Quiz about Do you Know Evanescence
Quiz about Do you Know Evanescence

Do you Know Evanescence? Trivia Quiz


Evanescence is by far the best band that has ever existed. I'll ask you a question about them or their music, and you'll have to answer. It's quite simple, so, have fun!

A multiple-choice quiz by retro_groove. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Author
retro_groove
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,044
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2892
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Amy Lee was not born in Little Rock, Arkansas.

True
False

2. Ben Moody has said that "Evanescence is our baby, that's why Amy and I are so protective of it."

True
False

3. When was Amy Lee born? Hint

Dec. 13th, 1982
Dec. 16, 1982
Dec. 31st, 1981
Dec. 13th, 1981

4. John LeCompt is married.

True
False

5. Some lyrics now: "Saving me, raping me." Which song is this from? Hint

Taking Over Me
Everybody's Fool
Going Under
Haunted

6. "Your face it haunts, my once pleasant dreams." Which song is this from? Hint

Haunted
My Immortal
My Last Breath
Tourniquet

7. "This truth drives me into madness." Which song is this from? Hint

Haunted
Hello
Bring me to Life
Whisper

8. Now an easy one: "Frozen inside without your touch, without your love." Which song is it from? Hint

My Last Breath
My Immortal
Bring me to Life
Imaginary

9. In the song "Whisper", you can hear a sort of chant in the end. It's in Latin. What does it mean? Hint

Protect us from evil, protect us from danger
Don't let me die here, don't try to hide
Save us from danger, save us from evil
Save us from death, save us from suicide

10. Where did Ben Moody and Amy Lee meet? Hint

band practice
english class
camp
choir practice


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Amy Lee was not born in Little Rock, Arkansas.

Answer: True

She was born in California. However, her family moved around and lot and they ended up living in Arkansas, where Amy met Ben and Evanescence was born.
2. Ben Moody has said that "Evanescence is our baby, that's why Amy and I are so protective of it."

Answer: True

He said that during an interview.
3. When was Amy Lee born?

Answer: Dec. 13th, 1981

She had a special karaoke party with all her family and friends when she turned 21.
4. John LeCompt is married.

Answer: True

He also has a little daughter who thinks her dad is cool for being a rockstar.
5. Some lyrics now: "Saving me, raping me." Which song is this from?

Answer: Haunted

A very creepy song! In the background you can hear a faint beep, which represents the girl's heart beating, as if she were in the hospital.
6. "Your face it haunts, my once pleasant dreams." Which song is this from?

Answer: My Immortal

Another very emotional song! About the relationship between a girl and a guy, which is still very strong, although they've been together for quite a long time. Could it be that Amy dedicated this song to Ben?
7. "This truth drives me into madness." Which song is this from?

Answer: Whisper

Last song on the album, very powerful, about a girl who's just telling the truth about the world and saying how it can be such an unpleasant place to live in.
8. Now an easy one: "Frozen inside without your touch, without your love." Which song is it from?

Answer: Bring me to Life

Evanescence's first hit. An amazing video was made for this song, and the singer Paul McCoy from 12 Stones was asked to participate in the chorus of this song.
9. In the song "Whisper", you can hear a sort of chant in the end. It's in Latin. What does it mean?

Answer: Save us from danger, save us from evil

Amy Lee was in charge of all the choral arrangements on this album, which you can appreciate very well in the song "Haunted". Is there ANYTHING this girl can't do?
10. Where did Ben Moody and Amy Lee meet?

Answer: camp

Ben Moody heard Amy playing Meatloaf's "I'd do anything for love" on the piano in a youth camp, and walked over to her. Then she sang a few of the songs she had written herself, and Ben was blown away. He convinced her to join a band with him, and that's how Evanescence was created.
Source: Author retro_groove

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us