Quiz about Sweet Raptured Light It Ends Here Tonight
Quiz about Sweet Raptured Light It Ends Here Tonight

Sweet Raptured Light, It Ends Here Tonight Quiz


This is a typical lyric quiz regarding songs from "Fallen" and "Origin", as well as a variety of other songs not on those CD's.

A multiple-choice quiz by vixenrose. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Author
vixenrose
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,955
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
514
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "I walk by statues, never even made one chip, but if I could leave a mark, on the monument of the heart, I just might lay myself down, for a little more than I had the last day". What song are these lyrics from? Hint

Exodus
Anywhere
Understanding
So Close

2. "Breathe in and take my life in you". What song are these lyrics from? Hint

Ascension Of The Spirit
My Immortal
Surrender
Haunted

3. "Somehow I know that we can't wake again from this dream, it's not real, but it's ours". What song are these lyrics from? Hint

Before The Dawn
Anywhere
Imaginary
Taking Over Me

4. "Fallen angels at my feet, whispered voices at my ear, death before my eyes, lying next to me I fear". Hint

My Last Breath
Whisper
Surrender
Solitude

5. "I've been looking in the mirror for so long, that I've come to believe my soul's on the other side". What song do these lyrics come from? Hint

Away From Me
Missing
Breathe No More
Listen To The Rain

6. "I've tried so hard to tell myself that you're gone, but though you're still with me, I've been alone all along". What song do these lyrics come from?

Answer: (Two Words, song name)
7. "Cast me not away, say you'll be with me, for I know, I cannot, bear it all alone". Again, what song are these lyrics from? Hint

Bring Me To Life
My Last Breath
October
Understanding (Wash It All Away)

8. "If you need to leave the world you live in, lay your head down and stay a while, though you may not remember dreaming, something waits for you to breathe again." You guessed it - what song are these lyrics from?

Answer: (One Word, song name)
9. "I took their smiles and I made them mine, I sold my soul just to hide the light". What song are these lyrics from? Hint

Lies
Thoughtless
Farther Away
Tourniquet

10. "Say goodnight, don't be afraid, calling me, calling me, as you fade to black". Once more, what song are these lyrics from? Hint

My Last Breath
Going Under
Field Of Innocence
Even In Death


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "I walk by statues, never even made one chip, but if I could leave a mark, on the monument of the heart, I just might lay myself down, for a little more than I had the last day". What song are these lyrics from?

Answer: So Close

"So Close" is a song from the original "Evanescence" EP. More lyrics from this song are: "I've spent so much time, throwing rocks at your window, that I've never even knocked, on your front door".
2. "Breathe in and take my life in you". What song are these lyrics from?

Answer: Surrender

Surrender is a rather unique sounding song compared to a lot of their others. The line above is the first line in the chorus, the rest of the chorus is: "No longer myself, only you, there's no escaping me my love, surrender".
3. "Somehow I know that we can't wake again from this dream, it's not real, but it's ours". What song are these lyrics from?

Answer: Before The Dawn

A short, pretty song. More lyric examples: "Maybe tonight, we'll fly so far away, we'll be lost before the dawn".
4. "Fallen angels at my feet, whispered voices at my ear, death before my eyes, lying next to me I fear".

Answer: Whisper

"Whisper" is a song on both "Origin" and "Fallen", though the "Origin" version is more tech-no. This song first appeared on the "Sound Asleep" EP. Some more lyrics from "Whisper" are: "Catch me, as I fall, say you're here and it's all over now, speaking to the atmosphere, there's no one's here and I fall into myself".
5. "I've been looking in the mirror for so long, that I've come to believe my soul's on the other side". What song do these lyrics come from?

Answer: Breathe No More

"Breathe No More" is featured on both "Anywhere But Home" and the "Elektra Soundtrack". The next lines are: "All the little pieces, shattered, shards of me, too sharp to put back together, too small to matter".
6. "I've tried so hard to tell myself that you're gone, but though you're still with me, I've been alone all along". What song do these lyrics come from?

Answer: My Immortal

"My Immortal" is both on "Origin" and "Fallen", as well as the "Daredevil Soundtrack". It is probably the single most popular Evanescence song. Another of their most popular songs is "Bring Me To Life", which appeared with "My Immortal" on the "Daredevil Soundtrack".

More lyrics from this song are: "You used to captivate me, by your resonating light, now I'm bound by the life you left behind".
7. "Cast me not away, say you'll be with me, for I know, I cannot, bear it all alone". Again, what song are these lyrics from?

Answer: Understanding (Wash It All Away)

"Understanding", sometimes also known as "Wash It All Away", first appeared on the "Sound Asleep EP". Some more lyrics from this song are: "When the darkness fades away, dawn will break the silence, screaming in our hearts".
8. "If you need to leave the world you live in, lay your head down and stay a while, though you may not remember dreaming, something waits for you to breathe again." You guessed it - what song are these lyrics from?

Answer: Imaginary

This song is on both "Fallen" and "Origin" - though they each have a distinctly different version. These lyrics are from the "Origin" version. Instead of this verse, the "Fallen" version has "Don't say I'm out of touch, with this rampant chaos - your reality, I know well what lies beyond my sleeping refuge, the nightmare I built my own world to escape".

Other than that, the two versions have the same actual lyrics, but in a different order. "Imaginary" first appeared on the "Evanescence EP".
9. "I took their smiles and I made them mine, I sold my soul just to hide the light". What song are these lyrics from?

Answer: Farther Away

"Farther Away" is a song on "Anywhere But Home", and some editions of "Fallen". Other lyrics from this song are: "I'm numb to you - numb and deaf and blind, you give me all but the reason why".
10. "Say goodnight, don't be afraid, calling me, calling me, as you fade to black". Once more, what song are these lyrics from?

Answer: My Last Breath

"My Last Breath" is a song from "Fallen". More "My Last Breath" lyrics are: "Closing your eyes to disappear, you pray your dreams will leave you here, but still you wake, and know the truth - no one's there". As well as "Sweet raptured light, it ends here tonight", which I used for the title of the quiz.
Source: Author vixenrose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us