FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Duets and Duos Quizzes, Trivia and Puzzles
Duets and Duos Quizzes, Trivia

Duets and Duos Trivia

Duets and Duos Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Bands and Musical Acts

Fun Trivia
18 quizzes and 205 trivia questions.
1.
  It Takes Two   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In my humble opinion, a duet can produce a depth and nuance to a piece of music that can't be approached by a single performer. This quiz asks questions about some famous duets.
Easier, 10 Qns, mlcmlc, Mar 26 14
Easier
mlcmlc gold member
2445 plays
2.
  Top 40 Duos 1950s-1980s   top quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
These famous duos dotted the Billboard charts throughout the the Top 40 era from the 1950s through the 1980s. I'll give you some of their hits and you simply identify the duo. Simple. Enjoy!
Average, 15 Qns, fredsixties, Mar 04 17
Average
fredsixties
2822 plays
3.
  Up Where We Belong   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Ah the 80's.... from synth pop to hair metal, it was certainly unique. It was also a great time for collaboration, as these duets prove. I will give the song and one artist, you provide the partner. Good luck!
Easier, 10 Qns, strudi74, Oct 24 17
Easier
strudi74
Oct 24 17
659 plays
4.
  Duet or Don't    
Multiple Choice
 10 Qns
The music industry has had some great twosomes. This quiz focuses on some of those you may remember. Enjoy!
Average, 10 Qns, alexis722, Oct 02 18
Average
alexis722
Oct 02 18
2040 plays
5.
  Classic Duets    
Multiple Choice
 15 Qns
Do you know who sings what with who?
Average, 15 Qns, Vermic, May 31 10
Average
Vermic
4335 plays
6.
  Chart Topping Duos    
Match Quiz
 10 Qns
Try to identify the musical duo with their song.
Easier, 10 Qns, zambesi, Sep 20 16
Easier
zambesi
1110 plays
7.
  Sing This With Me   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Sometimes one singer isn't enough and three are too many. Here is a look at some duets over the last fifty years, mostly from the rock era. Can you name the songs or artists?
Average, 10 Qns, CmdrK, Apr 30 12
Average
CmdrK gold member
905 plays
8.
  Pop Songs From Male Duos Through the Years   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Many US Billboard singles have been released that were recorded by a duo of two male singers such as Hall and Oates and Peter and Gordon. This quiz is about some of them.
Tough, 10 Qns, shanteyman, Feb 16 12
Tough
shanteyman
716 plays
9.
  Twice Upon a Time    
Multiple Choice
 10 Qns
One singer is good, so two singers should be better, right? This quiz is about famous duets, mostly folk and country, but a few other genres are also included.
Average, 10 Qns, daver852, Oct 07 13
Average
daver852 gold member
2148 plays
10.
  Oldies Musical Duet Recording Acts   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about some of the many duet acts to have hits on the US charts from the fifties to the seventies.
Tough, 10 Qns, shanteyman, Aug 18 15
Tough
shanteyman
299 plays
trivia question Quick Question
Who did Kid Rock perform the song "Picture" with in 2002?

From Quiz "Rock Duets"




11.
  Rock Duets   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These are ten questions about many popular rock duets. Most of them were by male and female vocalists, but with few exceptions. Good luck with the quiz.
Average, 10 Qns, diamondjim68, Aug 07 10
Average
diamondjim68
852 plays
12.
  Musical Odd Couples    
Multiple Choice
 15 Qns
Occasionally two solo artists from different musical genres record a duet together. This quiz is about these musical pairings.
Average, 15 Qns, workisboring, Apr 09 16
Average
workisboring gold member
444 plays
13.
  Vocal Duets    
Match Quiz
 15 Qns
Overrated - Underrated - So-So - Incredible - Thanks But No Thanks! Can you match the duet song title to the recording artists? Have fun!
Average, 15 Qns, researcher53, Sep 20 16
Average
researcher53
442 plays
14.
  Dos dos dos QUATRO! There's Only 2 Band Members!    
Multiple Choice
 10 Qns
No, this not a quiz about the Mexican national anthem 'Wooly Bully'. This is about two-piece bands. Or duos. This quiz focuses on them.
Tough, 10 Qns, UglyPancake, Mar 01 19
Tough
UglyPancake
Mar 01 19
157 plays
15.
  Famous Duets    
Multiple Choice
 10 Qns
Throughout the history of music, singers have collaborated. Duets have placed high or topped music charts.
Average, 10 Qns, GoodVibe, Feb 23 08
Average
GoodVibe gold member
3086 plays
16.
  Singing Duos of the 50s and 60s    
Multiple Choice
 10 Qns
Here they are! A panel of vocal duos from the 50's and 60's here to chat and reminisce. Sometimes they need your help recalling details. Ready to help them out?
Average, 10 Qns, oscarguy, Feb 23 08
Average
oscarguy
680 plays
17.
  Let's Karaoke Those Duets!    
Multiple Choice
 15 Qns
Ever go out to Karaoke? I do, and here's a few of my favorite duets. See if you know who sings them or what movie they're from. Take note, you might want this list next time you go out to sing!
Tough, 15 Qns, honey2u, Dec 30 22
Tough
honey2u
Dec 30 22
848 plays
18.
  1950s Duets    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz deals with some of the many 1950s songs that featured duets. How many can you recall?
Average, 10 Qns, lowtechmaster, Dec 30 15
Average
lowtechmaster
569 plays

Duets and Duos Trivia Questions

1. This guitar/drum duo formed in Detroit, Michigan, in 1997. They were known for using a red and white and black color scheme. What is the name of this male/female duo?

From Quiz
Dos dos dos QUATRO! There's Only 2 Band Members!

Answer: The White Stripes

The White Stripes formed in Detroit in 1997. The members were Jack White and Meg White. The last names may have been coincidence. Or they might have been brother and sister. Or husband and wife. It depends on who you want to believe. They were pretty successful from the get go and their records were well received. They officially split up in 2011, at which point they were playing arenas, opening for the Rolling Stones etc. From what little has leaked out about the split, it did not seem an amicable one. Jack started a record store and record label "Third Man Records" and has played with numerous others as well as having a thriving solo career. I honestly have no idea at all what Meg is doing since the break up but every year or so I run into her at the Glendale Galleria.

2. One of the original American R&B divas, Aretha Franklin, recorded the 1987 duet "I Knew You Were Waiting (For Me)" with which British solo pop artist?

From Quiz Musical Odd Couples

Answer: George Michael

Aretha Franklin and George Michael released the duet "I Knew You Were Waiting (For Me)" in 1987. The duet hit the top ten in twelve countries. The duet won a Grammy Award for Best R&B Performance by a Duo or Group with Vocals in 1988.

3. Which set of brothers performed "Sleep Walk"?

From Quiz 1950s Duets

Answer: Santo and Johnny

"Sleep Walk" reached Number One in 1959 on the Billboard Top 40. Santo and Johnny Farina had only one other Billboard Top 40 hit, "Tear Drop," Number 23 in 1959.

4. When Dean Torrence was in the service, what was the name of Jan's partner when they recorded their first singles, "Jennie Lee" and "Gas Money", in 1958?

From Quiz Oldies Musical Duet Recording Acts

Answer: Jan and Arnie

Los Angeles natives William Jan Berry and Dean Ormsby Torrence began their singing career in high school with a group called The Barons. Upon graduation the group disbanded and Jan and Dean began working as a duo. When Dean had to do six months in the Army reserve, a member of The Barons, Arnold P. "Arnie" Ginsburg, began recording with Jan. Jan and Arnie's parents signed contracts with Arwin Records for them to record a song titled "Jennie Lee" which made it to Number Three on the Cash Box chart. The success of the song landed the duo on Dick Clark's show and they followed with "Gas Money". By August of 1958 the duo was performing with Bobby Darin, The Champs, The Blossoms and other acts at venues such as The Hollywood Bowl. When Dean returned from the service they reunited and had a Top Ten hit in 1959 with "Baby Talk". Arnie released a single titled "Girl In Zanzibar" before returning to college to become an architect.

5. The Righteous Brothers were not real brothers, but consisted of Bill Medley and which other singer?

From Quiz It Takes Two

Answer: Bobby Hatfield

Medley's voice was a baritone, while Hatfield sang tenor, making an unmistakable combination. The pair met while performing with a band named The Paramours, before striking out on their own in 1962. They had a huge hit in 1965 when they recorded 'You've Lost That Lovin' Feeling', reaching the top of the US Billboard Hot 100 and number one on the UK Singles chart. They followed up with 'Unchained Melody' in 1965 and '(You're My) Soul and Inspiration' in 1966.

6. "Body and Soul" was a 2011 duet by Tony Bennett and this woman, who passed away a few months before the song was released. Which singer recorded the song with Bennett?

From Quiz Duet or Don't

Answer: Amy Winehouse

Amy Winehouse recorded the duet with Bennett in March of that year (a cover of a 1930 song) and in July she passed away. The song was released in September, and was included on her posthumous album "Lioness: Hidden Treasures" as well as on Bennett's album "Duets II". Question by salami_swami.

7. This could be a tasty question: which duo recorded the song "Reunited"?

From Quiz Sing This With Me

Answer: Peaches & Herb

Herb has always been Herb Fame. The original Peaches was Francine Barker (Peaches was her real nickname). Peaches on "Reunited" was Linda Greene. There have been a total of six Peaches since 1966. "Reunited" was number one on the Billboard Hot 100 for four weeks in 1979.

8. Under which name did Claude Johnson and Roland Trone release the US 1962 Top Ten single "What's Your Name"?

From Quiz Pop Songs From Male Duos Through the Years

Answer: Don and Juan

Brooklyn natives Claude "Juan" Johnson and Roland "Don" Trone recorded Claude's composition, "What's Your Name" for Big Top Records in 1962. It was the only Top Forty US hit for the pair. In 1959 Claude Johnson had been a member of The Genies when they released "Who's That Knockin'". The song only reached Number 71 in the US. Skip and Flip were actually Clyde "Skip" Battin and Gary S. Paxton. In 1959 they had a Number 11 hit with a cover of Marvin and Johnny's single, "Cherry Pie". They also recorded "Why Not Confess" as Gary and Clyde. The two singers met met while attending the University of Arizona in the fifties. Paxton went on to be a prolific producer known for hits such as "Alley Oop" (1960) and "Monster Mash" (1962). Clyde Battin went on to play bass for The New Riders of the Purple Sage, the Flying Burrito Brothers and The Byrds.

9. Roberta Flack sings, "The closer I get to you. The more you make me see." Which R&B male sings the line, "Over and over again. I try to tell myself that we could never be more than friends." in this 1977 duet?

From Quiz Let's Karaoke Those Duets!

Answer: Donny Hathaway

Donny Hathaway co-wrote a lot of Roberta Flack's songs and sang along with her in a few other duets.

10. The movie "Dirty Dancing" had the song "Time of My Life." The two performers were Jennifer Warnes and Bill Medley. Medley was a member of what 60s music group?

From Quiz Famous Duets

Answer: Righteous Brothers

This was Warnes' second movie-based duet. 1982 had "Up Where We Belong" from the movie "An Officer and a Gentleman." The other singer was Joe Cocker.

11. This keyboard player/singer signed to his record label as a solo artist in 1967, but after his first release, a solo album, he added a drummer. This duo continued to perform under the lead singer's name. What is the duo called?

From Quiz Dos dos dos QUATRO! There's Only 2 Band Members!

Answer: Lee Michaels

Lee Michaels was born on November 24, 1945 in Los Angeles, CA. He plays organ, piano and guitar. His first band were from San Luis Obispo and named the Sentinals. He was signed to A&M Records in 1967 and released his debut LP, "Carnival Of Light", in 1968. His instrument of choice was the Hammond organ and for live shows he would usually be accompanied by a single drummer. The drummer he played with the most was Bartholomew Eugene Smith-Frost aka Frosty. He achieved moderate success but did not really break through to a larger degree until his fifth LP and his hit single "Do You Know What I Mean". Frosty had an unusual drumming technique in that he often played barehanded (which influence John Bonham of Led Zeppelin). Frosty eventually left Lee however, joining a band called Sweathog, and Lee continues to play with different musicians to this day (2/2019).

12. In 1977, crooner Bing Crosby recorded a duet of the Christmas song "Peace on Earth/Little Drummer Boy" with which glam rocker?

From Quiz Musical Odd Couples

Answer: David Bowie

David Bowie and Bing Crosby recorded the Christmas song "Peace on Earth/Little Drummer Boy" for Crosby's 1977 Bing Crosby's "Merrie Olde Christmas" television special. David Bowie released the duet as a single during the Christmas season in 1982.

13. In 1957, "Love Is Strange" was a one-hit wonder for which duet?

From Quiz 1950s Duets

Answer: Mickey and Silvia

McHouston "Mickey" Baker and Sylvia Vanderpool saw "Love Is Strange" reach Number 11 on Billboard's Top 40 Hits.

14. Santo and Johnny Farina had success in 1959 with an Instrumental titled "Sleep Walk". What country were Santo and Johnny from?

From Quiz Oldies Musical Duet Recording Acts

Answer: United States

New York natives Santo and Johnny Farina were from Brooklyn, New York. Their father was stationed in Oklahoma when the boys were young and they were exposed to the steel guitar. When the boys were teens they formed a band and began performing Instrumental tunes as Mike Dee and The Mello Tones. They wrote and recorded a song originally titled "Deep Sleep" which became "Sleep Walk". The brothers signed a recording contract with Canadian-American Records and recorded "Sleep Walk" in Manhattan's Trinity Records studio. The song was a chart success and the duo recorded additional albums and began touring internationally. "Sleep Walk" has been recorded by numerous artists through the years. Modest Mouse and Betsy Brye have released versions with lyrics. The song has been included on movie soundtracks including "Eddie and the Cruisers" (1983) and "La Bamba" (1987).

15. Flanagan and Allen were a British duo who combined both singing and comedy in their act. Among other things, this led to a very successful recording career. They are associated with which war in particular?

From Quiz It Takes Two

Answer: World War II

Bud Flanagan (1896-1968) and Chesney Allen (1893-1982) first met and paired up in 1926 in a revue organised by Florrie Forde, one of the greatest music hall stars of the 20th century. Their career went from strength to strength from that time, helped along by the warm friendship and compatibility between the two men. They became particularly successful during World War II where their humour and music was one of the contributing factors in keeping the morale of the country up during that savage time. One of the most famous songs associated with this duo was the beautiful old number, "Underneath the Arches" written in 1932.

16. Which Danish-born pianist and comedian worked with several other performers in his acts, but more with Marylyn Mulvey as his 'straight man'?

From Quiz Duet or Don't

Answer: Victor Borge

Born Boerge Rosenbaum (1909-2000) to Jewish parents in Denmark, he later changed his name and became an American citizen in 1948. Victor gave his first piano recital at the age of 8, having been trained in the classics; both his parents were musicians. He was accepted into the Royal Danish Academy of Music with a full scholarship and gave his first concert in 1926. Victor escaped to America during WWII, and began to be noticed by the public after appearing on Rudy Vallee's radio Show and Bing Crosby's 'Kraft Music Hall'. His one liners and stand-up comedy became his primary routine and the piano and accompanist his foils. Marylyn was a talented operatic singer and very patient and gracious; her arias and songs were often interrupted by Victor's clowning around - as when she hit a high note and he slid off the piano seat to the floor. He often started playing tunes that sounded strange, and then, looking confused, turned the sheet music around and played it right side up. Victor used many foils in his acts and appeared with many other well known performers and orchestras. He also released several albums and videos. Question submitted by alexis722.

17. Which song was a US 1957 hit for Buchanan and Goodman?

From Quiz Pop Songs From Male Duos Through the Years

Answer: Flying Saucer Part I and II

"Flying Saucer Part I and II" was released by Buchanan and Goodman in 1957. In 1956 Dickie Goodman created his first record, "The Flying Saucer Parts 1 and II", which he wrote with his partner Bill Buchanan. The song charted at Number Three in the US and was the duo's only Top Ten release. Goodman went on to record novelty songs based on hit television shows such as "The Untouchables" and "Batman". As a solo artist Goodman released "Mr. Jaws" in 1975, reaching Number Four in the US. Five of his 17 solo released reached the Top Forty. After Buchanan and Goodman broke up in 1959, Bill Buchanan composed "Please Don't Ask About Barbara" for Bobby Vee and wrote and produced records for several artists including The Three Stooges. Jesse and Marvin released "Dream Girl" in 1953. Bob and Earl had a hit single with "Harlem Shuffle" in 1964. In 1957 "Over the Mountain, Across the Sea" was released by the female and male duo of Johnnie Louise Richardson and Joe Rivers recording as Johnnie and Joe.

18. Who did Kid Rock perform the song "Picture" with in 2002?

From Quiz Rock Duets

Answer: Sheryl Crow

'Picture' was from Kid Rock's 2002 CD, 'Cocky'. When the CD was released, the song actually had the vocals of country singer Allison Moorer, due to the fact that Crow's record label was at odds with Kid Rock. Eventually they came to a compromise and Crow's vocal was included.

19. Who recorded "Sounds Of Silence", Homeward Bound" and "Mrs. Robinson", among their list of hits?

From Quiz Top 40 Duos 1950s-1980s

Answer: Simon and Garfunkel

Of course it was Simon and Garfunkel. Starting their career in 1957 under the stage name "Tom and Jerry", they hit the big time in 1965 with "Sounds Of Silence" and continued to record smash hit after hit well into the 1970s. They have won two individual Grammy Awards, first for "Mrs. Robinson" in 1968, and then for "Bridge Over Troubled Water" in 1970, as well as a Lifetime Acheivement Award" presented to them in 2003. They also were inducted into the Rock and Roll Hall Of Fame, Class Of 1990.

20. In a karaoke room, which Atlantic Starr song is considered a duet?

From Quiz Let's Karaoke Those Duets!

Answer: Always

"Always" was recorded in 1987. "Secret Lovers" is also a popular duet by Atlantic Starr.

21. Hi! We're Claude Johnson and Roland Trone. You are probably wondering who we are. Well, we ask you, "What's your name?" We had a big doo wop hit in 1962. Can you figure out who we two Brooklyn boys are?

From Quiz Singing Duos of the 50s and 60s

Answer: Don and Juan

Don and Juan had a minor chart hit in 1959 as The Genies. Without further success, they worked as painters until rediscovered. They changed their names to Don and Juan and had their only big hit, "What's Your Name?". Only one other song, "Magic Wand" managed to chart. Juan (Trone) died in 1983. Don continued the act for a time with Alexander Faison as the new Juan.

22. Dan Hill and Vonda Sheppard had "Can We Try." What TV show did Vonda Sheppard make cameo appearances on?

From Quiz Famous Duets

Answer: Ally McBeal

Ally McBeal ended a five-year run in 2002.

23. This Japanoise duo formed in 1981. One is a bank employee and the other is a government worker. These day jobs prevent them from touring and promoting their myriad releases, but their live shows can be seen online.

From Quiz Dos dos dos QUATRO! There's Only 2 Band Members!

Answer: Incapacitants

There are a whole bunch of 'Japanoise' bands that I like. Most sound like variations of sticking your head into a turbine engine. Without cotton in your ears. The Incapacitans are quite possibly my favorite of the bunch. The two members are Toshija Mikawa and Fumio Kosakai, as stated in the question: a banker and a government employee. Usually they like to get completely hammered before performing (which can be seen in any of their online videos). If you like sheer noise then these guys are probably the nosiest of the bunch (start with their cd 'Quietus' - it takes getting used to. A LOT of getting used to. But with time you will start to see how layered their brand of noise actually is).

24. In 2010, Canadian pop artist Justin Bieber recorded the hit duet "Baby" with which American rap artist?

From Quiz Musical Odd Couples

Answer: Ludacris

Justin Bieber and Ludacris recorded the duet "Baby" for Bieber's 2010 "My World 2.0" album. The duet hit the top ten in fourteen different countries. The song's music video was frequently viewed on YouTube.

25. What was the one-hit wonder song that Johnnie and Joe charted in 1957?

From Quiz 1950s Duets

Answer: Over The Mountain; Across The Sea

"Over The Mountain; Across The Sea" reached Number Eight on the Billboard Top 40. It was the only hit for Johnnie Louise Richardson and Joe Rivers.

26. Which duo with the last names of Moore and Prater had success with "Soul Man" (1967) and "Hold On, I'm Comin'" (1966) using their first names?

From Quiz Oldies Musical Duet Recording Acts

Answer: Sam and Dave

Same and Dave both each began singing in their church. Separately they sang with Gospel and Doo-Wop groups and met while performing Gospel music in the early sixties. They first performed together at a Miami hot spot called King of Hearts and were signed to Marlin Records. After recording for the local Marlin Records label and later with Dot Records they were signed to Atlantic Records who loaned them to Stax records in Memphis where they developed their animated stage act and their harmonies. Their first US Top Forty came in 1966 with "Hold On, I'm Comin'" followed the next year with the Number Two "Soul Man". "I Thank You" was a hit in 1969. The pair toured Europe with The Stax Revue in 1967 followed by tours with a 35-piece backing ensemble including the Montreal World's Fair and becoming the first Soul act to headline the Fillmore East in 1968. By 1970 the two decided to split up but reunited occasionally for recording efforts. Marvin and Johnny released "Tick Tock" in 1954. Don and Dewey had a 1958 single called "Farmer John". "Harlem Shuffle" was a 1964 release from Bob and Earl.

27. Which duet performed the song "(I've Had) The Time of My Life" after it was selected for the finale of the movie "Dirty Dancing"?

From Quiz It Takes Two

Answer: Bill Medley and Jennifer Warnes

The song was created by Franke Previte (lyrics), John DeNicola and Don Markowitz (music). The song made the Billboard Hot 100 chart in both the U.S. and the United Kingdom. In 1988 Medley and Warnes won Grammy Award for Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocals for their recording.

28. "Weird Al" Yankovic called his version of the song "Stop Draggin' My Car Around" but who sang "Stop Draggin' My Heart Around"?

From Quiz Sing This With Me

Answer: Stevie Nicks and Tom Petty

Written by Tom Petty and Mike Campbell as a Tom Petty and the Heartbreakers song, "Stop Draggin' My Heart Around" became the name of an album and the first song on the 1981 release for Stevie Nicks. Jimmy Iovine, who produced both singers at the time arranged for Petty and Nicks to do a duet. It reached number three on the Billboard Hot 100.

This is category 18013
Last Updated Feb 25 2024 9:11 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.