Quiz about Evanescence Lyrics Mixture
Quiz about Evanescence Lyrics Mixture

Evanescence Lyrics Mixture Trivia Quiz


This quiz contains lyrics from various Evanescence albums and even some lyrics that aren't on any album yet. Just name the song the lyrics are from. Hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by MovieQueen3. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Author
MovieQueen3
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,563
Updated
Jul 23 22
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1099
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which song is "Shouldn't have let you torture me so sweetly, now I can't let go of this dream" from? Hint

Good Enough
Taking Over Me
Sweet Sacrifice
Before The Dawn

2. What song are these lyrics: "Has no one told you she's not breathing, hello, I'm your mind giving you someone to talk to" from? Hint

My Last Breath
Hello
Taking Over Me
My Immortal

3. In which song do these lyrics come from: "Fear is only in our minds taking over all the time"? Hint

All That I'm Living For
Good Enough
Sweet Sacrifice
Call Me When You're Sober

4. What song are these lyrics from: "You saw me mourning my love for you , and touched my hand, I knew you loved me then"? Hint

Taking Over Me
Field Of Innocence
Everybody's Fool
Before The Dawn

5. Which song do these lyrics come from: "I want to go back to believing in everything and knowing nothing at all"? Hint

Lithium
Field Of Innocence
Lacrymosa
Tourniquet

6. Which song do these lyrics hail from: "Meet me after dark again and I'll hold you, I am nothing more than to see you there"? Hint

Before The Dawn
Missing
Goodnight
The Last Song I'm Wasting On You

7. These lyrics: "You don't remember my name, I don't really care, can we play the game your way?" are from which song? Hint

Cloud Nine
Your Star
Lose Control
Snow White Queen

8. These lyrics belong to which song? "The words have been drained from this pencil, sweet words that I want to give you, and I cant sleep , I need to tell you goodnight." Hint

The Last Song I'm Wasting On You
You
Haunted
Before The Dawn

9. These lyrics are from which song? "Sparkling grey, through my own veins, I am more than a whisper, any sudden movement of my heart, and I know, I know I'll have to watch them pass away." Hint

Angel Of Mine
The Only One
You
The Last Song I'm Wasting On You

10. These lyrics are from which song? "You know I cant stay long all I wanted to say was that I love you and that I'm not afraid. Can you hear me? Can you feel me in your arms?" Hint

Tourniquet
Haunted
Smile
My Last Breath

11. Which song are these lyrics from? "I'm Dying, praying, and bleeding, I'm screaming, am I too lost to be saved, am I too lost?" Hint

Going Under
Tourniquet
Sweet Sacrifice
Weight Of The World

12. Which song do these lyrics hail from? "Perfect by nature, icons of self indulgence just what we all need, more lies about our world that never was and never will be." Hint

Everybody's Fool
Lithium
Like You
Haunted

13. These beautiful lyrics are from which song? "I linger in the doorway of alarm clock screaming monsters calling my name, let me stay where the wind will whisper to me, where the rain drops as they're falling tell a story" Hint

Paper Flowers
Everybody's Fool
Tourniquet
Imaginary

14. Which song are these lyrics from: "I can feel the night beginning, separate me from the living, understanding me after all I've seen" ? Hint

Snow White Queen
Good Enough
Lithium
All That I'm Living For

15. And to which song do these lyrics hail from? "Come to bed, don't make me sleep alone, couldn't hide the emptiness you let it show. Never wanted it to be so cold, just didn't drink enough to say you love me. I cant hold on to me, wonder what's wrong with me." Hint

Sweet Sacrifice
All That I'm Living For
Lithium
Your Star


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song is "Shouldn't have let you torture me so sweetly, now I can't let go of this dream" from?

Answer: Good Enough

This is from "Good Enough". The song is from the "Open Door" album which was released on October third of 2006. When offered a cameo in the film "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" (2005), Amy requested that she play a character who gets killed.
2. What song are these lyrics: "Has no one told you she's not breathing, hello, I'm your mind giving you someone to talk to" from?

Answer: Hello

The song "Hello" is from the album "Fallen". This is one of my favorite songs from the "Fallen" album.
3. In which song do these lyrics come from: "Fear is only in our minds taking over all the time"?

Answer: Sweet Sacrifice

This song is also from the album "The Open Door". Ben Moody first met Amy Lee at a youth camp, and when he heard her singing and playing the piano, he wanted her to join a band with him.
4. What song are these lyrics from: "You saw me mourning my love for you , and touched my hand, I knew you loved me then"?

Answer: Taking Over Me

This is from their six times platinum album "Fallen". "Bring Me To Life" was their first single, and it became the theme for the movie "Daredevil".
5. Which song do these lyrics come from: "I want to go back to believing in everything and knowing nothing at all"?

Answer: Field Of Innocence

This song is from their album "Origin". These words speak a lot to me, and I think it is a truly great song. The album "Origin" is a rare find, but I suggest you buy it if you are a die hard Evanescence fan.
6. Which song do these lyrics hail from: "Meet me after dark again and I'll hold you, I am nothing more than to see you there"?

Answer: Before The Dawn

This song is also from their album "Origin". Their music is influenced by Björk, Danny Elfman, and Tori Amos.
7. These lyrics: "You don't remember my name, I don't really care, can we play the game your way?" are from which song?

Answer: Lose Control

This song is also from "The Open Door" album. Amy Lee's favorite music artists are: Tori Amos, Nirvana, Michael Jackson, NIN (Trent Reznor), Björk and Coldplay.
8. These lyrics belong to which song? "The words have been drained from this pencil, sweet words that I want to give you, and I cant sleep , I need to tell you goodnight."

Answer: You

This song is unreleased, although I wish everyone could hear this song, I don't think Amy Lee wanted it to be heard.
9. These lyrics are from which song? "Sparkling grey, through my own veins, I am more than a whisper, any sudden movement of my heart, and I know, I know I'll have to watch them pass away."

Answer: The Last Song I'm Wasting On You

This song is very beautiful in my opinon, and is of course unreleased on CD. It is possible to hear it online.
10. These lyrics are from which song? "You know I cant stay long all I wanted to say was that I love you and that I'm not afraid. Can you hear me? Can you feel me in your arms?"

Answer: My Last Breath

This song is from their "Fallen" album. And some more interesting information: Amy Lee has a cat named Zero.
11. Which song are these lyrics from? "I'm Dying, praying, and bleeding, I'm screaming, am I too lost to be saved, am I too lost?"

Answer: Tourniquet

Also from their "Fallen" album. Their first album was released in 1998 and was titled "Evanescence EP". It includes the songs: "Where Will You Go", "Solitude", "Imaginary", "Exodus", "So Close", "Understanding", and "The End (outro)".
12. Which song do these lyrics hail from? "Perfect by nature, icons of self indulgence just what we all need, more lies about our world that never was and never will be."

Answer: Everybody's Fool

From the album "Fallen". This song also has a music video and can be viewed on the live CD and DVD album "Anywhere But Home" which was released in November of 2004.
13. These beautiful lyrics are from which song? "I linger in the doorway of alarm clock screaming monsters calling my name, let me stay where the wind will whisper to me, where the rain drops as they're falling tell a story"

Answer: Imaginary

This is song is from their album "Fallen". There are two "Imaginary" songs. Their first one is from the album "Evanescence EP" which sounds a little different from their second version on this album.
14. Which song are these lyrics from: "I can feel the night beginning, separate me from the living, understanding me after all I've seen" ?

Answer: All That I'm Living For

Also from their album "The Open Door". Amy Lee is married to Josh Hartzler as of May 6th, 2007. Amy Lynn Lee was born on December 13, 1981 in Riverside California.
15. And to which song do these lyrics hail from? "Come to bed, don't make me sleep alone, couldn't hide the emptiness you let it show. Never wanted it to be so cold, just didn't drink enough to say you love me. I cant hold on to me, wonder what's wrong with me."

Answer: Lithium

This song is from "The Open Door", there is also a music video for it. A very beautiful one in my opinion. Amy is describing her band in this quote: "We're definitely a rock band," says the 20-year-old Lee. "But the twist is that the band's music is epic, dramatic, dark rock."
Source: Author MovieQueen3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us