FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1950s Duets
Quiz about 1950s Duets

1950s Duets Trivia Quiz


This quiz deals with some of the many 1950s songs that featured duets. How many can you recall?

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Bands and Musical Acts
  8. »
  9. Duets and Duos

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
377,853
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
577
Last 3 plays: Guest 205 (6/10), TurkishLizzy (8/10), p5705 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which set of brothers performed "Sleep Walk"? Hint


Question 2 of 10
2. In 1957, "Love Is Strange" was a one-hit wonder for which duet? Hint


Question 3 of 10
3. What was the one-hit wonder song that Johnnie and Joe charted in 1957? Hint


Question 4 of 10
4. Which duo had the Billboard Top 40 hit "Let The Good Times Roll" in 1956? Hint


Question 5 of 10
5. Patience and Prudence had a Billboard Top 40 Number Four smash in 1956. Which song was it? Hint


Question 6 of 10
6. Who had the Billboard Top 40 Number Nine hit in 1958 with "La Dee Dah"? Hint


Question 7 of 10
7. "We Belong Together" was a 1958 one-hit wonder for which duo? Hint


Question 8 of 10
8. In 1959, Skip and Flip had a Billboard Top 40 hit with which song? Hint


Question 9 of 10
9. "Jennie Lee" reached Number Eight on the Billboard Top 40 in 1958. Who were the artists? Hint


Question 10 of 10
10. In 1954, Marvin and Johnny had a hit that reached Number Nine on the Billboard Top 40 R&B list. Its "B" side was also a hit. Which song was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 205: 6/10
Mar 30 2024 : TurkishLizzy: 8/10
Mar 29 2024 : p5705: 4/10
Mar 20 2024 : dukejazz: 9/10
Mar 20 2024 : Guest 151: 0/10
Mar 16 2024 : Guest 35: 2/10
Mar 10 2024 : Guest 174: 3/10
Feb 26 2024 : Guest 107: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which set of brothers performed "Sleep Walk"?

Answer: Santo and Johnny

"Sleep Walk" reached Number One in 1959 on the Billboard Top 40. Santo and Johnny Farina had only one other Billboard Top 40 hit, "Tear Drop," Number 23 in 1959.
2. In 1957, "Love Is Strange" was a one-hit wonder for which duet?

Answer: Mickey and Silvia

McHouston "Mickey" Baker and Sylvia Vanderpool saw "Love Is Strange" reach Number 11 on Billboard's Top 40 Hits.
3. What was the one-hit wonder song that Johnnie and Joe charted in 1957?

Answer: Over The Mountain; Across The Sea

"Over The Mountain; Across The Sea" reached Number Eight on the Billboard Top 40. It was the only hit for Johnnie Louise Richardson and Joe Rivers.
4. Which duo had the Billboard Top 40 hit "Let The Good Times Roll" in 1956?

Answer: Shirley and Lee

"Let The Good Times Roll," by Shirley Goodman and Leonard Lee, reached Number 20 on the Billboard Top 40 list. Their only other charted hit was "I Feel Good," a Number 38 hit in 1957.
5. Patience and Prudence had a Billboard Top 40 Number Four smash in 1956. Which song was it?

Answer: Tonight You Belong To me

The sisters Patience and Prudence McIntyre, ages 11 and 14 in 1956, had one other Top 40 hit: "Gonna Get Along Without Ya Now" that reached Number 11 in 1956.
6. Who had the Billboard Top 40 Number Nine hit in 1958 with "La Dee Dah"?

Answer: Billy and Lillie

Billy Ford and Lillie Bryant had only one other Billboard Top 40 hit, "Lucky Ladybug," that reached Number 14 in 1959.
7. "We Belong Together" was a 1958 one-hit wonder for which duo?

Answer: Robert and Johnny

"We Belong Together," by Robert Carr and Johnny Mitchell, charted at Number 32 on the Billboard Top 40 list.
8. In 1959, Skip and Flip had a Billboard Top 40 hit with which song?

Answer: It Was I

"It Was I," by Clyde "Skip" Battin and Gary "Flip" Paxton, got to Number 11. In 1960, their version of "Cherry Pie" also hit Number 11 on the Billboard Top 40, their only other charted number.
9. "Jennie Lee" reached Number Eight on the Billboard Top 40 in 1958. Who were the artists?

Answer: Jan and Arnie

Jan Berry (of Jan and Dean) and Arnie Ginsberg performed "Jennie Lee." They did two other songs together in 1958: "Gas Money," that got to Number 81 on the Billboard Top 100, and "The Beat Can't Be Beat," that did not chart.
10. In 1954, Marvin and Johnny had a hit that reached Number Nine on the Billboard Top 40 R&B list. Its "B" side was also a hit. Which song was it?

Answer: Tick Tock

Over time, "Cherry Pie," the "B" side, was even more popular than "Tick Tock" for Marvin Phillips and Emory "Johnny" Perry.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Duets And Quartets:

Five quizzes, three about duets and two about quartets.

  1. 1950s Duets Average
  2. Duets in the 1960s Average
  3. Duets in the 1970s Easier
  4. Four Of A Kind, Part I Average
  5. Four Of A Kind, Part II Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us