Quiz about Essence of Evanescence
Quiz about Essence of Evanescence

Essence of Evanescence Trivia Quiz


Here are some questions about the band and their music. There are also questions about the music videos. So good luck!

A multiple-choice quiz by resident_evil. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,218
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1447
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the name of Evanescence's debut cd? Hint

Anywhere But Home
Fallen
Origin
Evanescence

2. How old was Ben Moody when he first met Amy Lee? Hint

9
14
17
24

3. Which song was featured in the movie "Daredevil" along with "Bring Me To Life?"

Answer: (two words)
4. The band released a cd called "Origin".

True
False

5. What song are these lyrics from? "Look for me in the white forest hiding in a hollow tree". Hint

Haunted
My Last Breath
Tourniquet
Hello

6. In the music video "Everbody's Fool" what type of food was shown in the beginning? Hint

candy
cheese
pizza
burgers

7. In what year was the "Whisper/Sound Asleep EP" released? Hint

1999
1997
2000
2001

8. In the "Going Under" music video, what was Amy doing in the opening scenes? Hint

walking on stage
singing on stage
getting makeup put on her
swimming under water

9. What happens to Amy in the "Bring Me To Life" music video? Hint

she goes to the hospital
she gets drowned
she falls off a building
she gets arrested

10. What music video was shot in black and white? Hint

Going Under
Bring Me To Life
My Immortal
Everybody's Fool


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of Evanescence's debut cd?

Answer: Origin

"Origin" was the the band's first full length release, a demo cd.
2. How old was Ben Moody when he first met Amy Lee?

Answer: 14

Amy Lee was only thirteen when they met, at summer camp. Ben fell in love with her voice. She was playing Meatloaf's "I'd Do Anything For Love(But I Won't Do That)" at a piano when he first met her.
3. Which song was featured in the movie "Daredevil" along with "Bring Me To Life?"

Answer: My Immortal

"Bring Me To Life" was the band's first single. Followed by "Going Under" and then "My Immortal". "Bring Me To Life" and "My Immortal" were also on the "Daredevil" album.
4. The band released a cd called "Origin".

Answer: True

"Origin" was released in 2000. Here are the songs: "Origin", "Whisper", "Imaginary", "My Immortal", "Where Will You Go", "Field Of Innocence", "Even In Death", "Anywhere", "Lies", "Away From From Me", and "Eternal". It was re-released in 2003.
5. What song are these lyrics from? "Look for me in the white forest hiding in a hollow tree".

Answer: My Last Breath

"My Last Breath" was track number ten on the album "Fallen". "Hold on to me love, you know I can't stay long," these are the opening lyrics to the song.
6. In the music video "Everbody's Fool" what type of food was shown in the beginning?

Answer: pizza

In the beginnning of the music video, we see Amy putting a pepperoni pizza on the table.
7. In what year was the "Whisper/Sound Asleep EP" released?

Answer: 1999

The "Whisper/Sound Asleep EP" was released in August 1999. The EP contains the following songs "Give Unto Me (Sound Asleep)", "Whisper", "Understanding (Sound Asleep Version)", "Forgive Me", "Understanding (Original Version)", and "Ascension of the Spirit."
8. In the "Going Under" music video, what was Amy doing in the opening scenes?

Answer: getting makeup put on her

This music video took place mostly under water. Amy sees distorted faces on the fans and band members when she is singing on stage.
9. What happens to Amy in the "Bring Me To Life" music video?

Answer: she falls off a building

In the beginning of the music video, we see Amy sleeping. She is awoken by the music playing. She climbs up the building to the window where the loud music is playing. When Paul McCoy sees her, he opens the window. Amy falls and he catches her. But he lets go because he can't pull her inside the window.
10. What music video was shot in black and white?

Answer: My Immortal

"My Immortal" was the band's third single. We see Ben playing the piano in the video. This music video was made when Ben decided to leave the group. Ben only made an appearance in the video.
Source: Author resident_evil

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us