FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American Idol Greatest Soul Classics
Quiz about American Idol Greatest Soul Classics

"American Idol: Greatest Soul Classics" Quiz


This is my quiz on the CD from Season three of "American Idol". I will give you the song, and all you have to do is tell me who it was sung by. Have fun!

A multiple-choice quiz by klocker. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music from TV and Movies
  8. »
  9. American Idol

Author
klocker
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
182,725
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
436
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who is "My Girl" sung by? Hint

Matt Rogers
John Stevens
Jon Peter Lewis
George Huff

2. Who sings "Betcha By Golly, Wow" on the CD? Hint

Amy Adams
Fantasia Barrino
Leah Labelle
Diana Degarmo

3. Who sings "Midnight Train to Georgia"? Hint

Jasmine Trias
Fantasia Barrino
La Toya London
Jennifer Hudson

4. Diana Degarmo sings "I Heard it Through the Grapevine".

True
False

5. What famous soul classic is sung by the top twelve contestants together? Hint

Ain't No Mountain High Enough
I Heard it Through the Grapevine
You Make Me Feel Brand New
If You Don't Know Me By Now

6. Who sings "Until You Come Back To Me"? Hint

Jennifer Hudson
Amy Adams
Camile Velasco
John Stevens

7. Who sings "Dock of the Bay"? Hint

Jon Peter Lewis
George Huff
John Stevens
Matt Rogers

8. Who sings "Me and Mrs. Jones"? Hint

Jon Peter Lewis
Matt Rogers
George Huff
John Stevens

9. Who sings "You Are Everything"? Hint

Camile Velasco
Diana Degarmo
Jennifer Hudson
John Stevens

10. Who was the winner of season three of "American Idol"? Hint

La Toya London
Fantasia Barrino
George Huff
Diana Degarmo


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is "My Girl" sung by?

Answer: Jon Peter Lewis

Jon Peter was America's wild card choice to get through to the top twelve on season three.
2. Who sings "Betcha By Golly, Wow" on the CD?

Answer: Leah Labelle

Leah was the first person booted from the top twelve.
3. Who sings "Midnight Train to Georgia"?

Answer: Jasmine Trias

This song was originally sung by Gladys Knight.
4. Diana Degarmo sings "I Heard it Through the Grapevine".

Answer: True

Diana was the youngest singer in the top twelve.
5. What famous soul classic is sung by the top twelve contestants together?

Answer: Ain't No Mountain High Enough

On television only the top ten sang this song, but on the CD all twelve sing it.
6. Who sings "Until You Come Back To Me"?

Answer: Camile Velasco

She was fourth to be kicked out of the competition.
7. Who sings "Dock of the Bay"?

Answer: Matt Rogers

Matt was the football playing singer, who was voted out of the competition second.
8. Who sings "Me and Mrs. Jones"?

Answer: George Huff

That's right. You better watch that George Huff around your wife... you never know when he will sweep her away.
9. Who sings "You Are Everything"?

Answer: John Stevens

John was the contraversial contestant, who everybody thought should be voted out much earlier than he actually was.
10. Who was the winner of season three of "American Idol"?

Answer: Fantasia Barrino

Fantasia's daughter, Zion, was born on August 8, 2001.
Source: Author klocker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us