Quiz about How Well Do You Know Evanescences Music
Quiz about How Well Do You Know Evanescences Music

How Well Do You Know Evanescence's Music? Quiz


Evanescence are a small band from Little Rock, Arkansas. How well do you know the music they released before the "Fallen" album?

A multiple-choice quiz by schnifer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Author
schnifer
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
174,631
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1750
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many songs are on the "Origin" album? Hint

10
11
14
12

2. Why did Ben Moody walk out on the band during their 2003 tour? Hint

He didn't like touring
He was tired and wanted to go home
He wasn't making enough money
He and Amy Lee just grew apart

3. Which of these songs have featured on "Fallen", "Origin" AND the EP "Evanescence/Exodus"? Hint

Farther Away
Origin
Whisper
Imaginary

4. Finish this lyrics from the song "Surrender".
"No longer myself..."
Hint

... any more
... she's gone
... only her
... only you

5. How many songs are on the "Exodus" EP? (also known as the "Evanescence" EP) Hint

4
5
6
7

6. Evanescence performs covers of Nirvana's "Lithium" and Smashing Pumpkins "Zero" during their concerts.

True
False

7. Evanescence's first official DVD was called "Anywhere but Home"

True
False

8. Two guests had vocal lines in the song "Lies" ("Origin" album). Who were they? Hint

Brian Fitzsimmons and Stephanie Pierce
Bruch Pierce and Stephanie Fitzhugh
Bruce Fitzhugh and Amanda Price
Bruce Fitzhugh and Stephanie Pierce

9. Which song features the lyric "We're supposed to try and be real"? Hint

Away From Me
Understanding (Wash It All Away)
Lies
Origin

10. What was the B-side for "Bring Me To Life"? Hint

Further Away
Missing
There wasn't one
Farther Away


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many songs are on the "Origin" album?

Answer: 11

"Origin" was released by Bigwig Enterprises in 2000.
2. Why did Ben Moody walk out on the band during their 2003 tour?

Answer: He and Amy Lee just grew apart

Ben Moody met Amy Lee at a summer camp when she was playing a Meatloaf song on the piano.
3. Which of these songs have featured on "Fallen", "Origin" AND the EP "Evanescence/Exodus"?

Answer: Imaginary

"Whisper" was on "Origin" and "Fallen" and "Farther Away" was cut from the "Fallen" album. "Origin" was on the album of the same name. "Imaginary" featured on all three, though had slightly different lyrics and was more of a piano ballad on the earlier CDs.
4. Finish this lyrics from the song "Surrender". "No longer myself..."

Answer: ... only you

"Surrender" featured on a demo recorded in 2001-2002.
5. How many songs are on the "Exodus" EP? (also known as the "Evanescence" EP)

Answer: 7

The "Exodus" EP was released in 1999 and featured: "Where Will You Go", "Solitude", "Imaginary", "Exodus", "So Close", "Understanding" and "The End".
6. Evanescence performs covers of Nirvana's "Lithium" and Smashing Pumpkins "Zero" during their concerts.

Answer: False

In addition to Evanescence's own songs you can expect to hear at least one of these songs covered at an Evanescence gig.
"Heart Shaped Box" (Nirvana)
"Don't Fear the Reaper" (Blue Oyster Cult)
"Zero" (Smashing Pumpkins)
"Self Esteem" (Offspring)
"Sex Type Thing" (Stone Temple Pilots)
"My Tourniquet" (Soul Embraced)
"The Dolphins Cry" (Live)
"Only Happy When It Rains" (Garbage)
"Orestes" (A Perfect Circle)
7. Evanescence's first official DVD was called "Anywhere but Home"

Answer: True

Evanescence have recorded 2 albums ("Origin" and "Fallen") and 2 EPs ("Exodus" and "Sound Asleep")and 2 demos, 1 in 1997 the other in early 2000. Their songs have also appeared on "RIM vs Beta" (1998), "Automata Version 3.0" (2001), "We The Living, Vol. 3", "Daredevil Soundtrack" (2003) and "Punisher Soundtrack" (2004). They also released a DVD in 2005
8. Two guests had vocal lines in the song "Lies" ("Origin" album). Who were they?

Answer: Bruce Fitzhugh and Stephanie Pierce

Other guest performers on "Origin" are William James Boyd Esquire who played bass on "Away From Me" and Suvi Petrajajrvi, Sara Moore, Catherine Harris, and Samantha Strong provided vocals on "Field Of Innocence"
9. Which song features the lyric "We're supposed to try and be real"?

Answer: Understanding (Wash It All Away)

"Understanding" was the second song Amy Lee and Ben Moody wrote together and was the first of their songs to be played on the radio.
10. What was the B-side for "Bring Me To Life"?

Answer: Farther Away

According to the band "Bring Me To Life" is about discovering something (or someone) that awakens a feeling inside that you've never had before.
Source: Author schnifer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us