Quiz about Evanescence Compilation of Lyrics
Quiz about Evanescence Compilation of Lyrics

Evanescence: Compilation of Lyrics Quiz


Think you've got all the lyrics to ANY Evanescence song? Let's find out.

A multiple-choice quiz by PatrickFury. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Author
PatrickFury
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
250,997
Updated
Jul 23 22
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
1630
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "My God, my tourniquet, return to me ___________" what? Hint

Salvation
Your sanction
Starvation
My sanity

2. The original version of the song "Haunted" has the word "raping" in the second chorus.

True
False

3. The lyrics: "Couldn't hide the emptiness, you let it show," is from which of the following songs? Hint

Even in Death
Snow White Queen
Lithium
Going Under

4. Evanescence did a radio cover of Nirvana's song "Smells Like Teen Spirit."

True
False

5. "Crawling through this world as disease flows through my veins." What song do these lyrics belong to? Hint

Give Unto Me
Farther Away
Away From Me
My Immortal

6. "But I know who you are. You're the one who cries when you're alone." Fit the lyrics with the correct song. Hint

Unimportant
Lacrymosa
Everybody's Fool
Where Will You Go?

7. Which of the following lines begin the chorus of "Snow White Queen?" Hint

Don't cry to me, if you loved me...
Soon I know you'll see...
You belong to me...
All our lives, we've been waiting...

8. "It's not what it seems, not what you think," belongs to what song? Hint

Cloud Nine
I Must be Sleeping
I Must Be Dreaming
Hallucinate

9. "Don't want your hand this time, I'll save myself." Lyrics to which popular Evanescence song? Hint

Going Under
Call Me When You're Sober
Bring Me To Life
My Immortal

10. What song did NOT appear on the soundtrack of any Marvel inspired films? Hint

My Immortal
Breathe No More
Bring Me To Life
My Last Breath

11. Which of the following was NOT something Amy called herself in the song "Farther Away?" Hint

A thief
A fake
A whore
A Liar

12. How does "Sweet Sacrifice" begin? Hint

I hold my breath as this life starts to take its toll.
It's true, we're all a little insane.
Don't deny, sweet sacrifice.
Please, please forgive me.

13. In "Sweet Sacrifice," where does Amy say fear only exists? Hint

Our minds.
Our eyes.
Our hearts.
Our dreams.

14. "You won't cry for my absence I know, you forgot me long ago. Am I that unimportant? Am I so insignificant?" These lyrics belong to the song "So Close."

True
False

15. "Where has my heart gone? Trapped in the eyes of a stranger. Oh I, I want to go back to believing in everything..." What song do these lyrics belong to? Hint

Like You
Fields of Paper Flowers
Fields of Innocence
Everybody's Fool

16. "Because we said goodnight, but not goodbye," belongs to the song "The Long Farewell."

True
False

17. "Defiantly you see me walking away to see the pain you put me through (racing through you). Lost in your games to change the same" are lyrics to which song? Hint

Farther Away
October
Anything For You
Forever Gone, Forever You

18. Find the lyrics to "Understanding." Hint

Can't wash it all away
I can see your star.
Frozen inside without your love, darling.
I'll believe all your lies, just pretend you love me.

19. "Lock the last open door, my ghosts are gaining on me" belongs to the song "The Open Door."

True
False

20. Which of the following is NOT one of Amy's 'only' in the song "October." Hint

My Only Joy
My Only Life
My Only Breath
My Only Hope

21. "Never understood this life, and you're right, I don't deserve you." These are lyrics to the song "Understanding."

True
False

22. Which of the following ends the first chorus to "Even in Death." Hint

Even in death our love goes on
Moonlight on the soft brown earth leads me to where you lay.
I will stay forever here with you
But no bonds can hold me from the sight of my love.

23. "I want to DIE," is screamed in what song? Hint

Even in Death
Forgive Me
Tourniquet
My Last Breath

24. "But who can decide what they dream, and dream I do" are lyrics from which song? Hint

Goodnight
I Must Be Dreaming
Taking Over Me
Solitude

25. "Somehow I know that we can't wake again from this dream." What song do these lyrics belong to? Hint

Before the Dawn
So Close
Goodnight
I Must Be Dreaming


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "My God, my tourniquet, return to me ___________" what?

Answer: Salvation

From the song "Tourniquet" on their hit album "Fallen."
2. The original version of the song "Haunted" has the word "raping" in the second chorus.

Answer: True

The second chorus is: "Wanting me, watching me. I can feel you pull me down. Saving me, raping me. Wanting me..."
3. The lyrics: "Couldn't hide the emptiness, you let it show," is from which of the following songs?

Answer: Lithium

These are lyrics from Evanescence's CD, "The Open Door," with the track "Lithium."
4. Evanescence did a radio cover of Nirvana's song "Smells Like Teen Spirit."

Answer: False

Evanescence covered the song "Heart Shaped Box" on live radio, but not "Smells Like Teen Spirit."
5. "Crawling through this world as disease flows through my veins." What song do these lyrics belong to?

Answer: Away From Me

These are from the song "Away From Me," which was featured on Evanescence's CD, "Origin."
6. "But I know who you are. You're the one who cries when you're alone." Fit the lyrics with the correct song.

Answer: Where Will You Go?

These are actually from the little known song "Where Will You Go."
7. Which of the following lines begin the chorus of "Snow White Queen?"

Answer: You belong to me...

"Snow White Queen"'s chorus is "You belong to me, my snow white queen. There's nowhere to run, so let's just get it over. Soon I know you'll see, you're just like me. Don't scream anymore, my love, cuz all I want is you."
8. "It's not what it seems, not what you think," belongs to what song?

Answer: I Must Be Dreaming

These are lyrics from one of Evanescence's earlier EPs called "I Must Be Dreaming."
9. "Don't want your hand this time, I'll save myself." Lyrics to which popular Evanescence song?

Answer: Going Under

These lyrics belong to the hit "Going Under." Because of misconstrued assumptions about the song, Amy had to clear the band's reputation of any religious alignment.
10. What song did NOT appear on the soundtrack of any Marvel inspired films?

Answer: My Last Breath

"My Immortal" and "Bring Me To Life" were both featured on the "Daredevil" Soundtrack, while "Breathe No More" was featured on "Elektra."
11. Which of the following was NOT something Amy called herself in the song "Farther Away?"

Answer: A fake

Amy sings "And now I see what I really am; a thief, a whore, and a liar."
12. How does "Sweet Sacrifice" begin?

Answer: It's true, we're all a little insane.

"Sweet Sacrifice" appears on Evanescence's album, "The Open Door." It starts off "It's true, we're all a little insane. But oh-so-cold, now that I'm unchained."
13. In "Sweet Sacrifice," where does Amy say fear only exists?

Answer: Our minds.

"Fear is only in our minds, but it's taking over all the time," is what she sings as the pre-chorus.
14. "You won't cry for my absence I know, you forgot me long ago. Am I that unimportant? Am I so insignificant?" These lyrics belong to the song "So Close."

Answer: False

These lyrics actually belong to the song "Missing."
15. "Where has my heart gone? Trapped in the eyes of a stranger. Oh I, I want to go back to believing in everything..." What song do these lyrics belong to?

Answer: Fields of Innocence

The lyrics actually belong to "Fields of Innocence," a track on "Origin."
16. "Because we said goodnight, but not goodbye," belongs to the song "The Long Farewell."

Answer: False

These lyrics actually belong to the song "Goodnight." Imagine that.
17. "Defiantly you see me walking away to see the pain you put me through (racing through you). Lost in your games to change the same" are lyrics to which song?

Answer: Forever Gone, Forever You

"Forever Gone, Forever You" is an upbeat, techno song.
18. Find the lyrics to "Understanding."

Answer: Can't wash it all away

"Understanding" was Evanescence's first actual single that debuted mainly in their home state of Arkansas. "Frozen inside..." is from "Bring Me to Life," "I can see your star" is from the song "Your Star," and "I'll believe all your lies..." is from "Anything For You."
19. "Lock the last open door, my ghosts are gaining on me" belongs to the song "The Open Door."

Answer: False

Actually, these lyrics belong to the song "All That I'm Living For."
20. Which of the following is NOT one of Amy's 'only' in the song "October."

Answer: My Only Breath

The chorus of "October" consists of many of Amy's onlys.

"My only My only hope,(All the times I've tried). My only peace, (To walk away from you). My only joy, My only strength,(I fall into your abounding grace). My only power, my only life,(And love is where I am)."
21. "Never understood this life, and you're right, I don't deserve you." These are lyrics to the song "Understanding."

Answer: False

These lyrics belong to the song "Only One," from "The Open Door."
22. Which of the following ends the first chorus to "Even in Death."

Answer: Even in death our love goes on

The FIRST chorus to "Even in Death" is: "I will stay forever here with you, my love. The softly spoken words you gave me. 'Even in death our love goes on.'"
23. "I want to DIE," is screamed in what song?

Answer: Tourniquet

The scream is heard right after the bridge of "return to me salvation." It's faint, but audible.
24. "But who can decide what they dream, and dream I do" are lyrics from which song?

Answer: Taking Over Me

These are some of the opening lines of the "Fallen" track "Taking Over Me."
25. "Somehow I know that we can't wake again from this dream." What song do these lyrics belong to?

Answer: Before the Dawn

These lyrics belong to the song "Before the Dawn."
Source: Author PatrickFury

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us