FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Beat It
Quiz about Who Beat It

Who Beat It? Trivia Quiz


I will give a Best Picture winner (not necessarily modern) that only lost a few of its nominations, and you will give me the movie(s) that beat it.

A multiple-choice quiz by zee93. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Awards and Festivals
  8. »
  9. Oscars - Best Picture

Author
zee93
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
141,481
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3036
Last 3 plays: Guest 176 (2/10), Guest 174 (5/10), DeadTechnology (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. "Annie Hall" was nominated in five categories and won four. Who beat it? Hint


Question 2 of 10
2. "The Godfather" was nominated in ten categories and won three. Who beat it? Hint


Question 3 of 10
3. "Lawrence of Arabia" was nominated in ten categories and won seven. Who beat it? Hint


Question 4 of 10
4. "West Side Story" was nominated in eleven categories and won ten. Who beat it? Hint


Question 5 of 10
5. "Ben-Hur" was nominated in twelve categories and won eleven. Who beat it? Hint


Question 6 of 10
6. "The Bridge on the River Kwai" was nominated in eight categories and won seven. Who beat it? Hint


Question 7 of 10
7. "An American in Paris" was nominated in eight categories and won six. Who beat it? Hint


Question 8 of 10
8. "The Best Years of Our Lives" was nominated in eight categories and won seven. Who beat it? Hint


Question 9 of 10
9. "Going My Way" was nominated in ten categories and won seven. Which film got awards that did NOT go to "Going My Way"? Hint


Question 10 of 10
10. "Cavalcade" was nominated in four categories and won three. Who beat it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 08 2024 : Guest 176: 2/10
Jan 21 2024 : Guest 174: 5/10
Jan 02 2024 : DeadTechnology: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Annie Hall" was nominated in five categories and won four. Who beat it?

Answer: The Goodbye Girl

In 1977, "The Goodbye Girl" beat "Annie Hall" in the Best Actor category. "Annie Hall" won in the Picture, Director, Original Screenplay and Actress categories.
2. "The Godfather" was nominated in ten categories and won three. Who beat it?

Answer: Both of These

In 1972, "Cabaret" beat "The Godfather" in the Best Director, Supporting Actor, Sound and Film Editing categories; "Travels With My Aunt" beat it in the Best Costume Design category. "The Godfather" also won in the Picture, Adapted Screenplay and Actor categories.
3. "Lawrence of Arabia" was nominated in ten categories and won seven. Who beat it?

Answer: Both of These

In 1962, "To Kill a Mockingbird" beat "Lawrence of Arabia" in the Best Adapted Screenplay and Best Actor categories, and "Sweet Bird of Youth" beat "Lawrence of Arabia" in the Best Supporting Actor category. "Lawrence of Arabia" won in the Picture, Director, Cinematography, Art Direction, Sound, Film Editing and Score categories.
4. "West Side Story" was nominated in eleven categories and won ten. Who beat it?

Answer: Judgment at Nuremberg

In 1961, "Judgment at Nuremberg" beat "West Side Story" in the Adapted Screenplay category. "West Side Story" also won in the Picture, Director, Supporting Actor, Supporting Actress, Cinematography, Art Direction, Costume Design, Sound, Film Editing and Score categories.
5. "Ben-Hur" was nominated in twelve categories and won eleven. Who beat it?

Answer: Room at the Top

In 1959, "Room at the Top" beat "Ben-Hur" in the Adapted Screenplay category. "Ben-Hur" also won in the Picture, Director, Actor, Supporting Actor, Cinematography, Art Direction, Costume Design, Sound, Film Editing, Special Effects and Score categories.
6. "The Bridge on the River Kwai" was nominated in eight categories and won seven. Who beat it?

Answer: Sayonara

In 1957, "Sayonara" beat "The Bridge on the River Kwai" in the Best Supporting Actor category. "The Bridge on the River Kwai" also won Picture, Director, Adapted Screenplay, Actor, Cinematography, Film Editing and Score categories.
7. "An American in Paris" was nominated in eight categories and won six. Who beat it?

Answer: A Place in the Sun

In 1951, "A Place in the Sun" beat "An American in Paris" in the Best Director and Best Film Editing categories. "An American in Paris" also won the Picture, Original Screenplay, Cinematography, Art Direction, Costume Design and Score categories.
8. "The Best Years of Our Lives" was nominated in eight categories and won seven. Who beat it?

Answer: The Jolson Story

In 1946, "The Jolson Story" beat "The Best Years of Our Lives" in the Best Sound category. "The Best Years of Our Lives" also won in the Picture, Director, Adapted Screenplay, Actor, Supporting Actor, Film Editing and Score categories.
9. "Going My Way" was nominated in ten categories and won seven. Which film got awards that did NOT go to "Going My Way"?

Answer: All of These

In 1944, "Wilson" beat "Going My Way" in the Film Editing category, "Laura" beat it in the Cinematography category and "Going My Way", which earned two nominations in the Best Actor catergory, won only one in that category. "Going My Way" also won the Picture, Director, Screenplay, Original Story, Actor, Supporting Actor and Song categories.
10. "Cavalcade" was nominated in four categories and won three. Who beat it?

Answer: Morning Glory

In 1932-1933, "Morning Glory" beat "Cavalcade" in the Best Actress category. "Cavalcade" also won in the Best Picture, Director and Art Direction categories.
Source: Author zee93

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us