FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Up Where We Belong
Quiz about Up Where We Belong

Up Where We Belong Trivia Quiz


Ah the 80's.... from synth pop to hair metal, it was certainly unique. It was also a great time for collaboration, as these duets prove. I will give the song and one artist, you provide the partner. Good luck!

A matching quiz by strudi74. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Bands and Musical Acts
  8. »
  9. Duets and Duos

Author
strudi74
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
389,969
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
662
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 163 (2/10), Stephc71 (10/10), Guest 216 (7/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Up Where We Belong"- Joe Cocker  
  Dolly Parton
2. "Stop Draggin' My Heart Around"- Stevie Nicks  
  Lionel Richie
3. "I Knew You Were Waiting (For Me)"- Aretha Franklin  
  Michael Jackson
4. "(I've Had) The Time Of My Life" - Bill Medley  
  Tom Petty and the Heartbreakers
5. "Don't Know Much"- Linda Ronstadt  
  Jennifer Warnes
6. "Islands In The Stream"- Kenny Rogers  
  Marilyn Martin
7. "Ebony And Ivory"- Paul McCartney   
  Jennifer Warnes
8. "Endless Love"- Diana Ross  
  Stevie Wonder
9. "Separate Lives"-Phil Collins  
  George Michael
10. "Say Say Say"- Paul McCartney  
  Aaron Neville





Select each answer

1. "Up Where We Belong"- Joe Cocker
2. "Stop Draggin' My Heart Around"- Stevie Nicks
3. "I Knew You Were Waiting (For Me)"- Aretha Franklin
4. "(I've Had) The Time Of My Life" - Bill Medley
5. "Don't Know Much"- Linda Ronstadt
6. "Islands In The Stream"- Kenny Rogers
7. "Ebony And Ivory"- Paul McCartney
8. "Endless Love"- Diana Ross
9. "Separate Lives"-Phil Collins
10. "Say Say Say"- Paul McCartney

Most Recent Scores
Mar 27 2024 : Guest 163: 2/10
Mar 09 2024 : Stephc71: 10/10
Feb 27 2024 : Guest 216: 7/10
Feb 23 2024 : Guest 198: 10/10
Feb 22 2024 : Guest 97: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Up Where We Belong"- Joe Cocker

Answer: Jennifer Warnes

The song was written by Jack Nitzsche, Buffy Sainte-Marie and Will Jennings, and released in 1982 for the movie "An Officer and a Gentleman".
The romantic ballad won the Academy Award for Best Original Song and spent three weeks as Number One on the Billboard charts.
2. "Stop Draggin' My Heart Around"- Stevie Nicks

Answer: Tom Petty and the Heartbreakers

Written by Tom Petty and Mike Campbell for The Heartbreakers, the song became better known as the first single off Stevie Nicks' debut solo album "Bella Donna"
It reached Number Three on the Billboard Hot 100 and remains one of the classic rock duets.
3. "I Knew You Were Waiting (For Me)"- Aretha Franklin

Answer: George Michael

An unconventional pairing on an unconventional track, the song managed to reach Number One on Billboard where it remained for two weeks.
The single was written by Dennis Morgan and Simon Climie, who would later go on to fame as founder of Climie Fisher.
4. "(I've Had) The Time Of My Life" - Bill Medley

Answer: Jennifer Warnes

No quiz on 80s ballads would be legitimate without Jennifer Warnes- this being her second massive duet after "Up Where We Belong".
This song, which was penned by John DeNicola, Donald Markowitz and Franke Previte was written for the film "Dirty Dancing" and more than 30 years later remains a classic.
5. "Don't Know Much"- Linda Ronstadt

Answer: Aaron Neville

Originally written by Barry Mann, Cynthia Weil and Tom Snow for and recorded by Barry Mann several years earlier, the song only became a huge hit when Linda Ronstadt and Aaron Neville covered it for Ronstadt's album "Cry Like a Rainstorm, Howl Like the Wind".
Though a bit on the cheesy side, the song was a hit and reached Number Two on the Billboard Hot 100.
6. "Islands In The Stream"- Kenny Rogers

Answer: Dolly Parton

Country superstars Parton and Rogers had a huge hit with the song written by the Bee Gees. It managed to reach Number One on the Billboard charts.
The Bee Gees recorded a version of the song for their live DVD in 1997, but the 1983 version will always be the definitive one.
7. "Ebony And Ivory"- Paul McCartney

Answer: Stevie Wonder

Paul McCartney wrote the song in 1982 and recorded the studio version separately from Wonder, due to conflicting schedules.
The track is a comment on how harmony can be created if black and white work together, as in the keys of a piano.
It stayed at Number One for seven weeks.
8. "Endless Love"- Diana Ross

Answer: Lionel Richie

Another Billboard Number One, the song was written by Lionel Richie and became a huge hit after being used in Franco Zeffirelli's film of the same name in 1981.
It earned Richie an Academy Award nomination and turned out to be the biggest selling single of Ross' illustrious career.
9. "Separate Lives"-Phil Collins

Answer: Marilyn Martin

Another hit duet from a film, the Stephen Bishop penned ballad appeared on the soundtrack of the 1985 movie "White Nights".
The song earned Bishop an Academy Award nomination and reached Number One on the Billboard Hot 100.
10. "Say Say Say"- Paul McCartney

Answer: Michael Jackson

The first of two duets written and recorded by McCartney and Jackson, this song was released on McCartney's album "Pipes of Peace", while "The Girl is Mine" was released on Jackson's epic "Thriller" album.
"Say Say Say" spent six weeks as Number One on the Billboard Hot 100.
Source: Author strudi74

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. It Takes Two Easier
2. Chart Topping Duos Easier
3. Duet or Don't Average
4. Twice Upon a Time Average
5. Musical Odd Couples Average
6. Top 40 Duos 1950s-1980s Average
7. Sing This With Me Average
8. Rock Duets Average
9. Classic Duets Average
10. Famous Duets Average
11. 1950s Duets Average
12. Vocal Duets Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us