FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Lyrics Mixture Quizzes, Trivia and Puzzles
Lyrics Mixture Quizzes, Trivia

Lyrics Mixture Trivia

Lyrics Mixture Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »

Fun Trivia
558 Lyrics Mixture quizzes and 7,812 Lyrics Mixture trivia questions.
1.
  Mambo for Whoever    
Collection Quiz
 10 Qns
"Song for Whoever" vs "Mambo No.5"
"Song for Whoever" by the Beautiful South and "Mambo No. 5" by Lou Bega both feature lists of girls names - can you pull out the right ones for the right song?
Average, 10 Qns, Red_John, Jul 06 24
Average
Red_John
Jul 06 24
162 plays
2.
  Finish The Lyrics Test    
Multiple Choice
 10 Qns
Finish the line to these music lyrics. Most of the songs are fairly old. Good Luck and enjoy.
Easier, 10 Qns, PLaydolly, Jan 17 06
Easier
PLaydolly
34008 plays
3.
  Let's Karaoke!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It's time to pick up your microphone and guess the lines to these favourite karaoke songs.
Average, 10 Qns, Plodd, Nov 06 19
Average
Plodd
Nov 06 19
8990 plays
4.
  I Reflected Deeply and By the Water   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you a line or lines from ten sections from well known songs. See if you know the correct line that follows on from each. Have Fun!
Easier, 10 Qns, Creedy, May 29 12
Easier
Creedy gold member
4557 plays
5.
Missing Lyrics
  Missing Lyrics    
Photo Quiz
 10 Qns
Can you complete these lyrics from the clues given?
Average, 10 Qns, Creedy, Apr 15 15
Average
Creedy gold member
1403 plays
6.
  Song Lyrics, How Sad or How Happy   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match these lyrics with the songs title.
Easier, 10 Qns, bigjohnsludge, Jan 04 20
Easier
bigjohnsludge gold member
Jan 04 20
2799 plays
7.
  Songs We Loved by Team SLAG   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I'd sure appreciate it if you would give me either the next line of the lyrics or the artist's name, whichever is required. AND, I hope you get them all right.
Average, 15 Qns, habitsowner, Apr 19 15
Average
habitsowner
5158 plays
8.
  Missing Lyric Words    
Multiple Choice
 10 Qns
This is music from the radio, tv or movies. Good Luck! Oldies and now.
Average, 10 Qns, Sydney12345, Jul 05 10
Average
Sydney12345
14677 plays
9.
  Second Lines of Classic Rock Songs   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I've made a quiz on second lines of classic rock songs because the title is in the first line. All of these songs except one had (and still have) a lot of airplay. Good luck!
Average, 10 Qns, knto, Jun 14 23
Average
knto
Jun 14 23
3390 plays
10.
  Quid Pro Crow   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Can you select the correct lines of lyrics from these fifteen well known songs that have set the world singing through different periods of history?
Average, 15 Qns, Creedy, Jan 26 19
Average
Creedy gold member
Jan 26 19
982 plays
trivia question Quick Question
Who sings "The Real Slim Shady"?

From Quiz "Music Mixture 5"




11.
  Classic Rock and Metal Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz ranging from easy to difficult questions about lyrics of classic rock. I will give you a line of song and you tell me what artist or song it is depending on the question.
Average, 10 Qns, ginoo9, Nov 24 11
Average
ginoo9
5263 plays
12.
  Songs With Meaning    
Multiple Choice
 10 Qns
As a music buff, I love songs that have some kind of special meaning to them, what about you? The songs in this quiz all have meaning to them, so enjoy and good luck!
Average, 10 Qns, loveormusic88, Dec 28 10
Average
loveormusic88
3251 plays
13.
  Lyrics Lyrics Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is a mixture of lyrics from Rock and Roll songs. ENJOY!
Average, 10 Qns, gregorygzik, Dec 08 18
Average
gregorygzik
Dec 08 18
6643 plays
14.
  More Second Lines of Classic Rock Songs    
Multiple Choice
 10 Qns
Back by popular demand: Another quiz giving you the second line of a classic rock song with a few clues to hopefully help you out. The title of the song is in the first line. Enjoy the quiz!
Average, 10 Qns, knto, Feb 25 17
Average
knto
1185 plays
15.
  I Didn't Say That! Doggone Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
What would happen if you changed one word in a major hit song's lyrics to a "dog related" word? Can you name the original artist/band for these doggone hits? I'll give you the year as a hint.
Average, 10 Qns, GBfan, Jan 20 22
Average
GBfan gold member
Jan 20 22
298 plays
16.
  Mixed Bag Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for die hard music lovers. You have to have knowledge of different music genres to do well on this quiz. The songs in this quiz span from the year 1978 to 2010.
Average, 10 Qns, loveormusic88, Mar 13 14
Average
loveormusic88
1843 plays
17.
  GC, Fall Out Boy and Panic! At the Disco Lyrics    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a lyrics quiz on three of my favourite bands.
Average, 15 Qns, SomeKindOfSin, Sep 02 06
Average
SomeKindOfSin
3591 plays
18.
  Are We There Yet?    
Multiple Choice
 10 Qns
From bored housewives to anxious children, we've all been asked the question made famous by cartoon celebrity, Bart Simpson. This quiz,"Are We There Yet?", is just one answer to the Fun trivia challenge by player "jmorrow".
Average, 10 Qns, asawdust, Mar 09 18
Average
asawdust gold member
Mar 09 18
1156 plays
19.
  Played Backwards It Sounds Better    
Multiple Choice
 10 Qns
Music should be listened to and enjoyed forwards. Yet, some artists write lyrics that have backwards messages and many people make a hobby out of listening to music backwards. What do you know about backwards lyrics among popular rock and metal songs?
Difficult, 10 Qns, Blubernabber1, May 11 10
Difficult
Blubernabber1
767 plays
20.
  Mixed Chick Music Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
All girl music from 1975-2005.
Difficult, 10 Qns, atkineve, Oct 20 05
Difficult
atkineve
393 plays
Related Topics
  Music Mixture [Music] (3816 quizzes)

  2000s Lyrics [Music] (29 quizzes)

  Lyrics Mixture [Humanities] (89 quizzes)

  Music: Something in Common [Music] (2003 quizzes)


Lyrics Mixture Trivia Questions

1. "On a dark desert highway, cool wind in my hair Warm smell of COLLIES, rising up through the air" (1976)

From Quiz
I Didn't Say That! Doggone Lyrics

Answer: Eagles

"Hotel California" was the Eagles masterpiece album. Released in 1976, Don Henley and Glenn Frey knew they needed a big album to compete with the success of their multi-platinum "Greatest Hits" album the previous year. The missing word here is "Colitas", a presumptive Mexican slang word for marijuana.

2. Eleanor Rigby picks up the ... ?

From Quiz Quid Pro Crow

Answer: Rice

"Eleanor Rigby", a song about all the lonely people in the world, was written by the Beatles in 1966. It was released as a single in that year, while also appearing on their "Revolver" album. Though the composition of this song has been credited to both Lennon and McCartney, it was McCartney who wrote the major part of it. Its original title was supposed to be "Miss Daisy Hawkins". McCartney said Father McKenzie, one of the characters in the song, who was "writing the words of a sermon that no one will hear" and sits darning his socks alone, was also given a different name in the early stages of composing this song. He was going to be Father McCartney, but Paul changed that because he thought people would think the song was about his sad father darning his socks - when in fact his "Dad's a happy lad".

3. This 1976 song has the second line "I think I should be goin', yeah. Time doesn't wait for me, it keeps on rollin'". It was released by a northeastern US band in 1976. What is the title of the song?

From Quiz Second Lines of Classic Rock Songs

Answer: Long Time

It's been such a Long Time I think I should be goin', yeah Time doesn't wait for me It keeps on rollin' This was written by Tom Scholz and performed by Boston on their debut album. Along with the lead-in instrumental "Foreplay", this song is one of the most difficult for me not to crank up the volume when it comes on.

4. What song are these lyrics from: "I'm not Mr. Nsync I'm not what your friends think"?

From Quiz Mixed Bag Lyrics

Answer: The Way I Am

This song is by rapper Eminem. It is off of his 2000 album "The Marshall Mathers LP". The song was released on Septempter 7, 2000 in the US.

5. Name this song: "Lord make me a rainbow, I'll shine down on my mother. She'll know I'm safe with you when she stands under my colors"

From Quiz Songs With Meaning

Answer: If I Die Young

This song is by the country band, The Band Perry and was released on country radio in the spring of 2010. Lead singer Kimberly Perry wrote this song and claims in an interview with country magazine, The Boot that the song isn't really about death. Its about making the best out of whatever time you have on earth, wither it be two years or a hundred years. The Band Perry consists of Kimberly Perry and her younger brothers Reid and Neil.

6. "L.A. is a great big freeway Put a hundred down and buy a car In a week, maybe two, they'll make you a star." Which Grammy award singer was lost on her way home?

From Quiz Are We There Yet?

Answer: Dionne Warwick

This karaoke favorite, "Do You Know the Way to San Jose?", written by Burt Bacharach and Hal David, should have asked another question - "Are We There Yet?"

7. Which Led Zeppelin song contains these lyrics: "And as we wind on down the road, shadows taller than our souls"?

From Quiz Classic Rock and Metal Lyrics

Answer: Stairway to Heaven

These lyrics are from the classic song "Stairway to Heaven" by Led Zeppelin found on their unnamed album affectionately referred to as Zoso.

8. What are the lyrics to the end of this phrase? Song: "All My Loving" Band: The Beatles "Close your eyes and I'll kiss you..."

From Quiz Lyrics Lyrics Lyrics

Answer: Tomorrow I'll miss you

This song was the very first song that lead singer Paul McCartney wrote the lyrics to before the music.

9. Which song and band are these lyrics from? "Captivate me I want good thoughts inside of my head If I fall down would you come around And pick me right up off the ground?"

From Quiz GC, Fall Out Boy and Panic! At the Disco Lyrics

Answer: Good Charlotte - "The Motivation Proclamtion"

This is my favourite Good Charlotte song because of its simple yet inspiring lyrics. It makes me want to get up and do something about my life. Plus, its catchy too. It was also the second single from their first full length album.

10. From whose hygienically challenged titled song do the following lyrics come from: "I think shy is boring."?

From Quiz Mixed Chick Music Lyrics

Answer: ani difranco

This song is off of the album "Puddle Dive".

11. 'Puff the magic dragon, lived by the____.'

From Quiz Finish The Lyrics

Answer: Sea

From 'Puff The Magic Dragon' by Peter, Paul, and Mary.

12. "Well, you can tell by the way I use my walk..." What is the follow up line from this great Bee Gees number "Stayin' Alive"?

From Quiz I Reflected Deeply and By the Water

Answer: I'm a woman's man: no time to talk

"Stayin" Alive" is the signature song from the movie "Saturday Night Fever". The song was released in December 1977 and hit number one on the charts by February, 1978. The movie, released in America, starred John Travolta. It was made with a budget of two and a half million dollars - and grossed over $282,000,000 at the Box Office. Wow!

13. What song are these lyrics from: "He's the hairy-handed gent who ran amuck in Kent Lately he's been overheard in Mayfair"?

From Quiz Mixed Bag Lyrics

Answer: Werewolves of London

This song is by rocker Warren Zevon and is off of his 1978 album "Excitable Boy". The song reached number 21 on the American Top 40 charts. It is the only single by Warren Zevon to chart in the US.

14. Name this R&B song: "His health is fading and he doesn't know why, 3 letters took him to his final resting place."

From Quiz Songs With Meaning

Answer: Waterfalls

This song is by R&B girl group TLC. It was released in 1995 and was featured on their album, "CrazySexyCool". The song stayed at number one on the Billboard Hot 100(U.S.) for seven weeks from July 8, 1995 - August 19, 1995. The song deals with some heavy subject matter including AIDS. The song was co-written by TLC member Lisa "Lefteye" Lopes who tragically lost her life in a car crash on April 25, 2002.

15. Judas Priest is a famous heavy metal band. Years ago, the band was sued because their music allegedly contained subliminal messages. What are the last lines of their song "Beyond the Realms of Death" thought to say in reverse?

From Quiz Played Backwards It Sounds Better

Answer: "I took my life"

The band was sued because a couple of teenagers committed suicide after allegedly listening to Judas Priest songs. The case was subsequently dismissed.

16. "And I would walk 500 miles And I would walk 500 more It's the beat of man who walk 5000 miles and fall down at your door." Gee-Wiz, that's a lot of shoe leather. Who's probably thinking - "Are We There Yet?"

From Quiz Are We There Yet?

Answer: Charlie & Craig Reid

Scottish twins, Charlie & Craig Reid, are also known as The Proclaimers. The song was featured in the movie soundtrack "Benny & Joon".

17. Which artist provided a song with these lyrics: "Live to fly, fly to live, do or die"?"

From Quiz Classic Rock and Metal Lyrics

Answer: Iron Maiden

This is from the song "Aces High" by Iron Maiden. It is on the "Powerslave" album and is believed to be about the Battle of Britain, a major air battle during World War Two.

18. What are the lyrics to the end of this phrase? Song: "Iris" Band: The Goo Goo Dolls "And I don't want the world to see me Cuz I don't think that they'll understand When everything is made to be broken I just..."

From Quiz Lyrics Lyrics Lyrics

Answer: Want you to know who I am

This song was originally a soundtrack for the movie "City of Angels". The movie was about a girl who died, but his boyfriend kept seeing her everywhere.

19. The band and title of this song is? "Strike us like matches cause everyone deserves the flames We only do it for the scars and stories not the fame."

From Quiz GC, Fall Out Boy and Panic! At the Disco Lyrics

Answer: Fall Out Boy - "Champagne For My Real Friends, Real Pain For My Sham Friends"

Did you know Fall Out Boy are from Chicago, Illinois? Well they are.

20. This song, released in 1995, contains the following lyrics: "Dance with me forever. This moment is divine". Who sings it?

From Quiz Mixed Chick Music Lyrics

Answer: Melissa Etheridge

"Dance with me forever. This moment is divine. I'm so close to heaven. This hell is not mine."

21. 'You ain't woman enough to______'.

From Quiz Finish The Lyrics

Answer: Take my man

From 'You Ain't Woman Enough' by Loretta Lynn.

22. "You call me up again just to break me like a CHEW TOY, so casually cruel in the name of being honest." (2021)

From Quiz I Didn't Say That! Doggone Lyrics

Answer: Taylor Swift

"All Too Well" by Taylor Swift came out in 2012 on her "Red" album. But in 2021 after her fans clamored for the full extended version, Taylor created a ten minute rendition of the song that went to straight to number one on the Billboard Hot 100 Chart. The epic track has been heavily rumored to chronicle her short romance with actor Jake Gyllenhaal.

23. A candy-coloured clown they call the ... ?

From Quiz Quid Pro Crow

Answer: Sandman

Composed and performed by the great Roy Orbison, "In Dreams", a number about lost love, is described as an operatic ballad that hits the charts in 1963. It never made it to number one, but its fame has long outlasted many other songs from that era. Orbison's incredible vocal range of over two octaves well and truly has earned the song the right to be described as operatic. There aren't that many untrained singers today who can successfully span that range of notes, and Orbison's voice just soars through the heartbreakingly beautiful top ones as the song builds and builds to its astonishing climax. He repeats this performance of vocal dexterity in his equally famous 1963 "Blue Bayou".

24. This not so well known Kansas City band took their name from their city's home state. What is the title to the 1977 song which has the second lines "From town to town; I'm alone, and on my own"?

From Quiz Second Lines of Classic Rock Songs

Answer: Movin' On

Movin' on From town to town I'm alone And on my own Written by Ron West and performed by Missouri on their self titled debut album, 'Movin' On' was re-recorded for their second album 'Welcome Two Missouri' without the original intro. The band split up after two albums.

25. "Oh I of course replied, Something here inside..." Moving back in time now, "Smoke Gets in Your Eyes" appeared in the 1933 musical, "Roberta". What line follows on from the one given above?

From Quiz I Reflected Deeply and By the Water

Answer: Cannot be denied

This exquisite song was written by the Americans Jerome Kern and Otto Harback for the stage musical "Roberta" (1933). It was re-presented in the film adaptation of the same name in 1935, and starred the fantastic Fred Astaire, Gingers Rogers and Randolph Scott. The song has been recorded by various performers ever since, including the great Nat King Cole himself in 1946. It re-appeared in the 1952 movie "Lovely To Look At", starring Kathryn Grayson. It was the singing group The Platters who probably took this lovely song to its greatest heights when they released it in 1958, when it shot to number one on the charts in America. And, even into the 21st century, almost 100 years after it was first written, the song is still being performed by various artists with an appreciation of its beautiful lyrics and haunting melody.

This is category 266
Last Updated Jul 13 2024 5:44 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.