer: Cannes

It was entered unofficially, and drowned out all the other official entries, and received a standing ovation.
20. In the deluxe laserdisc version, how does the movie end?

Answer: Elliot and his friends are playing Dungeons & Dragons

I like the way the movie ends in the theatrical release, but it would always be cool to see other deleted scenes (like the nurse and the principal scene).
Source: Author justate2pies

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. E.T. Average
2. "E.T. the Extra Terrestrial" 101 Tough
3. The Ultimate "E.T." - Part 1 Average
4. The Ultimate "E.T." - Part 2 Average

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us