Quiz about The Hardest Evanescence Quiz Youll Ever Take
Quiz about The Hardest Evanescence Quiz Youll Ever Take

The Hardest Evanescence Quiz You'll Ever Take!


This quiz will test your knowledge of Evanescence's lyrics from any song, any album, plus a bit of miscellaneous trivia about Evanescence.

A multiple-choice quiz by Codyy. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Evanescence

Author
Codyy
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
241,835
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1042
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The line "I've woken now, to find myself, I am lost in the shadows of my own!" is from a song on which album? Hint

Sound Asleep EP
Fallen
Origin
Evanescence EP

2. On what album is the song with the line "I've been watching you from a distance" on? Hint

Evanescence EP
Away From Me
Fallen
Sound Asleep EP

3. "Not tormented daily, defeated by you" is a line from a song on which album? Hint

Fallen
Solitude
Origin
Evanescence EP

4. Which song talks about Amy having a black backpack stuffed with broken dreams? Hint

Exodus
Where Will You Go?
Anywhere
The End

5. In the song, "Fields of Innocence" there is a Latin hymn sung, the first line is "Iesu, Rex admirabilis" this means? Hint

Glorius one, King of all!
Go, You can't give up!
Sweet Lord, Ruler of my soul!
O Jesus, King most wonderful!

6. "We're leaving here tonight, no need to tell anyone, they'd only hold us down!" are lyrics from a song inspired by? Hint

Titanic (The Movie)
The death of Amy Lee's young sister.
Shakespeare's "Rome and Juliet"
Robert Frost's "Nothing Gold Can Stay"

7. The song "My Immortal" was derived from a poem written by? Hint

Amy Lee
Terry Balsamo, guitarist
John LeCompt, former guitarist
Ben Moody, former guitarist/co-founder

8. The song "Ascension of the Spirit" consists mostly of music played by what instrument? Hint

A Cello
A Synthesizer
A Piano
None! The song is mostly silence.

9. The song "Listen to the Rain" was written by Amy Lee and performed by? Hint

Amy Lee and David Hodges
Ben Moody's Church Congregation
Amy's High School Choir
The Millenium Choir

10. What is so interesting about the song "Give Unto Me"? Hint

A version of the song has been recorded for every CD before "Fallen."
It is the only song recorded by Evanescence that was not written by a member of the band.
It has both an instrumental and regular version, both very different from one another.
This was the very first song ever recorded by the band.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The line "I've woken now, to find myself, I am lost in the shadows of my own!" is from a song on which album?

Answer: Origin

These lyrics come from the song "Away From Me" on Evanescence's demo album, "Origin." A similar line in the song uses almost the exact same words: "I've woken now to find myself in the shadows of all I have created."
2. On what album is the song with the line "I've been watching you from a distance" on?

Answer: Evanescence EP

These lyrics are from the song "Give Unto Me" which was recorded on the "Evanescence" EP.
3. "Not tormented daily, defeated by you" is a line from a song on which album?

Answer: Fallen

These lyrics come from the song "Going Under." The song did well in the charts when it was released off of the album "Fallen."
4. Which song talks about Amy having a black backpack stuffed with broken dreams?

Answer: Exodus

The song "Exodus" comes from the "Exodus" EP. It's a rather simple vocal/piano composition, but very moving.
5. In the song, "Fields of Innocence" there is a Latin hymn sung, the first line is "Iesu, Rex admirabilis" this means?

Answer: O Jesus, King most wonderful!

"Iesu, Rex admirabilis" is taken from the latin hymn titled just that. This is spoken just before the man speaks his words in the background. "Fields of Innocence" was released on "Origin."
6. "We're leaving here tonight, no need to tell anyone, they'd only hold us down!" are lyrics from a song inspired by?

Answer: Shakespeare's "Rome and Juliet"

Amy wrote this song after being deeply touched by Shakespeare's "Romeo and Juliet." This song is featured on the "Origin" demo album.
7. The song "My Immortal" was derived from a poem written by?

Answer: Ben Moody, former guitarist/co-founder

"My Immortal" was a hit single from the album "Fallen." It was based on a poem written by Ben when he was only 15 years old.
8. The song "Ascension of the Spirit" consists mostly of music played by what instrument?

Answer: None! The song is mostly silence.

The real, full length version of the song is difficult to find for it consists of about 8 minutes of silence, interrupted by two movie sound clips. It all comes together in a beautiful instrumental at the very end, which is what the majority of people hear when they find the abridged version, which cuts off the silence and movie sound clips.
9. The song "Listen to the Rain" was written by Amy Lee and performed by?

Answer: Amy's High School Choir

Amy's high school choir sang the song which was initially intended to be placed in the song "Eternal" which consists of many parts. "Eternal" was put on the "Origin" demo CD, merged with the song "Demise" and omitting "Listen to the Rain."
10. What is so interesting about the song "Give Unto Me"?

Answer: It has both an instrumental and regular version, both very different from one another.

The instrumental version of the song can be found on the "Sound Asleep" EP. The regular, vocal version can be found on the "Evanescence" EP.
Source: Author Codyy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us