FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sing This With Me
Quiz about Sing This With Me

Sing This With Me Trivia Quiz


Sometimes one singer isn't enough and three are too many. Here is a look at some duets over the last fifty years, mostly from the rock era. Can you name the songs or artists?

A multiple-choice quiz by CmdrK. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Bands and Musical Acts
  8. »
  9. Duets and Duos

Author
CmdrK
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
348,901
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
906
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. This could be a tasty question: which duo recorded the song "Reunited"?
Hint


Question 2 of 10
2. We know them now as Simon and Garfunkel but originally the high school friends had some success as Tom & Jerry. What was the name of their 1957 rocker?
Hint


Question 3 of 10
3. "Weird Al" Yankovic called his version of the song "Stop Draggin' My Car Around" but who sang "Stop Draggin' My Heart Around"?
Hint


Question 4 of 10
4. If "Your Mama Don't Dance" it's likely your daddy don't rock and roll. Who made a song of that?
Hint


Question 5 of 10
5. Sometimes people from totally different musical genres make great music together. Who released the song "Please Read the Letter" in 2007? Hint


Question 6 of 10
6. Oh look, a rock song that might incorporate a bit of British history! Who had a 1966 hit with "Lady Godiva"? Hint


Question 7 of 10
7. Let's get a little bit Country. Who had a big hit with "Islands in the Stream"?
Hint


Question 8 of 10
8. Jan and Dean were successful Surf Music artists but first came Jan and Arnie. What song did Jan and Arnie take into the U.S. top ten in 1958? Hint


Question 9 of 10
9. It was a short-lived pairing but these singers could tell you that "Ain't Nothing Like the Real Thing". Who were they? Hint


Question 10 of 10
10. Let's not be evasive, Brewer and Shipley were marijuana-smoking folk rock musicians. What was the name of their biggest hit record? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This could be a tasty question: which duo recorded the song "Reunited"?

Answer: Peaches & Herb

Herb has always been Herb Fame. The original Peaches was Francine Barker (Peaches was her real nickname). Peaches on "Reunited" was Linda Greene. There have been a total of six Peaches since 1966. "Reunited" was number one on the Billboard Hot 100 for four weeks in 1979.
2. We know them now as Simon and Garfunkel but originally the high school friends had some success as Tom & Jerry. What was the name of their 1957 rocker?

Answer: Hey Schoolgirl

Sounding like a typical East Coast rock song of the time, "Hey Schoolgirl" started Simon and Garfunkel on their career path. Changing to their real names they achieved national prominence in 1965 with "The Sounds of Silence".
3. "Weird Al" Yankovic called his version of the song "Stop Draggin' My Car Around" but who sang "Stop Draggin' My Heart Around"?

Answer: Stevie Nicks and Tom Petty

Written by Tom Petty and Mike Campbell as a Tom Petty and the Heartbreakers song, "Stop Draggin' My Heart Around" became the name of an album and the first song on the 1981 release for Stevie Nicks. Jimmy Iovine, who produced both singers at the time arranged for Petty and Nicks to do a duet. It reached number three on the Billboard Hot 100.
4. If "Your Mama Don't Dance" it's likely your daddy don't rock and roll. Who made a song of that?

Answer: Loggins & Messina

Kenny Loggins and Jim Messina were a 1970s duo who sold over sixteen million records early in the decade, more than any duo until Hall & Oates hit their stride in the late '70s.
5. Sometimes people from totally different musical genres make great music together. Who released the song "Please Read the Letter" in 2007?

Answer: Robert Plant and Alison Krauss

Record producer T-Bone Burnett brought together one of the godfathers of Heavy Metal, Robert Plant (Led Zeppelin) and longtime bluegrass musician, Alison Krauss (Union Station), to record a thirteen-song album "Raising Sand" in 2007. At the 51st Grammy Awards "Please Read the Letter" won Record of the Year for 2008 and "Raising Sand" won Album of the Year. Reviewer/author Alanna Nash said of the two: "Perhaps only the fantasy duo of King Kong and Bambi could be a more bizarre pairing than Robert Plant and Alison Krauss."
6. Oh look, a rock song that might incorporate a bit of British history! Who had a 1966 hit with "Lady Godiva"?

Answer: Peter and Gordon

One of the last hits for Peter (Asher) and Gordon (Waller), "Lady Godiva", a song about a striptease artist, borrows from the story of Lady Godiva of Coventry, England, who supposedly rode through the town naked to protest her husband's (Leofric, Earl of Mercia) excessive taxation on his tenants. Peter and Gordon's biggest hit was "A World Without Love".
7. Let's get a little bit Country. Who had a big hit with "Islands in the Stream"?

Answer: Dolly Parton and Kenny Rogers

Written by the Bee Gees, "Islands in the Stream" was a number one hit for Dolly Parton and Kenny Rogers on every U.S. and Canadian chart in 1983. In 2005, the Country Music Television network named it the best country duet of all time.
8. Jan and Dean were successful Surf Music artists but first came Jan and Arnie. What song did Jan and Arnie take into the U.S. top ten in 1958?

Answer: Jennie Lee

Jan Berry and Arnie Ginsburg were founding members of The Barons, a high school band which included Dean Torrence. After taking "Jennie Lee', a song about a burlesque performer, to number eight on the Billboard Hot 100 in 1958 they recorded "Gas Money", which only reached number eighty-one. Ginsburg tired of the music business and was replaced by Torrence. Both songs had the elements of what would become Surf Music. Jan and Dean had several hit records involving surfing and cars into the mid-1960s. Among those who played with The Barons over time were drummer Sandy Nelson and future Beach Boy Bruce Johnston.
9. It was a short-lived pairing but these singers could tell you that "Ain't Nothing Like the Real Thing". Who were they?

Answer: Marvin Gaye and Tammi Terrell

Thomasina "Tammi" Terrell had a professional recording contract before she was fifteen years old. After moving up and signing with Motown at age twenty, she was introduced to Marvin Gaye, who had sung duets with three other women who had left Motown; he was looking for a new partner.

They started singing together in 1967; the results were magical. Besides the song in this question they recorded "Ain't No Mountain High Enough", "Your Precious Love" and "You're All I Need to Get By", among others. But later that year she collapsed on stage in Gaye's arms.

She was diagnosed with a brain tumor and died in 1970 at age 24. Gaye was shot to death by his father in 1984.
10. Let's not be evasive, Brewer and Shipley were marijuana-smoking folk rock musicians. What was the name of their biggest hit record?

Answer: One Toke Over the Line

Michael Brewer and Tom Shipley started working together in 1968. Their greatest success came in the early 1970s while they were recording for Kama Sutra Records. "One Toke Over the Line", a song about smoking too much marijuana, was written as a filler piece for their 1970 album "Tarkio Road".

The song has been performed by Jerry Garcia of the Grateful Dead and the Lawrence Welk Orchestra. Honest!
Source: Author CmdrK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Up Where We Belong Easier
2. It Takes Two Easier
3. Chart Topping Duos Easier
4. Duet or Don't Average
5. Twice Upon a Time Average
6. Musical Odd Couples Average
7. Top 40 Duos 1950s-1980s Average
8. Rock Duets Average
9. Classic Duets Average
10. Famous Duets Average
11. 1950s Duets Average
12. Vocal Duets Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us